Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Ruuvi / pinnapultti pyörii tyhjää / poikki. Miten vaihdetaan?

Aloittaja jalat, 26.07.08 - klo:21:04

« edellinen - seuraava »

samulainen

Hahahah, joo kyllä nää on naurettavia pulttia.  ;D

Ostin sitten ihan tommoset kunnon pihdit rautiasta joilla rupesin ruuvaamaan auki täydellä voimalla, noh, ruuvin päämeni ihan lyttyyn vaa eikä pyörittyny. Sitte keksin vääntää varikopasta nii että ruuvi lähtis pakosta sieltä pois, nii se venyi kuin kumi mukana vaan ja katkes keskeltä sitten kahtia ja reikään jäi vielä puolet ruuvista. sen puolikkaan sain sitte väännettyä ihan pihdeillä pois mukavasta mutta kierresisäkkeet kumman hyvin kestivät.
50cc Peugeot Speedfight 1999
I have reason to believe that something's not right.

viisnelonen

Ruostumattomat (A2) ja haponkestävät on pääsääntöisesti selvästi pehmeämpää ainetta kuin perus 8.8 ruuvit eli piukkaan paikkaan niitä ei kannata turhaan laittaa. Siis tää koskee yleensä kierteitä tää ongelma mutta samaa pehmoa ne kannatkin on. Toi että ne biilteemaan kierrekkeet ei pettäny oli mukava uutinen. Tarttee itsekin hommata sama sarja.  Tuleeko mieleen muuta kommentoitavaa ko sarjasta
taisin lukea rivien välitkin..

Burgman650 ja Satelis 250

Coastside

Tulee aivan nuoruus mieleen jolloin näin usein, katkottuja ja kannastaan nulpattuja pultteja. Ne kuului useimpiin mopoin kuten myös mutkalle väännetyt ruuvaritkin työkaluihin. Osasyy oli kalliit työkalut ja ***** mopon omat työkalut.
Nyt kymmeniä tuhansia pultteja myöhemmin, en saa kuin sahalla pulttia poikki, enkä kantaa rikki kuin talttaamalla tai rälläkällä.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

samulainen

#153
Lainaus käyttäjältä: viisnelonen - 23.09.11 - klo:18:21
Ruostumattomat (A2) ja haponkestävät on pääsääntöisesti selvästi pehmeämpää ainetta kuin perus 8.8 ruuvit eli piukkaan paikkaan niitä ei kannata turhaan laittaa. Siis tää koskee yleensä kierteitä tää ongelma mutta samaa pehmoa ne kannatkin on. Toi että ne biilteemaan kierrekkeet ei pettäny oli mukava uutinen. Tarttee itsekin hommata sama sarja.  Tuleeko mieleen muuta kommentoitavaa ko sarjasta

Bilteman ruuvit eivät olleetkaan terästä, vaan olivat teräspäällysteisiä. Sisällä oli jotain ihan eri materiaali, jotain betonin- tai kovamuovin tapaista.. Kierteet tuntuvat ihan hyvin toimivan ja pysyvät tiukasti paikoillaan. Ei ole muuta kommentoitavaa kuin että ostamaan vaan jos tarvetta löytyy, ajaa kyllä asiansa jos käyttäjä sitten osaa yhtään katsoa. Ruuveiksi suosittelen jonkin suuremman tavaratalon tuotteita (esim. Bauhaus, Rautia) Tällä kertaa tuli Rautiasta ostettua 20e kilohinnalla, joista kymmenisen ruuvia n.50snt.
.

Homman nimihän oli siis tällainen, että moposta oli sähköstartin lisäksi poljinkoneiston kaikki osat kuluneet puhki (huomioikaa mopon ikä -99). Seuraksena kun avasin kopan ja tutkailin systeemiä niin menivät loputkin kierteet siinä samassa helkuttiin. Jouduin tilaamaan kaikki osat (yht. ~40e) EasyPartsista sekä myös kierteenkorjaussarjan Biltemasta (~20e). Tänään sitten viikkojen jälkeen asensin kaiken huolella uudelleen niin poljin toimi kuin pitikin, pehmeämmin kuin koskaan. Nyt on taas mopo millä körötellä.. Toivottavasti ei vielä ihan heti taas petä, sillä olenkin jo vähän aikaa sitten vaihtanut männän, yläpään tiivisteet, vesiletkun ja vesipumpun (~70e). Eli kaikkine työkaluineen maksanut varmaan yli 200e...
50cc Peugeot Speedfight 1999
I have reason to believe that something's not right.

skootterinrikkoja

Joo siis putkea kiinni laittaessa pääse toine kiinnityspulteista napsahtamaan poikki ja siitä pultista jäi näkymään vain muutama milli joten pihdeillä siitä ei otetta saa... joten te viisaammat voisitteko vähän auttaa mitä tuolle pultille teen kun ei sitä tuollaiseksi voi jättää koska putki ei ole enää tiivis.

Coastside

Ota kansi irti ja hitsauta mutteri siihen jotta voit vääntää.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Samppa

Ja jos ei onnistu, niin poralla pois ja uudet kierteet tilalle.

EDIT: Monesti olen saanut katkenneen pultin porattua siten pois, ettei kierteitä ole tarvinnut uusia. Poraaminen tulee kohdistaa täysin pultin keskiosaan ja pulttia pienemmällä terällä varovasti ja suoraan. Kun reikä on valmis, on pultin usein pystynyt joko kiertämään reiän kautta auki tai sitten taittamaan vielä jäljellä olevat reunat alas, jolloin "entiset" on saanut reiästä pois.
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

kani

Joo, on vaan tosi pitkäpiimäistä hommaa toi poraaminen. Mutta joskus ei muu auta :(

Coastside

#158
Suoraan poraamiseen täytyy tehdä ohjuri. Tarkasti kannen vaarnojen jaolla reijät paksuun metallipalaan ja ehjällä vaarnalla kiinnittäen sen poisporattavan kohdalle. Muuten se ohjautuu alumiiniin puolelle. Pienellä terällä ensin ja tavoitekoolla (5mm) jälkeen ohjurilla, joka ohjaa suoraan. Myös kierteen teko vaatii ohjuria. Hyvässä penkkikoneessa kiinnitettynä onnistuu porata suoraan mutta ohjurin teko on helpompaa ja tulos on sama.

Ohjurin voi tehdä kanteen sidottavaksi pannalla jos molemmat pitää porata. Toinen rakenne on kaksi lattaa joissa toisessa ohjurit, liitetään kierretangoilla, sylinteri välissä. Vähimmillään tekemiseen riittää penkkipora ja rautasaha.

Ohjurin saa tehtyä myös niin että poraa rimaan käsivaralta reikiä kunnes suorakulmalla tarkistaen on suora reikä. Sillä tekee lattaan ohjurireijän.  Pitkään mutteriin tinajuotettu prikka on myös hyvä apuohjuri.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Coastside

Jos on tilenne että toisen on vääntänyt poikki kannen tasaan mutta ei vielä toista, kannattaa toinen katkaista mutterin tasalta että jää tartuntaa. Sen kun saa sitten pois, saa porausohjurin kiinni jos muuta keinoa ei ole.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Coastside

#160
Lohkon kierteet korkkaa tai syöpyy. Varaa on vähän vääntää isompi kierre. Tuli mieleen reijän täyttö alumiinifoliolla jonka hakkaa tiukkaan. Epoksin kanssa siitä tulee luja. Poraa kierretapille sopivaksi ja tekee kierteen. Kokeilematon mutta aika varma keino. Ohjurina voi käyttää kiinnitettävää osaa. Vaikka poraisi suoraan, onnistuu tehdä vino kierre.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Coastside

NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

joni_k

ainakin kiinalaisten lohkojen kierteet korkkaa ihan vaan sillä että auot pultteja tiheästi useamman kerran.mulla menny varikopasta 3 kierrettä jo vaihtoon tämän takia.

MORPA

Pura kone, vie se konepajalle ja jyrsimellä "poraat" ne auki. Joku semmonen vähän pienempi konepaja jossa ei omistaja ole sukua hitlerille niin joku vanha konepaja-äijä järsii ne ihan hyvää hyvyyttään pois ja tekee vielä kierteetkin aikansa kuluksi kun joku on edes vähänkään kiinnostunut hänen ammattitaidosta joka on vuoden päästä jäämässä eläkkeelle konepaja-äijan mukana. Noilla vanhoilla koneistajilla olis kyllä opetettavaa meille kaikille :(

Ne osaa ja tietää jos jonkinlaista ratkaisua, kannattaa jututtaa jos tuntee. Saattavat päästä vanhan työnantajan koneitakin käyttämään moisissa harrastehommissa.

Muutama korkannu pultti varikopassa nyt ei taida aiheuttaa tarvetta, mutta tekosyyn ;)
Liikennesika.

Coastside

Käy tähän teemaan juminut mutteri. Katkenneen vaarnan yksi syy. Ennenkuin sen vääntää pyöreäksi, kannattaa kokeilla porata siihen reikä tai kaksi aivan kierteen viereen. Se löysää sen ja sitä kautta saa ruosteenirroittajaa siihen.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04