Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Ei käynnisty kuin polkemalla

Aloittaja mopotinx3, 15.10.22 - klo:14:10

« edellinen - seuraava »

mopotinx3

Ankaran rassauksen jälkeen kiinalainen 2t moponi on saanut tehonsa takaisin. Sähköstartilla sitä ei huvita lähteä käyntiin. Aivan kuumana voi käynnistyä starttinappulasta. AC-sytytys on erillään akkuvirrasta, joten mielestäni tämä tilanne on mahdoton. Mikä voisi aiheuttaa tämän? Moottori on se tuttu Keeway, CPI, Jonway IE40QMB
Gilera Runner Black Soul

Coastside

Vaikuttaako käytitauon pituus?
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

mopotinx3

#2
Kyllä se käyntitauko vaikuttaa niin, että kylmänä ei starttinappula auta, moottori kyllä pyörii hyvin. Heti pärähtää käyntiin kun polkaisee kickstarttia.
Ehkä tuo CDI ei saa tarpeeksi virtaa, eihän tässä oikein muuta vaihtoehtoa ole. Kipinää olen tarkastellut myös, eikä se ole hääppönen, ehkä kuitenkin hyppää 10mm välin. Staattorissa oli alunperin 2 johtoa triggeranturissa. Nyt kun laitoin varmuuden vuoksi uuden staattorin, niin on vain yksi johto anturissa. Voisin kokeilla laittaa maihin sen toisen trigger johdon. Sytytysjohtokin on lyhennetty liian monta kertaa ja tulpanhattu ei ole kovin vakuuttava. Kun olisi kunnon kipinä kuten kiinamonkeyssä yleensä on, niin voisi luottaa paremmmin sytytyksen laatuun. Monkeyssä on ehkä DC-systeemi, en muista varmasti. Pitää oikein tutkia, onko CPI:ssä jotenkin akkuvirta mukana sytytyspuolella.
Gilera Runner Black Soul

mopotinx3

#3
Tutkin Aragon kytkentäkaavaa. Magneeton pickup sensorin johto menee CDI:n lisäksi lämpötilan kontrolli yksikköön , joka ohjaa kaasuttimen lämmitystä. Hirveä johtosotku on saatu aikaan tällä kaasuttimen lämmityksellä. Kokeilen palauttaa alkuperäisen staattorin, jossa 2-johtoinen pickup sensori, muuten tuo lämmityskeksintö ei voi toimia. Jotenkin se voi vaikuttaa sähköllä starttaukseen. Alkuperäinen staattori oli vaan niin hirveän likainen, siksi laitoin toisen staattorin, kun oli varastossa.
Gilera Runner Black Soul

konenikkari

Noita yksi ja kaksijohtimisia pick-up antureita ei voi sekoitella.
Joissain tapauksissa yksijohtoisen voi korvata kaksijohtoisella
mutta yleensä ei toisin päin.
Anturin tuottama jännitepulssi kun voi olla vääränapainen,
jolloin, jos kipinää tuleekin ajoitus saattaa olla väärä.
Sen varalta ajoitus olisi aina hyvä tarkastaa stroboskoopilla.
Myös CDI ja anturin pitää sopia yhteen.
Starttiongelma voi myös johtua siitä että,
maadoitukset ovat yhteisiä.

PS. myös sähköosia voi pestä  ;D
Itse asiassa emme tiedä, keitä olemme ja mistä tulemme...., muusta puhumattakaan ;-)

mopotinx3

#5
Hyvin se mopo kulkee 1-johtoisellakin pickupilla. Putsaan tuon alkuperäisen staattorin. Sitten on etsittävä sähköryypyn ohjain. Voin irrottaa siitä tarvittaessa pickupin johdon, jos se häiritsee sytytystä.
Lupasi kuitenkin pirun kylmiä ilmoja, joten laitan mopon talviteloille ja askartelen sähköstarttauksen kuntoon talven aikana. Mopokausi 2022 on nyt pulkassa. Tästä on hyvä jatkaa keväällä. Tulpanhatun ja kaapelin vaihdan kuitenkin jo ensi viikolla, jos saisi lisää voimaa kipinään. Voihan siellä olla maadoitusvikaa. Yhden runkoliittimen jo löysin, se oli ollut öljykylvyssä, ettei ollut hapettumista tietoakaan.
Gilera Runner Black Soul

konenikkari

Ei sähköryypyssä mitään erillistä ohjainta ole,
se on kaasuttimen rungon lämmitys ohjain
tosin kaikissa suomeen tuoduissa
ei edes ole ko elementtiä kaasuttimen rungossa.
Itse asiassa emme tiedä, keitä olemme ja mistä tulemme...., muusta puhumattakaan ;-)

pekpel

Magneeton kuppi/kello, miksi sitä haluaakin kutsua, menettää ajan myöten magneettisuuttaan ja samalla huononee kelojen saama jännite
En ole oikeassa, mutta en väärässäkään..

Coastside

Kiekon napaluku pitää täsmätä staattorin napapoihin.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

pekpel

RC härpäkkeisiin tehtiin itse lisä latausta neodyymimagneeteilla, voisikohan samaa soveltaa mopoihinkin..
En ole oikeassa, mutta en väärässäkään..

mopotinx3

#10
Ei auttanut vanhan staattorin palauttaminen, nyt sillä ei saanut kipinää ollenkaan. Laitoin takaisin 1-pickup-johtoisen staattorin. Käämit ja johdot on samalla lailla, ainoa ero on pickup johtojen määrä. Kokeilin mitä vaikuttaa, kun laittaa 1-napaisen sytytyspuolan, mutta ei siinä valtavaa eroa ollut. Kun starttaa kauan sähköllä, kipinä hiipuu pois. Siis ainoastaan polkukäynnistys, jos on kylmä kone.
Akun voisi vielä uusia, jos se kuitenkin on liian huono. Hyvin tällä ajelee ilman sähköstarttia, kuitenkin jos tämä simahtaa valoihin, sähköstartti toimii silloin. Voihan olla, että tässä on magneeton vauhtipyörä huono, ei se kovin kallis ole vaihtaa.
Laitan varmuuden vuoksi vielä lisämaakaapelin moottorista runkoon, jos tuo surkea kipinä sillä paranisi.
Gilera Runner Black Soul