Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Peugeot speedfight 3 vakio vastapainejousi, minkä värinen?

Aloittaja masiina, 18.05.19 - klo:14:40

« edellinen - seuraava »

Eki

Laitettu sf3lc skodeen alkuperäinen rullakuppi 8.5g rullilla sekä jokaisen rajoitinlevyn ruuvien alle 3 prikkaa, yhteispaksuus aikalailla n.3mm, kokeiltu ja mittarin mukaan menee 66kmh, kone kyllä huutaa, mutta kiihtyy tosi hyvin. Oikea gps nopeus n.60kmh, elikä ihan ok, tuo pitäisi mennä ilman sangtioita ainakin tietyn prätkäpoliisin sanomisten mukaan, itseasiassa myös tietyn kaupungin maijapartionkin mukaan. ;)
Peugeot sf3lc 25:s skootteri 27 vuoden aikana.

Eki

#16
Käyty tankilla ja ajettu ns koeajo, ei ole kuitenkaan hyvä, viipyilee ns vaihteitten vaihto, elikä hihna ei toimi niin nopeasti kuin pitäisi, täytyy kokeilla huomenna jäykempää vastapainejousta, se mikä oli alkujaankin tässä vehkeessä, nyt on narakun valkoinen 7% jäykempi kuin alkuperäinen, tässä kyllä oli marjapuuron punainen, mikä on jäykempi kuin tämä valkoinen. Kytkinkellossa myös samanvärinen merkkipiste, elikä viittaisi että se punainen olisi alkuperäinen? Toinen on tiputtaa rullien painoa joko 8g tai siitä alemmaksi, kotoa löytyy useampi uusi satsi eripainoisia, sen teen mikäli ei auta tuo alkuperäinen vastapainejousi minkä huomenna vaihdan? Vaihdettu alkuperäinen vastapainejousi, se marjapuuron puna tuossa jousessa ja piste kytkinkellossa, ne on tehnyt joko edellinen omistaja tai peräti tehtaalla, jousessa vain osittain sitä väriä. Lähden juurikin motonettiin tuonne 5km:n päähän, samalla selviää auttoiko jousen vaihto ns vaihteiden nopeaan toimintaan, hihnakin on liki uusi ja juuri oikeanmittainen vahvistettu pösöön. Edit: parempi on mutta, ei vielä ihan viimeisen päälle, kiihtyy kyllä nopeammin kuin yksikään hyvin monista aiemmista mopoista, tuo tehari vaikuttaa paljon ja se että on vakio rullat/etuvari rajoitinlevyllä.
Peugeot sf3lc 25:s skootteri 27 vuoden aikana.

Eki

#17
Muistan kun viime kesänä minulle ehdoteltiin jopa äkäiseen sävyyn, että laita se vakio etuvari sillä rullakupin rajoitinlevyllä, no nyt se on ja toki kiihtyy ja kiertää ihan tappiin, huiput 60kmh todelliset, mutta ei tällä kyllä reissuja enää tehdä, kuten on tarkoitus. Kierroslukumittari liki 10.000 kierroksessa ja lämpömittari nousee ylemmäs kuin mitä aiemmin, ihan jo Hyvinkää-Riihimäki välillä, joutuu hellittelemään ettei poksahda ja lämmöt laskee, eikun joko myyntiin koko häkkyrä tai sitten toinen etuvari kokonaan, esim Malossi multivar peugeotille, sillä kiihtyy, liikkuu ja voi huoletta ajaa pitempiäkin matkoja. Edit: Malossin multivari pösölle, 8.5g rullat, valkoinen vastapainejousi ja 4mm prikka holkin päälle sekä pösölle tarkoitettu 18×769 x 30, nuo itsellä nyt kiinni ja kyllä reissaa mikäli on tarvetta, elikä kone ei huuda, mutta vetää ja kiihtyy sekä kulkeekin sopivasti, tänään perjantaina 5.5.2023 haen moposportista uuden malossin multivarin osineen, jo vanhemman tilalle, mikä on todettu erittäin hyväksi. Edit: Kävin moposportissa, sanoin selkeällä äänellä että peugeot speedfight 3lc skootteriin malossin multivari, oli mukavat nuoret isännät, mutta onneksi palloilin liikkeessä pidempään lämpimikseni ja huomasin että minulle oli myyty malossin multivari baotian/peugeot 4t, no menin kassalle uudelleen ja totesin että viereinen kaveri möi 4t multivarin, kaveri etsi ja etsi todella kauan oikeaa, sanoin että katsoin koneelta kotona, teillä piti olla 5kpl liikkeessä, no haki ja toi oikean, totesi että olethan tosi tarkka kaveri, totesin että 25 skootteria omistaneena, oppii tarkaksi, muuten olisin joutunut ajamaan 2 x 60km tullessani vaihtamaan. Hienosti toimii nyt ja toivottavasti jatkossakin, kone ei huuda ja kulkee sopivasti, kiihtyy myös todella hyvin.
Peugeot sf3lc 25:s skootteri 27 vuoden aikana.

Eki

Näin vastasi tekoäly kysymykseen, mitä virkaa skootterin vastapainejousi hoitaa: Skootterin variaattorin vastapainejousi on tärkeä osa variaattorin toimintaa. Se auttaa säätämään hihnan jännitystä, mikä vaikuttaa skootterin kiihtyvyyteen ja huippunopeuteen.

Kun skootteri kiihtyy, variaattorin hihna siirtyy kohti suurempaa hihnapyörää. Tämä tekee vastapainejousen entistä enemmän kireälle ja jousen vastus voittaa hihnapyörän vastuksen, joka puolestaan pakottaa hihnapyörän kaventumaan. Tämä muuttaa hihnapyörän ja kytkimen välisen suhteen ja johtaa skootterin nopeuden kasvuun.

Vastaavasti kun skootteri hidastuu tai pysähtyy, vastapainejousi sallii hihnapyörän laajentua, mikä auttaa hidastamaan skootteria.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että vastapainejousi auttaa skootterin variaattoria säätämään hihnan jännitystä eri tilanteissa, mikä vaikuttaa suoraan skootterin suorituskykyyn.
Peugeot sf3lc 25:s skootteri 27 vuoden aikana.