Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Akkulaturit ja akkujen lataaminen nyt myös yleinen akkukeskustelu

Aloittaja keijopel, 11.11.07 - klo:07:19

« edellinen - seuraava »

PappaSkootteri

Dacia Duster 4WD 1,5D
Harley-Davidson Dyna
Vespa LX 50 2T
Vespa PX 150
Vespa Sprint
Piaggio Fly 50 4T
Peugeot Elystar 50 2T

Coastside

Jos on jäänyt jokin 12 voltin virtalähde, niissä voi olla jännite sopiva akun lataukseen, siis vaikka 14-15 volttia ja ampeerin virta. Kun ei yli viisi tunti lataa, se toimii.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Coastside

Litium akun pyöritysteho romahtaa pakkasessa, mutta hitaastikin pyörittäen se käynnistää. On tosin helppo pitää lämpimässä, kun on TX60 liitin.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

mopotinx3

#573
Kyllä saa naureskella sähköajoneuvojen ongelman ratkaisuille. Kun ei akku luovuta virtaa kovalla pakkasella, valmistaja ratkaisee ongelman akun esilämmityksellä, jolloin se range putoaa puoleen. Kun ei tule lämmintä kabiiniin, sähköautoilija asentaa diesellämmittimen sähkömoottorin rinnalle.
Mutta on älykkäitäkin ratkaisuja, esim. Mazdan pieni yksikammioinen Wankel, joka käynnistyy automaattisesti, jos akku uhkaa loppua. Hivenen moottorimiestä häiritsee, että se käy vain ihanteellisella vakionopeudella, niin ei itse voi eikä tarvitse kaasuttaa sitä. Voihan siihen Wankeliin laittaa lämmön talteenoton, niin ei tarvitse ostaa diesellämmitintä .
Gilera Runner Black Soul

tapiovuorent

Jokainenhan saa naureskella niille asioille , jotka naurattaa.

mopotinx3

Juu, mutta tämä sähköautoilu perusteltiin saasteettomuudella, veroetuja myönnettiin. Kuitenkin sähköauton valmistaminen aiheuttaa valtavat päästöt, luonto tuhoutuu, kun akun raaka-aineita kaivetaan. Tiet tuhoutuu, kun sähköauton paino on tupla entiseen verrattuna. Sitten tullaan Esson nurkkapöytään leventelemään ekologisuudella kuin oikea konemies. :)
Gilera Runner Black Soul

Coastside

Sähköautoille voi aloittaa ketjun. Asiaa kyllä olisi.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04