Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Piaggio Fly 4t startti ongelmia

Aloittaja Molder, 20.05.24 - klo:09:56

« edellinen - seuraava »

Molder

Terve,

Josko täältä löytyisi jeesiä. Olen koittanut kahlata foorumia mutta en ihan löytänyt suoraan vastausta.

Tuli hankittua 2008 Piaggio Fly 4t mökkikäyttöön. Kilsoja mittarissa 8000. Kokemusta skoottereista ei ole aiemmin. Vanhoista mopoista kylläkin.

Ongelmana on että vehje ei lähde startilla käyntiin. Polkaisemalla lähtee melko vaivattomasti. Kone käy hyvin tyhjäkäyntiä mutta antaessa vähän jenkaa kone stumppaa ja meinaa sammua. Lienee kaasarin putsauksen paikka tai tuon kalvo/luisti hässäkän vaihto?

Hankin tuohon Motonetin 6Ah AGM akun. Suositeltu 9Ah akku ei sopinut.

Jostain syystä startilla pyörittää erittäin vaivalloisesti eikä starttaa. Onko tuossa nyt heti akku paskana vai startti? Itsellä on kokemusta vain käytiin poljettavista mopoista  :)
Samppa

Kuinka vanhat bensa ja oliko skootteri kauankin seisonut ennen käyttöönottoa?

Jos startti ei pyöritä kunnolla kuulostaa heikolta akulta tai maadoitusongelmalta. 8000km kiinni ollut stratti ei lähtökohtaisesti ole vielä tiensä päässä eli ensin yksinkertaisimmilla asioilla liikenteeseen.
Jos sen voi purkaa, sen voi myös koota.

Molder

Oli seissyt lämpimässä tallissa jonkin aikaa. Ostohetkellä lähti kayntiin helposti polkemalla. En usko että kovin vanhat bensat. Akkua ei ollut mukana ostettaessa. Tuuppasin vain lisää bensaa tankkiin kun sain mopon kotiin.

Tosiaan lähtee hyvin käyntiin polkemalla. En usko että bensassa vika.

Myyjä sanoi että mittarilukema ei välttämättä pidä paikkaansa koska hänkin oli ostanyt käytettynä. Tekantilla ei uusi startti kauheita maksa niin taidan tilata varoiksi.

Pitääpä koittaa mönkkärin Yuasa akulla tuota kun vaan löytää sopivat piuhat. Ei mahdu koteloon.


Molder

No niin. Kaasaria putsattu, vaihdettu uusi kalvo, tsekattu maadoitukset, tulppa vaihdettu. Nyt lähtee napista käyntiin mutta on ihan s a a t a n a n laiska. Hikisesti mittariin 20kmh ja myötäleessä 30kmh. Pitää vielä purkaa kaasari atomeiksi ja tehdä kunnon puhdistus. Variaattori varmaan pitää purkaa ja tsekata rullat.

Onko muuta huomioitavaa? :)

Tuossa jo Malossin variaattoripakettia katselin mutta vaatiikos se sitten rajoittamattoman CDI:n jotta olisi tuosta hyötyä? Näin tuolta palstoja lukiessa ymmärsin.

Tunnus:

Vaihda ne rullat, auttaa hyvin usein. Tarkista, että rullat ovat alkuperäisen painoiset vaihtaessasi.

Molder

Näemmä hyvin pitkälti samat ongelmat kuin https://skootterini.com/foorumi/index.php?topic=8884.15

Eikös tuo periaatteessa ole sama kone?