Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Kisbeen takavariaattorista kysymyksiä

Aloittaja Skegge, 08.09.19 - klo:16:13

« edellinen - seuraava »

Samppa

Ota nyt ihan ensimmäisenä irti takavari (toisiohihnapyörä) ja tsekkaa siitä laakereiden kunto / mahdollinen väljyys. Jos itse hihnapyörä näyttää olevan OK, niin sitten vasta perän (alennusvaihteiston) ihmettely sinänsä.
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Coastside

#106
Hihnan irroituksen jälkeen voi takavaria pyörittää käsin ja perää jo rummusta irroittamatta mitään. Jos saa hylsyn kiinni porakoneeseen, saa kierroksiakin. Pyörästä pyörittäen kuuluu rohinat myös.

Jos on paljon ajettu mopo niin on ratkaistava kannattaako uusia osia hankkia, paisi laakerit jotka on yleismallia. Öljyt laskien näkee onko metallia seassa.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Tofe-

#107
Vähän taas venähti mutta viikonloppuna tuli laskettua öljyt perästä pois, ihan puhdasta ja kirkasta näytti olevan, suunnilleen oikea määräkin.
Uudet öljyt sisään eikä ääni luonnollisesti muuttunut mihinkään.
Päätin seuraavaksi purkaa varin, mutta yllätyksenä varin koppa onkin kiinni security torxeilla, eikä 10mm pulteilla kuten toisessa vanhemmassa samanlaisessa.
Tässä yhteydessä huomasin että kopasta puuttuu 1kpl näitä torx-pultteja, mopoa on säännöllisesti huollettu merkkiliikkeessä ja viimeisin huolto viime vuoden syksyltä, tämän jälkeen mopolla ei käytännössä ole ajettu.
Tuo pultin puuttuminen yhdessä äänen kanssa sai hieman epäilykset nousemaan huollon ammattitaidon suhteen...

joni_k

Ei yksi eikä kaksi pulttia vaikuta ääneen mitenkään. Lähtökohtaisesti noi lohkojen valut on aika onnettomia ja kierteet korkkaa vaikka kuinka hyvänä pitäisi. Veikkaan että huollossa pistäneet niinku asiaan kuuluu mutta pultti irronnut maantielle.

konenikkari

Veikkaan takavarin keskilaakeria tai jarrukengästä jousi irti.
Itse asiassa emme tiedä, keitä olemme ja mistä tulemme...., muusta puhumattakaan ;-)

joni_k

En tiedä minkälaisesta äänestä on kyse mutta kyllä ne toimivanakin aika rahinan kuuloista ääntä pitää ja saattavat ulista tietyissä nopeuksissa. Kiinanpojan toleranssit ja rattaiden kosketuspinnat yms ei ole mitään kiristyksiä tai shimmiosia.