Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Sähköskootterit - miksi niitä ei ole?

Aloittaja tikola, 01.06.17 - klo:15:09

« edellinen - seuraava »

joni_k

ei varmaan kovin miellyttävä ajettava ole jos etupyörä vetää..itse etsisin skootteria jossa on takahaarukka ja napamoottori sinne. tosin, mielenkiintoinen kokeilu olisi jos laittais kummatki renkaat vetäväksi ;D

Coastside

NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

purgiaali

Nyt näyttää olevan jonkin verran tarjontaa sähköskoottereista. Vespalla on omansa, mutta 7000€ hinta taitaa hieman rajata ostohaluja.

Brandtin maahantuoma NIU merkki tarjoaa hieman kohtuullisempaan hintaan sähköllä kulkevia moposkoottereita.

Kaauppalehti: Sähköskoottereiden myötä Suomeen odotetaan uutta aikuisten mopomarkkinaa

NIU skootterit moposportissa:
https://www.moposport.fi/search/?q=niu

Coastside

NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

joni_k

kohta loppuu varmaan lailla sähköskootterit. ihme pelleilyä taas, en ruotsin lukemia löytäny mutta suomessa kuolee noin 21 pyöräilijää vuodessa ja yli 200 loukkaantuu. suhteutettuna ruotsin väkilukuun suomessa kuolisi saman verran eli noin 20 sähköskootteristia vuodessa. tämä on sitten se ongelma. 29 henkeä kuolee jalankulkijoista vuodessa. täytynee alkaa harkita että ihmiset alkaa konttaamaan vai miten toi luku saataisiin alas.

Gnek

Onko kellään kokemusta NIU skoottereista? Vaikuttaa äkkiseltään mielenkiintoisilta laitteilta.

Luulisi myös sähköskootterien yleistyvän pikkuhiljaa. Mikäköhän niiden haluttavuutta todellisuudessa enimmäkseen on rajoittanut? Ostohinta vai toimintasäde, akut? Sähkömoottori on kuitenkin yleisesti melko huoltovapaa ja tehoakin on saatavilla sähköllä hyvin, varsinkin mopoihin! Prätkissähän asia on tietenkin erikseen jos pitää päästä 120km/h 400km päähän.
Mopolla asia ei ole läheskään yhtä monimutkainen.

Coastside

Taisi olla tuo NIU jota mietin tilata. Ei vain ollut suomea sen toimituslistassa tms. Sen voi tilata vaikka ruotsiin jotenkin.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Gnek

Lainaus käyttäjältä: Coastside - 14.07.19 - klo:21:51
Taisi olla tuo NIU jota mietin tilata. Ei vain ollut suomea sen toimituslistassa tms. Sen voi tilata vaikka ruotsiin jotenkin.

Mielestäni Brandt on NIU:n maahantuoja.
Ehkä käyttökokemukset ovat vasta kehittymässä.

Omalla kohdalla tärkein ominaisuus on selkeästi toimintamatka, joka NIU M+Sport mallissa alkaa olemaan kohdallaan.


joni_k

toimintamatka realistisesti noin puolet tuosta ilmoitetusta. oon kans kärkkäisellä katellu, mutta jotenki hepposen oloinen ja pieni jos vaikka verrataan ihan oikean skootterin runkoon sovellettua mallia, esim keeway flash.

Gnek

Jep, aika pienikokoinen tosiaan on. N Sport on ilmeisesti mopoversio isommasta NGT:stä joka on jo kevytmoottoripyörä. En ole livenä sellaista nähnyt, mutta on huomattavasti aikuisempi laite ainakin kuvien ja videoiden perusteella.

Toimintamatkoista sen verran että N Sportissa puhutaan 50-70km lukemista. Tottakai ympäristö ja ajotapa vaikuttavat mutta nyt kun NIU merkkiä myydään pitkin maailmaa jo brändinä, on omituista ettei lukemat kuitenkaan pyyhkäise pöytää varsinaisesti sileäksi.
Vespa Elettrica maksaa tällä hetkellä 6990€ (100km mainostetulla toimintamatkalla)

Coastside

Vetta.fi on jokin rimpula 25 ja 45 kmh luokkiin. Nätti.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Coastside

#42
https://youtu.be/2y5riVCdfGE

1500$+ kiinalainen sähkökyykky jenkeissä. Ulkonäköä on ja voi ajaakin. Se on 55 kulkeva. Muissa tuon videoissa se selittää tuontisotkua joka kesti 7 kk. Kannattaa tilata kotiovelle saakka. Se on helpointa ja suomessa voi maksaa tullin netissä joka on noi 1,3 x koko hinta posteineen.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Mika Lukumies

Täältä löytyy Super soco tc patteri mopedi. Todella mukava ajettava, vain tuulen suhina korvissa. ;) Kiihtyy rivakasti ja jalkatapit on säädettävissä kuuteen eri asentoon, eli sopii kaiken pituisille kuskeille. Kulkee reilu 60km/h, rajoitettuna 45km/h pääsee kahdella 1800Wh akulla noin 130km matkan.
https://aijaa.com/E8iBZy

konenikkari

Paljonko maksaa uutena tai nyt, kahdella akulla varustettuna.
Laadukkaan näköinen laite.
Itse asiassa emme tiedä, keitä olemme ja mistä tulemme...., muusta puhumattakaan ;-)