Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Kulutus, kulku ja kustannukset (kaikki merkit)

Aloittaja Partanen, 18.07.07 - klo:14:12

« edellinen - seuraava »

Kenzy

Skootterimaailmassa tuo ei tosiaan tehoa tuo lisää. Automaailmassa, kuten jo edellä todettu, lähinnä turbokoneissa, joissa on suorasytytys, eli jokaisella sylinterillä oma puolansa ja lisäksi sylinterissä männän asentotunnistus + nakutuksentunnistus - yhdistelmällä tuo V-Poweri alkaa tuomaan sitten vähän potkuakin lisää, se kun kestää puristusta enemmän, joka tarkoittaa turbokoneessa suoraan sitä, että turbo kerkiää painamaan paineistettua ilmaa joitakin sekunnin kymmenyksiä pidempään sylinteriin --> suurempi määrä ilmaa = suurempi räjähdys = suurempi teho renkailla. Normaalikoneessa virranjakaja + kaasutin/ruiskuyhdistelmällä tuolla ei saa kuin pahimmassa tapauksessa tuhoa aikaiseksi. Tarkoitan tuolla lähinnä sitä, että jos joku sälli menee säätämään sytytyksensä tuolle V-powerille sopivaksi, ja tankkaakin parin viikon päästä epähuomiossa 95:sta. 95 räjähtää heikomman puristuksenkestonsa takia kesken puristuksen ja mäntä lähtee räjähdyksen ansiosta alaspäin, kampiakselin ja kiertokangen edelleen puskiessa ylöspäin. Kaikki tajuaa mitä tuosta seuraa -> kiertokanki lohkosta läpi, ja iso PERKELE.
Baotian BT49QT-12 vm. '07

Partanen

Tankki tuli täytettyä eilen ysikasilla. Jatkossa täytän ysivitosella. Oktaanivaatimus 90 kuulostaa jo muutenkin niin pieneltä.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

Zoner-äijä

On tullut kokeiltua 98:ia ja v-poweriakin, samalla tavalla Zoneri nytkyttelee täyskaasulla oli tankissa mitä laatua tahansa.

Onko kukaan käyttänyt mitään lisäaineita bensan seassa, esim. 2-tahtiöljyä? Ollut mitään hyötyä?
Jotkuthan suosittelee lisäämään tuota öljyä bensan sekaan autoissa, joissa on muuttuvakurkkuinenkaasari(ainakin Saab-kerhon sivuilta olen lukenut).

Kenzy

Meikäläinen täytti kanssa eilen tankin ysivitosella, katsotaan oliko tuo 98:n tuoma potku vain sisäänajon osien asettumisen ja tankkaushetken summa ;)
Baotian BT49QT-12 vm. '07

Samppa

Tätä samaa asiaa joskus tuttavapiirissä pohdittiin ja aluksi kaikki olivat sitä mieltä, että 98:a käyttämällä eron huomaa selvästi. Myöhemmin kuitenkin kallistuttiin taas siihen näkökulmaan, että eroa 95:n ja 98:n välillä ei ole. Voihan siinä olla psykologistakin vaikutusta  ::)
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Baotian

V-Power tuntuu sopivan mainiosti ajeluihini ja koemielessä käytän sitä toistaiseksi.

Kenzy

Puhti oli vähän kateissa äskön, ku käväsin lenkillä... joko se johtuu tuosta tällä hetkellä tankissa olevasta ysivitosesta, tai sitten on tulppa tai venttiilit vähän muokkautunut tässä parinsadan kilsan aikana. Tarvii tuossa abaut tunnin päästä kävästä kattomassa ne vielä..
Baotian BT49QT-12 vm. '07

Baotian

Hyviä kokemuksia on nyt kertynyt V-Powerin käytöstä . Kone käynnistyy , toimii sekä vääntää jouheammin.
Uskon myös polttoaineen kulutuksen painuvan lähemmäs kahta litraa sataa kilometriä kohden.

Kenzy

Kyllä tuo meidän banaanikin piristyi kun laitettiin taas 98:ia tankki täyteen. Ei tuolla ysivitosella tunnu vääntö riittävän..
Baotian BT49QT-12 vm. '07

Partanen

Mulla toisenlaisia kokemuksia. Ysivitosella ottaa herkemmin kierroksia, ja kiihtyykin paremmin. Tosin tänään sain variaattoria vähän parempaan kuntoon, joten sekin vaikuttaa.

Taidan silti jättää ysikasin niille moottoreille, jotka sitä ymmärtää. Tietysti jos joskus tulee laskettua mopon kantta, taikka aikaistettua sytytystä..  ;D
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

sale111

moikka kinkki kansa! ;D mie annan ääneni shellin 98 v-powerille.. kokeeksi
tankkasin tankin täyteen..ja ajo oli tosiaankin miellyttävämpää kuin 95:sella

tosin tehoissa en huomannut mitään eroa...mutta suurin yllätys tuli tankatessa....
alin kulutus satasella mitä koskaan on ollut...2,12litraa satkulla..noin desin
verran vähemmän kuin alin lukema mitä minulla koskaan ollut!!

ajotapani on kyllä aina sama eli hanat auki  ;D ja tähän tankkaukseen poikanikin
on ollut ahkerasti kyydillä....

aion kyllä käyttää tuota 98sia ja seurata kulutusta voiko olla näin että se
korkeampi oktaanisella tippui ???

OH2KV

Niinhän ne mainostaa v-poweria, että kulutus laskee.

Uskoisin vasta, jos joku Tekniikan Maailma testais asian, omalla ajotyylilläkin kulutus vaihtelee, vaikka melko pienissä rajoissa, mutta vaihtelee kuitenkin, ja tankkaanko aina yhtä täyteen?

Omissa testeissä pitäisi laittaa vaikka tasan 3 l pensaa tankkiin, ajaa jotain sopivaa testireittiä, kunnes menovesi loppuu. Toista laatua tankkiin, ja samaa reittiä taas.
Solifer SM rossimopo, Tunturi ajomopo, muut mopot Datsun 100A ja käyttis Datsun Violet 160J

Partanen

Mopossa bensalaadun muutoksen tuoma hyöty on täysin henkinen juttu. Ei ole olemassa mitään oikeasti toimivia perusteita miksi mopo toimisi paremmin korkeampi oktaanisella. Esim. mulle on sanottu energiajuomista, että ei ne mitään auta, ja että sen piristävä vaikutus on mun omaa kuvitelmaa. Niin tai näin, mutta ihmisen mielikuvituksella on suuri voima.  ;D
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

sale111

tankkaan aina piri pintaan ja laitan kilometri lukeman ylös!! asiallahan on kolme tekijää mitkä voisi vaikuttaa!!

1. 98:lla kulutus tosiaankin hieman laskee

2. ajo tapa!! vaikka aina sama niin tuuli yms voi tehdä heittoja..

3. huoltoasemien mittarit!! eikö niissä lue että mittarin määrä tarkkuus on hyväksyttävisstä lukemissa tankatessa yli 5 litraa...  jos alle 5 litraa heittoa voi olla!!

Partanen

#29
Kulutuksen laskemiselle ei ole mitään perusteita, taikka syitä miksi niin tapahtuisi. Kävin itsekin kertaamassa asioita parin huoltamoketjun sivuilla ja wikipediassa polttoaineisiin liittyen. Itse muistin, että ysikasissa olisi enemmän energiaa, mutta ei ole. Ysikasi vain kestää paremmin puristusta, mutta puristustahan mopossa ei todellakaan ole. Ysikasi ei myöskään ole mitenkään parempaa bensaa. Eli Ysikasi on tarkoitettu käytettäväksi suuritehoisissa moottoreissa, joissa tarvitaan parempaa puristuksen kestoa.

Lisä-aineet ovat sitten eri juttu. Shell ainakin itse kehuu lisä-aineensa vähentävän polttoaineenkulutusta, niin tekee myös Teboil, muttei niin suureen ääneen. Mainosten ja netissä olevien mainossivujen jutut voitaneen jättää omaan arvoonsa, sillä niitä emme pääse kyseenalaistamaan.

http://www.neste.fi/artikkeli.aspx?path=2589;2655;2698;2707;2708;2907

http://www.teboil.fi/Product.asp?path=1;1510;1508;4345;4580
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003