Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Jarrujärjestelmän ilmaaminen

Aloittaja Samppa, 21.02.09 - klo:20:31

« edellinen - seuraava »

viisnelonen

Ostin vuosia sitten biltemasta, jarrujen ilmausta varten, pissapoikaan tarkoitetun kulmamallisen takaiskuventtiilin (Tuotenro. 58-660) Siihen pari muoviletkun pätkää ja toimii vieläkin, tuolla olen ilmannut skodujen ja autojen jarrut ilman apumiestä.
Näkyy maksavan 3,20 e tänä pnä. Letkut pitää tosiaan olla melko tiukat liittimiin(ja  ilmausnippaan) mutta ei mulla ole ikinä ollut klemmareita tai nippusiteitä ja hyvin on silti pysyneet. Letkut on kirkasta muoviletkua.
Olen ollut yllättynyt siitä että jneste ei ole tärvellyt tuota takaiskuventtiiliä ajan saatossa sillä ostaessa arvelin että saattaa olla kertakäyttökamaa tähän tarkoitukseen.. Suosittelen kokeilemaan.
Tosin tuon burgmanin jarruja varten ostin myös paineilma käyttöisen jarrujen ilmauslaitteen ja se on kyllä vielä parempi mutta vaatii sen kompuran.
taisin lukea rivien välitkin..

Burgman650 ja Satelis 250

joni_k

ite oon pistäny letkun pätkän nippaan kiinni ja odotellu kunnes alkaa nestettä valua. sitten nippa kiinni.

Coastside

#107
Tein bensapulloa jarrunestepullosta ja taidan sillä ilmata jarruja.  Korkin läpi letkut, toinen korvausilmalle hyvin pienellä reijällä puoleenväliin pulloa ettei sitä kautta valu. Nesteletku korkin tasaan tiukalla sovituksella. Letkulle pituutta niin että se yltää yli säiliön. Nestepinnat tasoittuvat samaan tasoon ja pumppaamista ei tarvita. Nippa kiinni ja klipsi letkuun kun säiliöön tulee sopivasti.

Taitaa olla paras painaa mäntä pohjaan kun ilmaa, niin ei jää sinne ilmaa?

Jos tiivisteet on kuparia, ne on hyvä hehkuttaa ja kastaa veteen jotta ne pehmenevät.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Coastside

#108
Alakautta painovoimalla Täyttö onnistui. Tuli suuntaventtiilin mukana tiukka letku. Sen jatkeena pitempi pulloon josta neste valuttamalla. Hidas mutta varma keino. Ilmat tulee hitaasti ylös säiliöön kun vain odottaa. Satula vaatii ilmauksen pumpaten. Auttaa jos painaa männän pohjaan ennen nestettä.

Tein telineen jossa ilmaus ja kokeilu onnistuvat kotona. Vetovaakalla levyn veto satulasta kertoo pidon. Systeemin saan koottuna asennettua.

28 kg vaati vetää levy pois. Hiottuna 31 kg. Kun ei ole ollut kunnon mopon levyjarrua vielä, niin en tiedä miltä se kahvasta tuntuu.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Coastside

Jos on pakko laittaa ylipitkä letku jonka mutkiin uhkaa jäädä ilmataskuja, voi ilmata säiliö irti ja koholla että letku on suorana. Pystysuora letku ilmautuu itsestäänkin, kun vielä kopistelee letkua.
Letkut on noin 3 mm, joten paljoa ilmaa ei mahdu.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04