Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Solifer Export XTR50, 4T Mahdollinen laakerivika?

Aloittaja RRouta, 22.06.10 - klo:22:38

« edellinen - seuraava »

RRouta

Hei!

Huomasin että täällä on aktiivista ja näköjään melko asiasta tietäväistä porukkaa, joten kysynkin täällä:

Minulla on Solifer Export XTR50 skootteri, vuosimallia -07. Ajoin sillä kaveri kyydissä aivan normaalisti, kunnes yhtäkkiä kuului outo rysähdys jostain moottorista, rysähdyksen jälkeen skootteri kulku n. 15-20km/h kaasu pohjassa oudon äänen säestyksellä jostain moottorista. No, en sillä enempää ajanut kun totesin että jokin vika siellä moottorissa on.. No nyt sitten päätin aukaista koko moottorin, ja toista lohkoa avatessani huomasin siellä pienen metallinpalasen. No, kunnes lopulta pääsin kampiakselin irroittamaan ja tarkastelemaan niitä laakereita, niin variaattorin puoleisesta laakerista oli sieltä laakerin sisältä, missä on niitä kuulia, niin lähtenyt se "suojanauha" (tai miksikä sitä nyt kutsutaan sitä metallinauhaa, joka on siinä niiden kuulien ympärillä.) Tai siis tuosta nauhasta oli lähtenyt yhden kuulan kohdalta se suoja kokonaan pois, ja muualta se oli niiden kuulien väliltä katkeillut. Kun taas tämä magneeton puoleinen laakeri oli täysin ehjä, ja sellaisen näköinen kuin sen pitäiskin olla.

Ja nyt siis kysyn, että onko tuo vika, minkä viestin alussa kuvailin, johtuvainen tästä laakerista? Ja jos on, niin kannattaako minun viedä tuota kampiakselia koneistamolle ja vaihdattaa uusi, ehjä laakeri siihen tilalle. VAI kannattaako ostaa kokonaan uusi kampiakseli?

Timo

laakerista se johtuu jos muuten ehjä.

Suosittelen uutta kampiakselia kokonaan kun se ei maksa kun sen 54e.onpahan kaikki uutta.
ja sit käyt läpi että mitään palasia ja jne ei koneesta löydy kasatessa.öljypumppu puhdas/toimii,nokkaketjun tarkistus/vaihto jos venynyt,ja jne...

pekpel

Niinpä niin.
4 t 49 cc kiinaskopa.
Toisessa säikeessä jo vastasin, ota malli mukaan, koska vanha kampiaskeli on jo kädessässi ja osta uusi, voit verrata niitä tiskillä.
En ole oikeassa, mutta en väärässäkään..

tommi

Kannattaa ehdottomasti vaihtaa samalla uusi nokkaketju kun vaihdat sen kampurankin. Nehän vaihdetaan yleensakin aina pareittain. WandaMotorista saa uuden ketjun naurettavaan, 6e hintaan mutta kampura maksaa siellä suolaiset 69e  :-\ VirijaVarassa kampuran saa selvästi halvemmalla mutta ketju on taas yli 100% kalliimpi. Storm Motorilla on halvin kampura, 54e mutta siellä myytävä ketju on väärä, älä tilaa sitä.

Kyllä mullakin oli siellä lohkon sisällä melko reilusti tavaraa kun avasin koneen. Jostain trukkilavasta ilmeisesti oli peräisin se 5cm pitkä puutikkukin joka makasi öljypohjassa. Näistä saattaa tehdä suoranaisia löytöjä kun lohkoja purkaa. Se nauhanpalanen siellä lohkossa on saattanut olla pitkäänkin siellä eikä välttämättä ole aiheuttanut sitä mopon hyytymistä. Se laakeri pyöri ilmeisesti ihan normaalisti eikä jumittanut? Vaikka laakeri olisikin sökö niin ei sen pitäisi hyydyttää mopoa noin totaalisesti. Oudolta kuulostaa.


elegance50

Kyllä tuo vaikuttaa aika paljon moottorin toimintaan kun tuossa on kyseessä variaattorin puoleinen kuulalaakeri! Siitä kun lähtee kuulat irti ja menevät tiiviiseen riviin niin jo tuleepi kampiakselille millejä tilaa liikkua ja pyöriä täysin holtittomasti. Vaikuttaa mäntään, nokkaketjuun ja variaattorin hihnan kireyteen...
prööööö töt töt boo klonks mitä ny justha mä sen korjasin...--> työntämään...jokainen laite vaatii joskus...herrrrrrmoja..!!! -Anssi Asentaja-

Coastside

Yksi laakerikuula voi päättää haljeta niin kuin kerran näin kuulan joka oli haljennut keskeltä ja toisessa puolikkaassa oli pienempi kiiltävä kuula ja toisessa sen kolo.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

tommi

Juu, jos koneesta on selvästi kuulunut kolinaa niin vaikea keksiä mistä muualta se on kuulunut kuin siitä laakerista. Mullakin on kerran hajonnut petilaakeri, tuntui ihan kädelläkin pyörittämällä kun se muljahteli mutta ei se tehoihin kuitenkaan vaikuttanut mitään. Tosi pahaa kolinaa kuitenkin piti.

Toivotaan että tulee kuntoon sillä kampuran vaihdolla. Tuli mieleen sekin vaihtoehto että se nauhanpalanen olisi mennyt nokkaketjun väliin ja siitä olisi kuulunut se "rysäys" ja ajoitus olisi hypännyt piikin, pari pois kohiltaan. Silloinhan mäntä saattaa ottaa jo venoihin kiinni ja kalkattaa iloisestikin. Silloin mopo kyllä yleensä pysähtyy siihen paikkaan, ei sillä paljon ajella enää.

Samppa

Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.