Moposkootterit > Yleinen keskustelu moposkootterit

käytetyn skootterin palautus..

(1/9) > >>

A_sentaja:
Heittäisin Sampalle pahan pähkinän purtavaksi :) Nimittäin Myin toisen noista jammuista pois,, olin korjannut koneen ja myyntiilmoituksessa selvästi myös luki, että peli on viritetty.
No ostaja tuli ja koeajoi vehkeen, poika oli 15 kesäinen ja huoltaja oli mukana.
Kaupat tehtiin ja otin luovarista itselleni kopion sekä emme kirjallisesti sopineet
mitään viimeistä palautuspäivää jos ostaja ei ole tyytyväinen. No meni viikko, jonka aikana poika sai skootterin hajoitettua mm hihna hajosi koneen sisälle, mikä jo sinänsä ihmetytti koska ei ole omalle kohdalle sattunut ikinä.
Ongelma on siis tämä,, eivät saaneet peliä enää hihnan paukkumisen takia toimimaan ja palauttivat skootterin takaisin ja vaativat rahojaan,, mutta mutta,
Olivat maalanneet skootterin ala-arvoisesti uudelleen, lisäksi siitä puuttui osia..
Käsittääkseni minun ei ole pakko rahoja palauttaa, koska tuote ei ollut samassa kunnossa kuin myytäessä ja toisekseen emme sopineet kaupan purkupäivää kirjallisesti.
Sanoppas vanhalle onko tullut omalle kohdalle vastaavaa ja mikä olisi oikea ratkaisu asiaan.. ???

Partanen:
Saakohan tähän vastata muutkin?   ;)

Jos olet yksityinen henkilö, niin sinun ei todellakaan tarvitse palauttaa mitään rahoja takaisin. Oikeastaan sinun ei edes tarvitse ottaa mopoa takaisin, vaikka ostaja maksaisi siitä, että otat sen takaisin.  :D Yksityisellä henkilöllä ei ole mitään velvoitteita myymänsä ajoneuvon suhteen kaupanteon jälkeen. Eikä tästä tosiasiasta tarvitse olla sen kummempia sopimuksia suuntaan tai toiseen. Jos kauppapapereihin olisi laitettu merkintä myyjän antamasta tyytyväisyystakuusta, ja siinä olisi nimet alla, niin asia olisi mutkikkaampi.

Jos olet käytettyjen mopojen kauppias, niin asia on vaikeampi. Silloin täytyy jokin takuu antaa. Tosin jos uusi omistaja on turmellut huonolla maalauksella mopon, niin ei siitä kaikkia rahoja tarvitse antaa.

Samppa:
Kuten Partanenkin jo sanoi, homma menee juurikin näin. Ostajalla on AINA kaupassa tavarantarkastamisvelvollisuus ja skootterin ostajat ovat tämän velvollisuuden "käyttäneet" ostotilanteessa. Koska kyseessä on lisäksi yksityisten välinen kauppa (ellet ole myynyt tuotetta esim. toiminimen kautta) ei mitään palautusvelvoitteita ole.

Vaikka olisit antanut kirjallisena sitoumuksen siitä, että voit ottaa vehkeen takaisin x-päivämäärän sisällä, koskisi tuo sopimus sitä kuntoa missä olet vehkeen heille luovuttanut (normaali kuluma sallitaan). Osien puuttuminen ja skootterin maalaaminen ei tähän kuulu. Kirjallista sopimustahan sinulla ei edes ollut. Suullinen sopimus on sikäli yhtä sitova, mutta tässä tapauksessa ostajalla on todistusvelvollisuus.

Samppa:
Jokos Aeroxtuning pääsitte ostajan kanssa yhteisymmärrykseen. Mikä oli lopputulos?

A_sentaja:
Ensinnäkin kiitoksia Partaselle ja Sampalle vastauksista,, noin oletin asian olevankin..
Tilanne on tällä hetkellä se, että peli seisoo mökkini pihassa ja ostajalle lähetin ukaasin hakea rojunsa pois. Saa nähdä hakeeko vai pitääkö peli hinata jonnekkin pois silmistä,, osaisin sen kyllä korjata, mutta myyty mikä myyty. :(

Laitoin heille kirjallisen ilmoituksen pelin pois hakemisesta joten jäädään mielenkiinnolla odottamaan miten tilanne kehittyy... 8)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta