Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Kaasari, taikka kaasutin, nyt myös ryyppy

Aloittaja sale111, 08.07.07 - klo:13:23

« edellinen - seuraava »

Coastside

#1605
Tein pohjaletkusta pysyvän. Yläpäästään huohotusletkuun kiinni ja värillistä tenttua letkuun. Väri mustikasta kun muuta ei ollut.

Pohjaruuvi tihkui kaasarin tyhjäksi.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Coastside

#1606
Varatankki tenttupullosta. Korkin läpi bensaletku ja ilmaletku yltää pullon pohjalle, jonka pään supistin neulan kokoiseksi, jottei siitä bensaa tule edes pulloa puristaen. Puristaen siitä saa painettua kaasarille tai antaa painovoimalla valua pullo alas-suin. Klipsillä saan letkun tukkoon.

Puolen litran jarrunestepullo on parempi. Supistin ilmaletkun molemmat päät. Kun se yltää puoleen väliin, kuulen äänestä milloin virtaa.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Coastside

#1607
Lappopullo. Kuten tuo edellinen mutta letku pohjaan saakka. Lappo käynnistyy pulloa puristaen ja korvausilmaletku rajaa virtauksen määrän.

On parempi puhaltaa ilmaletkuun jolla saa lapon.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Coastside

#1608
Tekeekö kone alipainetta? sen saa muovipullolla selville. Alipaine imee sen kasaan. Kymcossa on jotain koska kaksi eri bensapumppua ei toimi.

Tiiviyden pullolla joka painetaan hieman kasaan ja kytketään letkuihin. Jos oikenee niin vuotaa. Kirkkaalla letkulla voi imeä haaraliitoksesta vesiptsaan ja  katsoa laskeeko se.

Pumpun testaus onnistuu suulla imeskellen tai paremmin "lääkleruiskulla" pumpaten edestakaisin. Ruiskuja saa teknisiin tarkoituksiin myös. Imukorkeus on ainakin 30 cm minkä kokeilin.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Coastside

Jos tarvitsee pitää hana auki, niin imaisee ja tukkii letkun niin se pitää hanan auki.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

kippari68

Itse hankin KOSON lambdamittarin + heebelit Saksasta maksoi jotain 130-140€ hujakoilla. Aikas paljon ois saanut bensaa tuolla rahalla
mutta ei tietoa :) Omassa Retkussa Narakun 90cc kanssa oli seokset aivan turhan rikkaalla. Kaasarina 24 mm Naraku ja 106 pääsuutin.  Olin aina kuvitellutet jotenkin jossain mielessäni et on laihalla mutta olikin kuitenkin rikkaalla.Neulaa piti tiputtaa suoraan 1 pykälää.  Tuo 14,8 ratio on nyt täydellisesti tyhjäkäynillä ja käynti on todella smoothia 1500 rpm. Laitoin kuitenkin 2000 rpm koska sopii paremmin ilmajäähdytteiseen laitokseen. Osakaasu alueella pystyy ajamaan jopa 15-16 arvoja jotka ovat kyllä kieltämättä laihalla mutta skopa vetää silti hyvin eikä nikottele. Täys kaasulla näyttää 12,9 eli "sopivasti" kait rikkaalla?. En tiiä mutta nyt toimii todella hienosti. Imukaulana mulla on Narakun 27mm "viri" ja se on hiukka pidempi kuin orkkis ja 125 kaula. Siitä seuraa putsarin imuputken Kurttuuntuminen" joka pienentää sitä aikas paljon. Tilasin Peugeotin Speedfighterin 4  putsari kotelon kun sen saa muokattua ilman kuristavia lyttyjä. Katsotaan Lambdat sitten. Homma jatkuu :))))

Coastside

#1611
https://www.racing-planet.de/kraftstoff-luftgemisch-messer-koso-lambda-meter-mini-style-fuer-4-takt-motoren-p-291997-1.html
Käännös:
KOSOn erittäin suositun 4-tahtisen lambda-mittauslaitteen lisäksi on nyt saatavana myös variantti, jossa on mini-LCD-näyttö. Ajoneuvossa olevan tilan optimoimiseksi tämä erittäin pieni, valaistu LCD -näyttö voidaan nyt asentaa suuremman pyöreän instrumentin tilalle. Toiminnot ovat samat kuin pyöreä lambda -mittauslaite.

Lamda-mittauslaitteet ovat korkean teknologian mittauslaitteita 4-tahtimoottorin optimaaliseen säätöön. Tämä mahdollistaa viimeisen virran katkaisun optimaalisen seoksen säätämisen avulla.

Pakokaasun jäännöshappipitoisuus mitataan lambda -anturilla ja se antaa tietoa polttoaineen ja ilman seoksen koostumuksesta. 4-tahtimoottorin ruiskutusjärjestelmän ohjausyksikkö toimii samalla tavalla, paitsi että polttoaine-ilma-suhteen muutos kaasuttimissa on tehtävä manuaalisesti vaihtamalla pääsuuttimet.

Kaikki tarvittavat lisälaitteet ja asennusohjeet ovat mukana. Sopii kaikkiin ajoneuvoihin, joissa on 4-tahtimoottori.

Kaapelin pituus: 200 cm

Ilman ja polttoaineen suhde
Näyttöalue: 12,2 - 17,2


Näyttöyksikkö: 0,1
Käyttöjännite
DC 12V
Akkutyyppi CR2032
Akun kesto noin 2000 tuntia
Käyttölämpötila
-10 ... + 60 ° C
---------------------------------------------------
Ei ole mainittu reijän kokoa. Taitaa olla M18x1.5

https://www.ebay.com/itm/402790877194

Tsekeistä laajakaista.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

kippari68

Juuri tuo kyseinen mittari on itselläni. Tilasin vain eri firmasta. Hienosti toimiva kokonaisuus ja tuo kierre tuossa happianturissa oli muistaakseni
M 12 tiheäkierre. Itse nippa oli jotain jännää todella kevyttä matskua mutta hitsattava kylläkin. Tigillä on ilmeisesti tarkoitettu liimattavan mutta
kyllä sain sen migillä ja vihreällä liekillä kiinni  ;D. Roiskeita teki paljon mutta lamellilla helppo siivota ja kuumaväri pintaan.

Coastside

#1613
Umpeen menneeseen koitin jarrukliineriä ja jätin ksyleeniin likoamaan. Vaikka suuttimen ja suutinputket olin avannut ei inahtanutkaan kun yritin.

Suoraan imukaulaan ryypytetty hörähtää sen verran että kaasaria kannattaa tarjota.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Coastside

#1614
Kanavien puhaltaminen ilman paineilmaa. Tukin kaikki isommat kanavat ja pumppasin pumpulla pohjaropusta ilmaa.

Bensaa täynnä olevaakin voi noin pumpata. Letku täyttöliittimestä huohottimeen ettei paine karkaa. Seosruuvia auki.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Coastside

#1615
Vaijerin ruuvipää voi olla hyvä yleensäkin kun vaijerin voi vaihtaa vaikka tien päällä. Ebaystä tilatut oli liian suuria kaasariin. Viilasin. Irtopää ei käy CVK kaasariin.

Kokeilin puumuottia. Onnistui kun rispasin pään sen jälkeen kun pujotin reijästä.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Coastside

Tilasin 19 mm kaasarin vaikken usko kokoon. 18 mm ne on olleet kaikki. Fillyn kaasari on hullu kuin käkikello.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Coastside

Vanhan kaasarin tiiviste on kovettunut vuotavaksi. On valkoista silikonia joka näyttää turpoavan bensassa muttei liukene. Saa kelvata kunnes uusi kaasari tulee.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Sepi6

Itse olen käyttänyt Sikaflex 221 polyuretaaniliimaa noihin tiivistyksiin, toki rajoitettu kesto bensaan ja öljyyn. Ehkä liiankin "tarttuvaa" mutta pitää.
****************************************
HD FXSTC -96
Harley Davidson "Rautapää" -78
=====================
EX Piaggio Fly 50 4T, Derbi DRD, Yamaha Jog R, Boatian, Honda Monkey, Aprilia SR50, Derbi Atlantis x2, Tuntsa SuperSport, pappa, Peugeot SV 50.

viisnelonen

taisin lukea rivien välitkin..

Burgman650 ja Satelis 250