Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Baotianin käyntiongelmat

Aloittaja Yhteys, 07.12.22 - klo:17:33

« edellinen - seuraava »

Yhteys

Moi nyt on batiska projekti edistynyt vauhdilla. Välillä toimii, välillä ei. Asensin uuden kaasarin (joka todettu toimivaksi) ja tulpan. Sillon kun skoba käynnistyy se toimii oikein ja ei ole mitään ongelmaa. Suuri ongelma siis on sähköstartin heikkous kun ei millään sitten enää lähde käymään. Vaikka uudella akulla kokeilee se saattaa joskus harvoin toimia normaalisti mutta usein kone vain pyörii ilman reaktiota. Yritetty on vaikka mitä: start spray kaasarin läpi joka ei auta. Aamulla sain starttailua kolmen akullisen verran ennen kun se vihdoin lähti. Aiemmilla yrityksillä ei edes hörähdä.

Pari päivää sitten toimi vielä normaalisti ja nappia painamalla alkoi heti käynnistymään siis hörähteli ja vähän ajan päästä alkoi toimimaan. En usko että vika on kipinässä kun se käy täydellisesti kunhan sen saa käymään. Eräs havainto jonka olen tehnyt on starttimoottorin "ininä/loksahtelu" kun starttaa mutta se ei vaikuta lopputulokseen. Startti siis pyörittää moottoria oikeaoppisesti mutta tekee sivuääniä. Näin kylmillä keleillä olisi kiva jos startista saisi pelittämään. Käynnistyspolkimen jousi katkesi joten se on nyt pois pelistä.

Mitä siis olisi hyvä katsoa seuraavaksi?

PappaSkootteri

Vuosia sitten törmäsin hieman samanlaiseen käynnistysongelmaan... sai siis sahata ihan v**usti kunnes sitten ehkä lähti käyntiin... pitkään tutkittuani en löytänyt mitään mekaanista vikaa joka olisi estänyt käynnistymisen... tilanne siis sama eli ongelma lisääntyi kylmän ilman saavuttua ja mopoa säilytettiin yöt ulkona ja siksi rupesin kysymään mitä omistaja oli tehnyt skootterille syksyn aikana? En oikeastaa muuta kuin vaihdoin öljyt... no jostain kumman syystä oli "poika" laittanut moottoriöljyiksi 80w/90 peräöljyt voitte kuvitella kuinka tahmeasti moottori käynnistyy kyseisellä öljyllä... omistaja lupasi vaihtaa normi öljyt moottoriin pariin kertaan että peräöljyt huuhtoutuisi pois... täämän jälkeen en kuullut kyseisesta skootterista mitään tosin näin sen liikkuvan kylällä joten siksi kysynkin aloittajalta mitä öljyä moottorissa ja säilytätkö kylmässä ennen käynnistysyritystä?
Dacia Duster 4WD 1,5D
Harley-Davidson Dyna
Vespa LX 50 2T
Vespa PX 150
Vespa Sprint
Piaggio Fly 50 4T
Peugeot Elystar 50 2T

Coastside

#2
Minä huomasin hyväksi tavaksi polkea sytytys pois ensin minuutin ajan rauhalliseen tahtiin ja kaasua pari kertaa, ennen sähköllä sahaamista. Kone noinkin lämpiää ja notkistuu pienillä pakkasillakin. Lämmittäminen vaikka hiustenkuivaimella on paras keino. Minulla on sovite ilmanottoon ja muuten se riippuu kotelon laidasta koukulla. 5-10 minuuttia riittää kilowatin teholla ja ilmamäärää rajoittamalla.

5W öljyt koneessa.

Jos tyhjäkäyti on isolla kaasuläpästä niin tyhjäkäynti- ja ryyppypiiri ei toimi kunnolla. Tukko ilmanotossa voi auttaa sekin.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

joni_k

Pick up coilin eli liipaisukäämin välys tarkasteluun. Yleensä aivan liian iso. Jos startti ei jaksa pyörittää akku, uudet johdotukset yleensä auttaa asiaan ja katsoo että bendix ei jumita.

Yhteys

#4
Taitaapa vaan olla että akku jäätyy/vuotaa latauksen pois pikkuhiljaa kun lähti heti apuvirralla käymään. Elikkä siis kiksin osat tilaukseen niin voipi jatkaa talviajeluita. Saa rasvata ne rattaat reilusti ettei mene toista kertaa rikki. Kyseessä siis Baotian BT125-T7

Ja mikä öljy olisi paras näin pakkassäillä? Normaalisti laitan 10w-40