Moposkootterit > Yleinen keskustelu moposkootterit

Skootterin myynti

<< < (2/3) > >>

Baotian:
Vähimmällä pääsee kun yhdessä ostajan kanssa menee katsastuskonttorille tekemään omistajan vaihdosilmoituksen. tämän jälkeen voi asian mielestään unohtaa eikä tarvitse pohtia että onkos se ostaja jo paperityöt tehnyt vai vieläkö kulkupeli on omissa nimissä.

Partanen:

--- Lainaus käyttäjältä: Kenzy - 13.08.07 - klo:12:21 ---...ja luonnollisesti myyjä käy viemässä kauppakirjan kopion vakuutusyhtiöönsä, ja kertoo, että tämä laite on myyty, sulkekaa vakuutukset. On ihmisiä, jotka eivät koskaan ota ajoneuvoja omiin nimiinsä, vaan laskuttaa vakuutukset ja veronsa vanhalla omistajalla, joka ei ole tyhmyyttään mennyt irtisanomaan vakuutuksiansa ko. ajoneuvosta.

--- Lainaus päättyy ---

Eipä sitä luovutustodistusta tarvitse viedä sinne vakuutusyhtiöön. Vain siinä tapauksessa, jos ilmenee ongelmia. Ja ne mahdolliset ongelmat selviää sillä luovarilla. Vakuutusyhtiöön viemisestä ei tosin ole haittaa, mutta ei se ole välttämätöntä, eikä siitä siten tarvitse ottaa stressiä.

Eli tärkeintä on täyttää kokonaan rekisteriotteen ilmoitusosa. Myyjän ei pidä jättää missään tilanteessa päivämääräkohtaa täyttämättä. Päivämäärä on tärkeää olla oikein myös luovutustodistuksessa. Vanhan omistajan vastuu vahingoista katkeaa tuon päivämäärän mukaan, vaikka uusi omistaja ei ikinä rekisteröisi ajoneuvoa omiin nimiinsä.

Kenzy:
Et sinä hyödy siitä oikeintäytetystä luovarista mitään, ellei sitä kukaan toimita katsastuskonttorille. Jos siis et pääse itse mukaan konttorille, vaan myyt moposi ja annat täytetyn luovarin matkaan, on ehdottomasti mentävä itse tuonne vakuutusyhtiöön irtisanomaan vakuutus, ne monesti haluavat tuon kauppakirjan kopion itsellensä jälkiseurantaa varten, tai ainakin itseltäni ovat moisen pyytäneet autoasioissa.

Partanen:
Niin siinä luovutustodistuksessa on kolme osaa, myyjälle, ostajalle ja vakuutusyhtiölle -katsastuskonttorille viedään vain rekisteriotteen ilmoitusosa uuden omistajan toimesta. Jos jostain kumman syystä uusi omistaja ei käy rekisteröimässä ajoneuvoa omiin nimiinsä, niin myyjä voi tarvittaessa todistaa luovutustodistuksella myyneensä ajoneuvon, eikä siten ole enää vastuussa ajoneuvosta tuon myyntipäivän jälkeen.

http://www.ake.fi/AKE/Rekisterointi/Tee_autokauppa_oikein/Tee+autokauppa+oikein.htm

dealer:
Luovarille ei tarvitse tehdä muuta kuin säilyttää kotona, oli kyse sitten mopo- tai autokaupasta.
Vasta josko ilmenee ongelmia voi lähetellä luovarin kopioita vähän sinne ja tänne.

Yksi vapaamuotoinen "luovutuskirja" riittää, mitään valmista kaavaketta ei tarvita.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta