Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Karstanpoisto pakoputkesta (2T ja 4T)

Aloittaja keijopel, 21.09.07 - klo:14:34

« edellinen - seuraava »

Kodos

entä jos jollakin kemikaalilla putsaa katti putken tuleeko vahinkoa. ja mikä olisi paras tapa putsata katti putki, koska luin netistä että saattaa tykätä kyttyrää polttamisesta .
En kiellä enkä myönnä, pikemminkin päinvastoin.

Coastside

Lipeällä liottaen ovat kromattuja saaneet puhtaaksi kun liottaa vaikka yön yli tulpattua putkea. Avaavat viemäreitäkin sillä. Syövyttävää.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Natriumhydroksidi
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Samppa

Tai bensaa putki täyteen ja tulppaa yön yli (näin olen tehnyt joskus kun ei ole ollut polttovehkeitä, mutta ei tosin kattiakaan). Ainakin liuottaa hyvin. Mahtaisiko tykätä katti kyttyrää...
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Coastside

Kokeilin vaijerin käytön käyrän putsaukseen. Porakoneeseen puolimetrinen parin millin vaijeri. Se ei toiminut suorana mutta kun kone kiesi sen köydeksi, sillä sai toistuvasti vedettyä se putkesta niin että hiili pölisi. Silmät ja hengitys on hyvä suojata kuten paikat lialta. Huuhtelu vaikka soodavedellä voi pestä lisää Nelarin hiili ei ole pikistä ja irtoaa kevyin ottein.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Mester

Minulla on 7t km ajettu 2t mopo josta en ole kertaakaan pakoputkea putsannut. Nyt on kodin putkimies purkki kädessä, kuinkakohan paljon tätä litkua uskaltais tonne putken yöksi laittaa veden kanssa??


Coastside

Pane kaikki. On senverran sitä karstaa sinne kertynyt. Sillä ei ole merkitystä, kuinka paljon sitä on jos se ei sinne sopisi. Jos se on sitä kaupan litkua. Rakeina kannattaa pari desiä.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Mester

Laitioin noin 6dl sitä kaupan nestemmäistä. Kyljessä luki että 10% natriumhydroksidi. Nakkasin putken takapihalle täynnä sitä ja vettä, kun on luvattu lauhaa yötä ouluun niin tuskin jäätyy?


Mester

Putki taas paikallaan mopo kiihtyy aivan upeasti ja käynti ääni on paljon parempi :D

Samppa

Olikos sulla putkessa kattia? Hyvä että kodin putkimies toimii myös skootterikäytössä..
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Mester

kyllä sen katin pitäs siellä olla mutta varma en tietenkään ole, koska ei ole tullut putkea aukaistua  ;D


openflow

Itse käytän pakoputken putsaamisen useinmiten kuusen oksaa. toimii riittävän hyvin.

Mester

Tänään kävin ajelemassa vähän pitemmän lenkin ja huomasin että moottorin sammutettua pakoputkesta alkaa nousta pahan hajuista savua noin 30-40sec viiveellä mistähän mahtaisi olla kyse ja onko kellään muulla ollut samaa ongelmaa?


Samppa

Todennäköisesti siellä on vain sitä kodin putkimiehen irroittamaa karstaa jäljellä, jotka palavat pois. Eli eiköhän nuo savut jossakin vaiheessa lopu.
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

tommi

Pakoputken putsaus olisi täälläkin edessä kun epäilen että on melkoisen tukossa. Nimenomaan äänenvaimennin osa.  Ajattelin kokeilla tuota Sampan konstia ja valuttaa pöntön täyteen bensaa ja antaa liota yön yli. Tuskin se katti siitä on moksiskaan. Jostain toiselta foorumilta luin että tuota bensaliotusta suositeltiin nimenomaan Soliferin pakoputken puhdistukseen. Kait siinä solikassakin on katti.

Varoiteltiin että putkesta voi lähteä jopa 2m pitkä liekki kun polttaa jäljelle jääneen bensan. Onkos tätä konstia kokeillut monikin?


Samppa

Mulla ei liekkiä lähtenyt, kun tyhjensin hyvin ja oli haihtumassa useamman päivän. Varmasti se bensa sinne hyvin kaasuuntuu, eli kannattaa tuuletella hyvin senkin jälkeen, kun sen on bensasta tyhjennellyt. Varovaisuutta, ettei tule silmille.

Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.