Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Akkulaturit ja akkujen lataaminen nyt myös yleinen akkukeskustelu

Aloittaja keijopel, 11.11.07 - klo:07:19

« edellinen - seuraava »

keijopel

Ostin Biltemasta pienen ja näppärännäköisen akkulaturin skodea varten.Hintakin oli kohtuullinen:8,90â,¬.


********************************************
Alkuun varoitus joka aiheellisuudessaan saa vähän huomiota:
Lyijyakku kehittää latautuesssaan Vety/happiseosta, joka räjähtää kipinästä, ei siis pala liekillä. Pienikin akku voi räjähtäessään aiheuttaa vakavia vammoja. Hyvin tuuletettu paikka ja suojalasit ja käsineet eivät ole liioittelua.

Samppa

Itsellä sama laturi. Eipä taida automatiikkaa olla (en ainakaan ole siitä tietoinen). Volttialueen valinta on 6 ja 12 voltin akkujen välillä. Hyvin on pelittänyt jo pari vuotta, mutta hauenleukaliittimet ovat niin hapettuneet, että taidanpa vaihtaa ne.
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Irkku

Meille haettiin motonetistä laturi ja se maksoi noin 29e. Siinä on lataustilan näyttö ja automatiikkaa siihen että lopettaa latauksen kun on täysi.
Voltti aluekin ihan riittävä näihin pienempiin akkuihin.

Meinaan kyllä ladata skoden akkua jokusen kerran talven aikana vaikka se siellä lämpimässä talvehtiikin mutta kun ei kerta ajella. Vaikka mahtuis siellä hallissa ajelemaankin kun ei ole enään niin paljon verstaan tavaroita, mutt en mää nyt ihan niin innostunut ole  ;D

Kenzy

Siitähän syntyy uusi harrastus, kun virittelee sinne hallin lattialle vähän hyppyreitä sun muita ajoesteitä, skootteri-offroadia. On vaan variaattorin kans vähän hankalaa, mut kyl se siitä suttaantuu ;)

[/offtopic]
Baotian BT49QT-12 vm. '07

Partanen

Näitä pikkuakkuja ei ilman todella älykästä laturia uskalla jättää yksinään latautumaan. Ton minunkin akun kyljessä käsketään vahtia jännitettä, ja kun saavutetaan 12.8voltin jännite, pitää lataus lopettaa. Tärkeitä on, ettei kiehuta akkua liian voimakkaalla laturilla. Tavallisen auton akun laturit yleensä ovat liian voimakkaita.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

Samppa

Lainaus käyttäjältä: E Partanen - 13.11.07 - klo:14:51
Tavallisen auton akun laturit yleensä ovat liian voimakkaita.
Jep. Ja silti moni latailee juurikin noilla näitä akkuja. Itse latasin vain yhden kerran ja sen jälkeen oli akku entinen.  :( Toki autonkin laturia voi varmasti käyttää lataamiseen, mutta silloin tarvitsee laittaa vastusta väliin.
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

helkama sc1

Mielestäni pätevä laturi ja akun voi jättää pitkäksi aikaa kiinni ei ylilataa hintaa on 59 â,¬ Tarjoustalosta ostin omani

http://www.ctek.com/FI/Buy-Charger.aspx?charger=mxs3600

xtr50

onko skootteriin mahollista saaha isompaa tai tehokkaampaa akkua?
hullulla on halvat huvit!

Samppa

Yleensä siihen vakiakkukoteloon ei isompi akku mahdu. Voithan mitata akkukotelon mitat ja katsoa löydätkö amppeeritunniltaan tehokkaampaa ja siihen sopivaa mp-akkua. Akun paikan siirtäminen on tietysti asia erikseen.
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Baotian

Sanlin penkin alle vaan isompi akku , niin kyllä se siitä...

Juha

Itseäni kiinnostaisi löytää hyvin purkautuva, varsinkin viileässä toimiva akku. Nykyinen 9Ah akku ei tunnu riittävän aina. Olisko merkki Yoashiki tjsp. ainakin se nimi Y:llä alkaa :D

Baotian

#11
Yuasa on ainakin akkumerkki , jota on autoissa käytetty.

http://www.yuasabatteries.com/

Coastside

Kännyn laturi voi olla sopiva amperien puolesta, vaikka se täytyy mitata ensin ja latausaika laskea sopivan pituiseksi. 4 Ah akkua ei yli puolen Amperin virralla kanata ladata. Vastuksen voi tehdä vaikkapa MIG hitsilangasta. Sulake on pakko olla myös.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

xtr50

niin, sitä varten kysyin onko mahdollista saaha tehokkaampaa akkua, että jaksas skootteri lähtee kylmänä starttia vinguttamatta käyntiin(talvella) vai onko tämä luonnollista ???
hullulla on halvat huvit!

Samppa

Kyllähän siinä akussa saa hyvä lataus olla, jotta käynnistyy herkästi. Talvella käytän itse lähes aina poljinta.
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.