Skootterit yli 50cc (vaativat käyttäjältään vähintään A1-luokan ajokortin) > Alle 250cc skootterit

Piaggio Fly 125 4-t vm.2007 rullat yms

(1/2) > >>

Mörkö:
Ostin otsikon mukaisen skootterin syksyllä ja skootterilla on ajettu vajaat 7000 km. Olen ollut muuten oikein tyytyväinen kyseiseen yksilöön, mutta kiihtyvyyttä taajamanopeuksissa saisi olla himpun enemmän. Mitkähän ovat kyseisen yksilön vakiorullat (19*17 8-9g) omien tutkimuksieni mukaan ja millaisia rullia (kevyempiä) siihen kannattaisi vaihtaa pienen kiihtyvyyslisän saamiseksi.

En tiedä onko skootteriin vielä kertaakaan rullia vaihdettu ja variaattorin hihnan ajattelin vaihtaa/vaihdattaa samalla. Olen tietoinen, että oikeaan tehonlisäykseen tarvittaisiin sylinterinvaihtoa yms, mutta nyt haetaan parempaa kiihtyvyyttä huippunopeudenkin kustannuksella. En itse ajele skootterilla moottoriteillä, vaan se on käytössä pääsääntöisesti taajamanopeuksilla ja pieniä 80 km/h pätkiä tulee myös välillä rullattua.

Coastside:
Ompa laiska jos taajamissa ei riitä, kun mopolla ehtii. Rullia vaihtaen saa kiihtyvyyttä koska kierrokset nousee. Miinuksena kone huutaa. Lievä laiskuus on toisaalta mukavaa.

Sepi6:
Kumpihan kone tuossa on M421M vai M571M, no rullien kokoon se ei vaikuta. Tuo vakio koko 19x15mm 8.5g on orkkis. Kevyemmillä rullilla on enemmän kierroksia ja painavemmilla vähemmän. Jos kone huutaa (kovat kierrokset eikä saavuteta huippunopeutta), pitää rullia vaihtaa painavammiksi, jos kone käy alle tehoalueen, pitää rullia keventää. Parhaat säädöt löytyvät vain kokeilemalla. Yleensä kuitenkin rullia kevennetään 1g keveämmillä voisi aloittaa.
Näille yli 50cc laitteille on oma topic joten siellä vois löytyä paremmin infoa. 

Mörkö:
Selvä homma, pitääpäs vielä pohtia jos tilaisi kahdet (vakio ja kevyemmät) rullat ja testailisi eroja. Onko antaa vinkkiä mistä rullia kannattaa tilata ja onko olemassa joitain hyväksi havaittuja merkkejä? Kiitoksia jo tähän mennessä asiallisesta vastauksesta!

konenikkari:
Myös hihna ja vastapainejousi kannattaa uusia,
älä osta halpoja tarvikkeita, alkuperäisvaraosa on optimi,
ja usein vielä halvempikin.
Todella paljon vaikuttaa kiihtyvyyteen 13vuotta puristuksissa olleen jousen vaihto.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta