Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Kiinan kaupungit hiljentyneet?

Aloittaja magnuken, 24.09.18 - klo:21:00

« edellinen - seuraava »

magnuken

Kävin hiljattain noin 10 vuoden tauon jälkeen jälleen Kiinan Guangzhou:ssa (Kantonissa) ja se mitä heti katuvilinässä panin merkille oli se suuri hiljaisuus ja siedettävän puhdas ilma! Tämä siis johtui siitä, että liki kaikki kaksipyöräiset olivat sähkökäyttöisiä ja myös hyvin moni auto on pelkästään sähköllä kulkeva.

Isäntäni kertoi, että ajoneuvojen sähköistyksen myötä kaupunki on saavuttamassa entisenlaisen puhtautensa, joka oli vielä 1800-luvulla voimassa. Kaupunki (ja valtiokin) tukee siis voimakkaasti kaikenlaisten polttomoottorivehkeiden korvaamista sähkökäyttöisillä. Kantonissa sähkö tuotetaan lisäksi keskitetysti muutamalla ydinvoimalla, joten fosiilisia polttoaineita ei siellä ole käytössä.


Coastside

#1
Juttu kiinalaisesta kaupungista (Beijing, Shanghai) joka kielsi sähkömopot. Onnettomuudet lisääntyivät liikaa kun viritetyt ja hiljaiset ja jarruttomat mopot yleistyivät.

http://m.chinadaily.com.cn/en/2016-08/31/content_26649588.htm

LainaaAuthorities in Guangzhou, China's third-largest city, are also considering a ban on electric scooters, according to media reports.

Tuollakin on ollut harkinnassa.

Suomen lapissa on vaatinut erikoistoimenpiteitä kiinalaisten turistien autoilujen ohjailu. Holtitonta kun on.


https://youtu.be/NvaO3hP3i7w

Juttu kiinalaisten sähkömopoista.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Coastside

#2
https://youtu.be/478r7xmNwHg

Kiinalaisessa kaupungissa mellakoita kun pahus kielsi sähköpyörät. Ainakin neljä suurta kaupunkia on kieltänyt ne.
Tuotanto vähenee ja länteen kaupataan kiivaammin.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

HiTec

Lainaus käyttäjältä: Coastside - 24.09.18 - klo:21:16
Onnettomuudet lisääntyivät liikaa kun viritetyt ja hiljaiset ja jarruttomat mopot yleistyivät.

Aika helppo kuvitella kun jo nyt saa suomessakin koirien kanssa olla varsin varovaisena noiden vielä melko harvinaisten sähkökuljettimien kanssa, tulevat ääneti melko lujaa vauhtia selän takaa jos ei muuten niin säikäyttäen - just kun fillaristit saatiin "opetettua" käyttämään sitä soittokelloa aina koiria takaapäin lähestyttäessä :-\
Suzuki GSF1250SA GT ABS -08

mopotinx3

Suomessa ei ilmeisesti ole mitään alaikärajaa sähköskoottereille.  Siis niille 25 km/t pyöräteitä pitkin ajettaville paksurenkaisille ajokeille.  Näin viime viikolla, että vaahtosammuttimen kokoinen pikkupoika päästeli sellaisella menemään. Mitenkähän on liikennesääntöjen tuntemuksen laita, jos ei ole vielä koulua aloittanut.  Kyllä noille pitäisi olla sama ikäraja kuin mopoille.
Gilera Runner Black Soul

joni_k

Niillä saa ajaa kaikki ketkä kynnelle kykenee ;D meilläki vaahtosammutimen kokoiset ajelee noilla kakspäällä ja eilen yks makas sen läskipyörän jalkatilassa ja kuski istu penkillä.

Coastside

Se pitäisi olla joku tunnus-ääni päällä koko ajan. Myös tutkaan perustuva toimisi. Lastentarhoista alkaen liikenneopetusta. Jos kapinaikäistä teiniä aletaan opettamaan niin sehän tekee päivastoin.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04