Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Takuuhuoltojen ja muiden huoltojen toimivuus (moposkootterit ja skootterit)

Aloittaja Samppa, 02.08.07 - klo:17:46

« edellinen - seuraava »

leze223

Merkki: solifer speed.
Vikoina oli käynnistyspoljin rikki jo uutena ja oileanpuoleinen moottorilohko halki
Aluksi ne sano että ei mene takuuseen, mutta pienen puhumisen jälkeen meni ja huollossa kesti 3 viikkoa..
Tyhmä Insinööri ei osaa mitään oikein tehdä.

Samppa

Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Eki

#92
Tilasin entiseltä Myllymäeltä Raahesta elikä nykyiseltä Smartialta TITAN T4 Skootterin, oli peitelty etu ja takaosa kuplamuovilla ja rahdin hoiti kaukokiito Vantaalle mistä Uudenmaan kuljetus toi sen Hyvinkäälle. Kun otin muovit pois oli pettymys melkoinen, sillä ilmeisesti skootteria on potkittu käyntiin jossain oikein olan takaa, koska käynnistyspolkimen takana heti variaattorin kopassa iso pitkä maaliton alue? Molemmat ylä-takakatteet valkoiset myös hankautuneet ja maalin hankatumia (poistunut) niillä kohdin, sekä toisessa katteessa yksi kiinnitysnipukka murtunut. Peilin erillinen kuusiokoloruuvi vääntynyt (on vääräkätiset kierteet), ei voi vääntyä mitenkään muuten kuin kaatumalla, peilit olivat olleet kiinni, koska molemmissa kiinnityspaikoissa selkeät jäljet, digimittari oli 00000km, mutta kun huomasin ettei etujarrulla juurikaan voinut jarruttaa ettei se puolla, tajusin että haarukan kiinnitys on löysällä, oli monia kierroksia löysällä ja ihmettelin että miten koko etupää on katteen alta kurassa, sillä täällä ei ole satanut milliäkään enkä ole ajanut märkää tietä?! Tangossa katkaisimien "kotelot" joissa ruuvien kaikki ristipäät siinä kunnossa etten auki niitä saa laittaakseni uudet ja säätämällä sopiviin asentoihin peilien kanssa!

Kun lähetin kuvia Smartiaan samana päivänä kun sain skootterin, he sanoivat voivansa tulla peilien mutterien muodossa vastaan, jälkeenpäin olisivat ottaneet palautuksena, mutta olin tehnyt jo liki kaksi päivää duunia ja poistanut sen takalokarin missä kilpi ja tuunannut paremmin sen kilven oman maun mukaan, (se on irtiotettavaa tyyppiä tuo lokari). Rekisterikilpi tuli papereineen postissa, ollut kiinni jossakin laitteessa, selkeät kiinnitysjäljet jne jne, kuvia tästä skootterista heti kun oli kuljetuksesta purettu, käytettyyn mielestäni viittaa kovasti sekin seikka että tämä on nyt 5 vuoden sisällä itselläni 7:s skode, ainoa mihin ei tullut pikku työkaluja kuten tulppa-avainta ja paria ruuvaria sekä lenkkiavainta (tosin täysiä leluja), ei myöskään tullut etuakselin päihin kumisia "suojakortonkeja", kaikkiin näihinkin tulee muualta ostettaessa uusi skootteri: Kuva. & Kuva. & Kuva. & Kuva. & Kuva. Hyväksyisitkö sinä mukisematta maksaessasi täyden hinnan ja saadessasi mopon joka ei ole uudenveroinen, elikä on yhtä jos toista laittamista! Käynnistyspolkimen takaa variaatorin kopasta ei kuvasta ehkä huomaa että siinä on noin 10cm:n matkalta kulunut maali pois? Smartian pitäisi nyt ilman mitään ehtoja hoitaa kaukokiidon vakuutukseen nuo katteet ja toimittaa vähintäin tuo toinen empimättä minulle, tapelkoot vakuutuksien kera sitten vaikka maailman tappiin asti jos asia sen vaatii? Eki

Tässä kuvia pikku rekkarikilven kiinnitystuunauksella:Kuva1 & Kuva2 & Kuva3 & Kuva4 & Kuva5 Voisin tehdä liikkeen kanssa vaihdon täysin virheettömään, siten että neljällä ruuvilla kiinnioleva uuden skootterin lokari otettaisiin pois ja laittaisin tämän tuunatun siihen uuteen, hakisin myös ihan henkilökohtaisesti Raahesta mahdollisen uuden skoden, niin voisi tarkastaa että kaikki on ok! Muuten skootteri on ollut liikkeessä rekisterissä (vaikkei liike sanallakaan mainitse että heidän myymänsä ovat valmiiksi rekisteröityjä), kilpi oli kuitenkin otettu irti moposta jossa oli jäljet sekä lähetettiin kirjeessä muitten papereiden kanssa, muutos nimiini maksoi vain reilut 11.00€. Katsastuskonttorilla sano että tämä on ensin yritetty lähettää 14.7 mutta lopuksi onkin lähetetty 18.7, elikä täytyy käydä katsastuskottorilta kysymässä että kenen kaikkien nimissä rekisteröinti on ollutkaan? Ei tässä muuta, mutta haluan selvittää kyllä tuon skootterin taustat, on selkeä oletus että minulle on mahdollisesti myyty joko esittely tai asiakaspalaute tuote, mainitsematta siitä mitään, on sanottu vaan etteivät he myy käytettyjä uutena?! Eki
Peugeot sf3lc 25:s skootteri 27 vuoden aikana.

Coastside

Tavara kuuluisi tarkistaa saadessa ja jos kulumavikaa tai kuljetusvaurioita on uudessa niin samantien palautus tai hinnan sovittelu.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

tommi

No en minä kyllä noin rapistunutta mopoa hyväksyisi vaan vaatisin uuden tilalle. Tossahan on maalit ihan rapisseet katteista, todella törkeää edes tarjota tollasta kenellekään. Mulla on MTX-2 joka on pari vuotta vanha ja paljon siistimmän näköinen edelleen kuin tuo sinun "uusi" moposi.

Etkö saa sitä tekemääsi "tuunausta" entiselleen? Eihän liike tietenkään enää ota mopoa takaisin jos olet mennyt tekemään siihen jotain peruuttamattomia muutoksia.

lehtijussi

#95
Jos kerran sulle on toimitettu käytetty härveli uutena ostetun sijasta, niin ite ainakin marssisin poliisille tekeen tutkintapyyntöä.
Ilmeisesti kyseinen skode tullu palautuksena edelliseltä omistajalta, laitettu kuntoon ja kääritty kuplamuoviin ja myyty uutena, sehän on selvä petos tollanen?
Se että oot ehtiny tuunaan sitä, ei merkkaa mitään, sun epäilykset laitteen asianmukaisuudesta heräs sen jälkeen. ...Eikä voida vaatia että tavan kuluttaja omaisi täydelliset laaduntarkastajan tiedot ja taidot.

Eki

#96
Lainaus käyttäjältä: tommi - 23.07.11 - klo:09:39
No en minä kyllä noin rapistunutta mopoa hyväksyisi vaan vaatisin uuden tilalle. Tossahan on maalit ihan rapisseet katteista, todella törkeää edes tarjota tollasta kenellekään. Mulla on MTX-2 joka on pari vuotta vanha ja paljon siistimmän näköinen edelleen kuin tuo sinun "uusi" moposi.

Etkö saa sitä tekemääsi "tuunausta" entiselleen? Eihän liike tietenkään enää ota mopoa takaisin jos olet mennyt tekemään siihen jotain peruuttamattomia muutoksia.
Tuosta irroitettavasta takalokarista on sahattu tietty osa mihin on kiinnitetty kilven alusta, elikä alumiinilevy ja kilpi siihen kiinni ja asennettu siihen mihin lokari kiinnitetään neljällä ruuvilla, elikä lokari on tietysti entinen, kaikki muu ok, elikä paremmassa timmissä kuin liikkeen jäljiltä, kuten etuhaarukka ja monet ruuvit jne!
Peugeot sf3lc 25:s skootteri 27 vuoden aikana.

tommi

#97
Eli Smartia olisi ottanut mopon takaisin jos et olisi mennyt tuunaamaan sitä, ymmärsinkö oikein? Siinä tapauksessa saattaa olla todellakin vaikea saada sitä enää vaihdettua uuteen. Ainakaan ilman kovaa kädenvääntöä. Ainakin uusi kate pitäisi ehdottomasti saada(molemmille puolille) jos eivät koko mopoa suostu vaihtamaan. Se on päivänselvää. Onhan se suorastaan naurettavaa että suostuvat mukamas tulemaan vastaan ainoastaan peilien uusissa muttereissa? Vaikka katteesta on maalit ropisseet. Minusta näyttää ihan siltä että ne maalit ovat ropisseet jo ennen kuin mopo on paketoitu. Ei tuo oikein kuljetuksessa ole voinut tulla?

http://personal.inet.fi/koti/mynter-6/4.JPG
Eki

#98
Kaikki sov***u Smartian kanssa, ilmeisesti on "vahingossa" päässyt tulemaan minulle asiakaspalautetuote mutta tilalle luvattu täysin uusi, elikä ei aihetta enempään, kaikki ok! Eki :)
Peugeot sf3lc 25:s skootteri 27 vuoden aikana.

Eki

Smartia tekikin jullikan, möi uutena täydellä hinnalla asiakaspalautetuotteen, mutta selvitin vilpin ja saan uuden tilalle sekä korvauksia jullikasta:
----- Original Message -----
From: Huolto - Smartia Oy
To: 'Erkki Mynttinen'
Sent: Monday, July 25, 2011 8:49 AM
Subject: VS: hei

Terve

Asiakaspalautus skootterit, jotka oikeasti on ollut ajossa myydään aina käytettyinä laitteina suoraan myymälästämme.

Skootterisi on voinut olla myyntivarasto tuote, tai asiakkaalle lähetetty jonka hän on rekisteröinyt, mutta skootteri ei olekaan kelvannut juuri rippikoulusta päässeelle pojalle. Näitä tapauksia on paljon, ja koska etäkaupassa on 14 vuorokauden palautusoikeus käyttämättömälle tuotteella, otamme luonnollisesti tämän kaltaiset skootterit takaisin mikäli ne on ajamattomia, jolloin ne ovat myyntikelpoisia.

Mitä tulee kuljetusvaurioihin, niin emme voi korvata sellaista mikä ei ole meidän aiheuttama vaurio. Tämä on nykyinen käytäntö, koska esiin on tullut lukuisia väärinkäytöksiä jossa kolarivaurio on yritetty saada kuljetusvaurioksi. On myös tullut esiin tapauksia jossa on ensin haettu vakuutuksesta kertakorvaus törmäysvauriosta, ja sitten meiltä/kuljetusliikkeeltä kuljetusvauriosta.

Mikäli mielestäsi skootteri ei vastaa odotuksiasi, ja on mielestäsi käytetty, niin meidän kannattaa ilman muuta purkaa kauppa. Tai vaihtaa skootteri uuteen, joka kasataan suoraan tehtaan paketista.
Uusi skootteri saadaan lähtemään huomisen kuljetukseen, mikäli ilmoitat kantasi asiaan klo 14.00 mennessä tänään.

Terveisin

Jussi Alatalo

Huolto - Smartia Oy

Smartia Oy
PL 75, 92101 RAAHE
Käyntiosoite:
Jokelantie 3, 92140 PATTIJOKI
p. 010 277 7100
f. 08-2118631
www.smartia.fi
etunimi.sukunimi@smartia.f?i
Peugeot sf3lc 25:s skootteri 27 vuoden aikana.

tommi

Asiakaspalautuksena tulleet skodet saa tietenkin myydä uutena eteenpäin jos ovat ajamattomia, kuten tossa viestissäkin todetaan, joten mistään petoksesta ei ole kyse. Onneksi et ajanut sillä metriäkään niin vaihto oli mahdollinen. Eniten ihmetyttää edelleen noi maalin irtoamiset, aivan kuin olisi vanhuuttaan kuoriutunut irti. On saattanut yli vuodenkin olla varastossa ennenkuin on kulkeutunut sinulle, jonkin toisen asiakkaan kautta. Uusilla katteilla, lokarilla ja varinkopalla ton voisi edelleen myydä käyttämättömänä kun mittari on yhä nollilla..

Eki

#101
Saa myydä mutta pitää mainita ja hinta ei saa olla uuden vastaavan. Mm. Hobby Hall myy asiakaspalautetuotteensa 10% alennuksella, minusta tuo oli törkeä teko myydä rekisteröity ja käytetty skootteri uutena naarmuineen ja hankaumineen päivineen, mm. etuhaarukka oli niin löysällä että jarruttaessa mopo oli hyvin epävakaa, elikä laakereissa klappia oikein kunnolla, kun kiristys jäänyt kasauksessa liian löysälle. Et sitten Tommi kuvista huolimatta tainnut nähdä kuinka kulunut mm. variaattorin koppa on, oikean yläkatteen nipukka murtunut ja kulumia maalit pois 10cm:n alalta, se kuva minkä sinä linkitit, siinä oli vasen kate jossa vain yksi pieni kuluma, satulalukko ei toiminut, ohjaus puoltaa oikealle, peilin kiinnitysruuvi väärä, eikä käy tavanomainen kuusiokoloruuvi kun kierteet ovat vääräkätiset, oikean vilkun merkkivalo puoliksi irti joten ei näy sille tarkoitetusta pienestä ikkunasta, kuin pimeällä jne jne, satulan etupuolella alla joitakin ihme hankaumia. Jos meinaat että tuommoisen saa myydä uuden hinnalla uutena, olet väärässä sillä kävin tänään myös poliisilaitoksella ja sanoivat että kuuluu saada uusi tilalle ja rekisteröinnistä sopiva korvaus, se maksoi reilut 11€ + fennian minimimaksu on 8€ joten tommoinen 20€ on just ja just riittävä minkä saankin! Enempää ei kannata keskustella asiasta, kaikki on nyt suurinpiirtein ok!!! Tämä tuunattu takalokarin osalta lähtee liikkeeseen, missä minulle tulevasta uudesta otettu takalokari pyynnöstäni pois (neljällä ruuvilla kiinni), tilalle tulee kuvan tuunattu samoihin kiinnityksiin, missä alumiinilevy johon saa kilven kiinni! Ps. kyllä minä ajoin 223km ja kyllä sillä oli ajettu minulle myytäessäkin, ei etukatteen alle mene muuten rapaa, kun on myös digimittari on se helppo osaavalle nollata, yleensähän tehtaan jäljilta on 0.5km:stä 2km:n uusissakin!
Peugeot sf3lc 25:s skootteri 27 vuoden aikana.

tommi

Niin, kuten totesin jo aiemmin niin onhan se törkeää myydä tuon kuntoista mopoa uutena. Mutta kun meitä on niin moneksi, sekä ostajia että myyjiä. Pääasia että sait sen vaihdetuksi  :)

kani

Melkosta touhua kyllä eikä heti osattu toimia oikein vaikka oli kuvatkin. Tosin moni olisi korjannut mopon käyttökuntoon ja ollut hiljaa. Siihen tuntuu moni liike luottavan. Kenellehän tota seuraavaksi tyrkytetään. Nythän se on sinun jäljiltä paremmassa kunnossa..

Eki

On kiristetty mm. etuhaarukka ja fixsattu pikku juttuja, sitä en sitten tiedä onko nyt naarmuuntunut menorahdissa lisää liikkeeseen, olen kuitenkin nyt erittäin tyytyväinen uuteen skodeen, elikä tismalleen samanlaiseen, kaikki ok! Nyt vaan tuntuu että joudun tappelemaan puodin kanssa turhasta rekisteröinnistä nimiini, elikä 11.20€+fennian minimiveloitus 8.0€ rekisterissä oloajasta riippumatta, lupasivat kuitteja vastaan maksaa mitkä meilasinkin puotiin, mutta ei ole vielä kuulunut mitään, ei edes vastausta kun kyselin meilillä että missä nyt mättää? Kanille: se teidän nuorempi motoristi, on tosi mukava "isäntä", kun hinasit häntä sisälle, niin vielä tuli talonkulmalle vilkuttamaan tänään .... terkkuja pikkuisännälle! Eki;)


Peugeot sf3lc 25:s skootteri 27 vuoden aikana.