Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Mopedin napojen puhdistusvinkkejä tarvitaan

Aloittaja mopotinx3, 26.01.23 - klo:10:34

« edellinen - seuraava »

mopotinx3

Tuli taas talven ajan kuluksi hommattua mopon raato. Navat ovat tavanomaiseen tapaan syöpyneet ja likaiset. Normaalisti irrotan navat pinnoista, mutta nyt molemmat pyörät ovat pinnoiltaan hyvät ja pyörivätkin suoraan. Miten saisi navat kohtuullisen puhtaiksi ilman, että pinnat syöpyvät pilalle. Viemärinpuhdistusaine saa kyllä töhnän lähtemään, mutta pelkään, että pinnat syöpyvät samalla.
Mitä niksiä tähän löytyisi? Onko jotain vähemmän syövyttävää kuin viemärinpuhdistaja,joka silti saisi harjalla hinkkaamalla navat hienoiksi?
Aprilia Sportcity One 50 4t

Coastside

Mineraalitärpätti on hyvää irroittamaan piintymiä, olen huomannut. Kattiloiden kyljet ei muuten naarmuitta puhdistuneet. Ksyleeni myös.
Rätti navan ympärille ja siihen paino, niin pyörittäen selviää pureeko.

Vanteen irroitukseen ja takaisin saantiin helpoin keino on sitoa pinnat asentoihinsa ennen nippojen irroitusta.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

mopotinx3

Täytyy kokeilla tärpättiä ensin, jos se tepsisi.  Yksi outo juttu tässä myös on. Kytkimen puolen kampiakselin stefa oli väärinpäin. Koska kyseessä on Morini FM T4 G moottori, ei siihen ole Youtubessa tavanomaisia purkuvideoita. Yhden italialaisen pätkän löysin, mutta kuvaaja oli lopettanut juuri siihen kun kytkin on purettu. Kytkinlevyt on tässä sotkettu väärään järjestykseen ym. hassua.  Ainakin -63 mallin pappatunturissa on myös kytkimen puolen stefa väärinpäin, joten kai se on laitettava tässäkin.
Kyllä Sachs ja Puch ovat helppoja tähän pommiin verrattuna. Lohkoissakin on niin huono liitos alareunan keskellä, että kiinnityspiste ja pala tiivistepintaa lohkeaa automaattisesti irti, kun teinit käyttävät käsimomenttia.
Aprilia Sportcity One 50 4t

konenikkari

#3
Mikä mopo, merkki ja malli?
Piippurasseja noihin sidottiin navan ympärille löysä lenkki :-)
Napa puhdistui ajamalla.
Itse asiassa emme tiedä, keitä olemme ja mistä tulemme...., muusta puhumattakaan ;-)

mopotinx3

#4
Tunturi Tiger Air -93, Hopper pytyn laitoin, kun ei isolla läppäventtiilillä olevia pyttyjä saa kuin Italiasta. Navat on paappiksesta. Tarkoitus on väsätä italialaisen Testi-merkin oloinen 50cc gp-racer. Tuo ison näköinen pytty inspiroi ja nyt ei mopo tule heti valmiiksi. Puchshopista hommasin uuden keulan viidelläkympillä ja stereo iskarit. Muistan kyllä nuo napaharjat 70-luvulta, mutta ajan niin vähän, ettei ne tahdo puhdistua. Pitää saada navat hinkkaamalla kauniiksi.
Aprilia Sportcity One 50 4t