Skootterit yli 50cc (vaativat käyttäjältään vähintään A1-luokan ajokortin) > Yleiset tekniset ongelmat, niiden korjaus ja vinkit

Piaggio Master 500 moottorin hihna ja lukitustyökalu

(1/2) > >>

anttisku:
Tuli tuo 500 mp3 2013 vuodelta ostettua ja syksyn tullessa meinasin variaattoriin hihnan uusia ja samalla dr pulleyn painot. Aiemmin käyttänyt pulttipyssyä momenttisauvalla ja kierrelukitteella ainakin mönkijähommissa. Nyt ajattelin hommata ihan lukitustyökalun tuohon piaggion master moottoriin. Eikös tuo hihna ole käypänen 9802-41811 gates ja motonetistä. Aiemmin joissain tuota tunnetun hihnavalmistajan remmejä käyttänyt. Vai onko sitten alkuperäinen hihna paras? Sitten se buzzetti vai mikä lie nimeltään lukitustyökalu löytyykö suomesta mistään?

VariJari:
Mulla löytyy tuommoiset buzzetit, jäi edellisen piaggin jäljiltä, en tiedä käykö kaikkiin piaggioihin, ilmeisen moniin kyllä.

Kullanvärisen sisähalk 40mm ja ulko 51mm, hampaat 5.0 ja 6.25mm.
Musta sisä 40mm, tankoväli 57mm ja tankojen paksuus 9mm.anttisku:
Tuo taitaa olla sille pienemmälle moottorimallille. Tällainen ilmeisesti kuuluisi olla tuo 400-500 kuution moottoreille

viisnelonen:
Asiaa sivuten sanon noista momenttisauvoista että eivät toimi oikealla lailla kuin riittävän? isotehoisen mutteripyssyn kanssa. Tarkista joskus momenttiavaimella että mihin momenttiin se oikeen tuli sen momsauvan jäljiltä, vaikka auton pyöränmutterin kanssa.

anttisku:
Käyttänyt yleensä vain laadukkaampia työkaluja noissa hommissa ja juurikin silloin tällöin aina varmistanut momenttiavaimella. Moposkoottereissa aina tullut tehtyä ilman paineilmavehkeitä. Mönkkäripuolella aika järeet mutterit 32 ja 36 millisiä ja momentit vastaavasti pienet (115-120 nm) luokkaa ja joka kerran vielä varmistanut tipalla kierrelukitetta. Bahcon sauvat on kyllä ollut tähän mennessä hyviä. Kunnon momenttiavainta ei kyllä mikään voita :) mut vaatii sitten aina kunnollisen työkalun lukitsemiseen.
Piaggion kampuranpään mutterin momentti 160-175 nm ja kytkinpuoli 90-100 nm tuon korjausmanuaalin mukaan. Kaipa insinöörit sen on tarkkaan päättäneet.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta