Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Moottorin kiinnityspuslat

Aloittaja Kaljanen, 28.08.09 - klo:19:53

« edellinen - seuraava »

Kaljanen

Meikäläisen Daifuunista on nuo moottorin kumipuslat sanoneet sopimuksensa irti.
Eli siis nämä, jotka ovat moottorinlohkoissa kiinni ja joiden läpi moottorin ja apurungon välien kiinnityspultti menee.

Saakos noita joltakin kauppiaalta? ja onko vaikeat vaihtaa?

Mopo-sportissa olisi jincheng-merkkiseen ilmeisesti jotkut:
http://www.moposport.fi:8080/workspace.client_moposport/PublishedService?pageID=9&itemcode=11301-J0200
Onkohan nuo sopivat. Tuo J näyttäisi kuuluvan tähän "kiinannelitahti"-klaaniin.

Onko tietoa muista kauppiaista, joilta tuommoisia löytyisi? Lähinnä Tampereen/Pirkanmaan alueelta.

Onko noiden vaihto "vaikea rasti"?

(huh huh, mikä kyselyikä)  

Coastside

Taisi olla vain sisäholkitettu? Silloin asia simppelöityy niin että sen holkin mitat ovat tärkeät ja ulkomittaa voi muuttaa itsekkin tai etsiä koneisiin tai autoihin tarkoitetuista sopivan. Puslia tehdään tilauksestakin useissa paikoissa suomessa.

Asennus sujuu pultilla ja holkilla työntäen ulos ja uusi tilalle kasteltuna, jolloin se liukuu helpommin.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Kaljanen

#2
Kiitoksia tiedosta. Täytyypä laittaa kulkine telakalle ja irrottaa pusla.
Tampereella on ainakin Korja-Kumi, josta monenmoista yleispätevää holkkia yms. saa.
Ja jos ei muuten ,niin sitten tilaillaan postitse "viralinen".

Edit: Lisätään vielä, että jos ei muuten onnistu, niin tehdään itse: http://www.timohapponen.net/kumi/

Kaljanen

No niin, väliaikatietoja.

Soittelin tuohon aiemmin mainitsemaani paikalliseen liikkeeseen, kun on pienellä koukkauksella työmatkan varrella.
Heiltä löytyi puslia samalla mitoituksella, erona se että keskiholkin pituus on 27mm.

Iltasella aloin vaihto-operaatioon. Tarkoitus aluksi oli käyttää tekniikkaa, jossa pultilla ja kahdella sopivan kokoisella hylsyllä teen prässin, jolla painaa raato pihalle. Eli sille puolelle, johon puslan halutaan liikkuvan, laitetaan iso hylsy, jonka sisälle pusla mahtuu painumaan (30mm). toiselle puolelle puslaa hylsy, joka on ulkoholkin kanssa samanhalkaisijainen tai hieman pienempi. koko roskan läpi pultti. kiristetään mutterilla kasaan ja tämän jälkeen kiristämällä painetaan holkki ulos.
Muuton jäljiltä pultit ovat hukassa, joten loppujen lopuksi 17mm "voimahylsyä", jatkovartta ja vasaraa käyttäen naputtelin (lue: hakkasin) holkin irti.  Tämä ei ole suositeltava keino, sillä tuossa helposti saa moottorinkorvakkeen hajalle. Ihme kyllä, kesti.
Hieman voitelua reikään ja samalla konstilla, mutta hieman isommalla (19mm) hylsyllä naputtelemalla uusi holkki paikalleen.

Tuon kiinalaisen moottorin kiinnitys apurunkoon on epäkeskeinen, eli moottori kiinnitetään apurungon kiinnikeiden vasemmalle puolelle. Kun nuo keskiholkit ovat eri pituiset kuin alkuperäiset, niin täytyy passata tuo toinen holkki mitan kanssa paikalleen, ettei tule puslaan turhaa sivusuuntaista painetta. (kestäisi hieman kauemmin)

Mittasin rikkoutuneen puslan keskiholkin, pituutta 22mm, joten takarenkaan linja tulee muuttumaan 2.5mm vasemmalle. Eiköhän tuo mahdu kiinantoleransseihin.

Huomanna täytynee hakea 10mm pultti, jotta tuon toisen puolen voi vaihtaa hieman elegantimmin.

Kaljanen

Homma hoidettu.
Tänään sain tuon toisenkin puolen puslan vaihdettua. Aiemmin mainitulla hylsykonstilla vaihto oli helppo. Tiukka tuo oli, muttei sellainen, etteikö sitä ihan räikällä vääntämällä saanut liikkumaan.
Koeajot jäi tältä illalta tekemättä. Huomenna se sitten näkee,tuliko kulkineesta yhtään jämäkämpi ajettava.

En tiedä onko asiasta ollut juttua aiemmin jossain muussa säikeessä (enkä alkanut etsiskelemään), mutta tuo variaattorin ilmanottoletku ihmetytti.
Sehän on kytketty toisesta päästä runkoputkeen.  Putki tekee juuri ennen runkoliityntää mutkan. Kyseisen mutkan kohdalla jalkatilamuovin eli "lattian" vahvikkeet painavat tuon kumiletkun lyttyyn. Pähkäilin eri asentoja letkulle, mutten keksinyt putkelle parempaakaan. Otin sitten puukon ja veistelin vahvikkeista senverran pois, että letku ei littaantuisi.
Se,onko tuolla virityksellä käytännön vaikutusta, on sitten eri asia.

kalevi

Tääläkin on tuo moottorin puslien vaihto edessä. Moottori pääsi jo taipumaan niinpaljon, että takarengas otti jo iskariin kiinni. Mopolla ajettu 15000km Sain jo vanhat irti 2 kpl. Mutta tuollä ylempänä Moposportin linkissä on, että tarve olisi 4 kpl? Eihän siellä ole kun edessä nuo kaksi, ja takaiskarissa yksi (Baotian rebel BT49QT12) Onko kenelläkään tietoa löytyisikö mistään vahvempia versioita noista puslista?
-Solifer XTR Export
-2X EX Baotian Milan Sport Bt49-Qt9d
-EX Baotian Bt49-Qt12 Rebel-

tommi

Jos on kaksi iskaria takana ja vaihtaa kaikki puslat niin silloin menee 4kpl. Vahvempia ei taida olla olemassa, ainakaan vakiona. Niissä malleissa missä on vain yksi iskari takana niin puslat kuluu paljon nopeammin kun se vääntää koneen vinoon kuormitettuna. Mulla on vieläkin puslat ihan hyvässä kunnossa kun on kaksi iskaria, vaikka on 4v ajeltu, yli 20 000km ja todella paljon huonokuntoisia sorateitä.

Noi puslat kannattaa tilata tuolta -->

http://www.virijavara.fi/shop/?112,moottorin-puslat-2-kpl

leze223

Autaako puslien vaihto, siihen, että mopo on ''lulla'' ajaa. Kääntyy aika huonosti. Mopolla on ajettu 4000 ja on perus kiinannelari. myös vuosiluku on 2007
Tyhmä Insinööri ei osaa mitään oikein tehdä.

ihmehiippari

Puslien vaihdon tarpeen huomaa hyvin kun laittaa mopon keskijalalle ja painaa jalalla siitä keskijalan "jalan kahvasta" mopoa paikoilleen maata kohti ja sarvista heiluttelee. Jos on paljon välystä ja liikkuu helposti, on kumit paskana.

Peros

käväsin tässä yks päivä yhdessä liikkeessä kyselemässä näistä puslista ja se suositteli mulle et ne tehtäis POM-muovista. kuulemma kestää huomattavasti paremmin. meinas myyjä et sen kaveri tekasee mulle ne 20euroon. oletteko kuullut tälläisesta mitään?

-Zone-

Lainaus käyttäjältä: Peros - 29.10.11 - klo:19:16
Oletteko kuullut tälläisesta mitään?
"Polyasetaali on ainoa muovilaji, josta voidaan valmistaa muovinen jousi menestyksellisesti.
Polyasetaali on hyvin kimmoisa ja palautumiskykyinen materiaali. Kuitenkin jousta valmistettaessa joustorajan on oltava niin matala, ettei elastisuusraja ylity.

Toinen polasetaalin tärkeä ominaisuus on sen hyvä kovuus / kitkakerroin -suhde. Tämän ominaisuuden takia polyasetaali on vallannut sellaisten muoviosien markkinoita,  joissa  tarvitaan jatkuvaa liikettä toista muovi- tai metalliosaa vasten."

Coastside

Puslien hakkaamalla irroittaminen voi olla lohkolle tuhoisaa. Syntyy vaikkapa hiusmurtumia jotka laajenee myöhemmin ja lohkot on rikki. Pultilla prässäten saa runtata minkä saa, rikkomatta kuin sen puslan. Kuumennus auttaa ehkä paljonkin. Ääritiukan voi sulattaa irti (120 C) ja sahata holkin poikki.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

ihmehiippari

Paikallinen metalli- ja muovimyyjä suositteli minulle crossipyörän takalinkkuun nylon ennemmin kuin pommia, koska se on pehmeämpää ja sitkeämpää.

Ja lämmittämistä kannattaa. Samaisen crossipyörän keulan stafoja vaihtaessani liukuputket eivät millään olleet irrota, ennen kuin lämmitin iskaritolppaa (alumiinia) stefojen kohdalta. Sama auttaa varmaan kiinalaisenkin puslien vaihdossa.
Mutta jos mahdollista kannattaa sinne laittaa laakerit kuten paremmissa merkeissä on. Jousitus herkistyy, eikä puslat pääse särkymään.

Coastside

#13
Kiinasta tilattu holkkityökalu toimi kun ensin työstin sen nielemään holkin. Pultin kanta oli tietenkin 16 mm ja vain pienemmässä sarjassa oli sopiva. Irti läksi oikeastaan helposti mutta takaisin saanti oli jo hyvin tiukka. Liekkö tyssäytynyt? Sama holkki koska vain kokeilin.

Jos se on sileä ja voideltu niin pitäisi mennä koska se on millin levyä tuo holkin uloin putki.

https://www.ebay.com/itm/Engine-Mount-Bushing-Puller-Remover-Tool-for-Scooter-GY6-139QMB-152QMI-157QMJ/113684048372
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04