Merkkikohtainen moposkootterikeskustelu > Sähkökäyttöiset 2-pyöräiset

Kiinan kaupungit hiljentyneet?

(1/2) > >>

magnuken:
Kävin hiljattain noin 10 vuoden tauon jälkeen jälleen Kiinan Guangzhou:ssa (Kantonissa) ja se mitä heti katuvilinässä panin merkille oli se suuri hiljaisuus ja siedettävän puhdas ilma! Tämä siis johtui siitä, että liki kaikki kaksipyöräiset olivat sähkökäyttöisiä ja myös hyvin moni auto on pelkästään sähköllä kulkeva.

Isäntäni kertoi, että ajoneuvojen sähköistyksen myötä kaupunki on saavuttamassa entisenlaisen puhtautensa, joka oli vielä 1800-luvulla voimassa. Kaupunki (ja valtiokin) tukee siis voimakkaasti kaikenlaisten polttomoottorivehkeiden korvaamista sähkökäyttöisillä. Kantonissa sähkö tuotetaan lisäksi keskitetysti muutamalla ydinvoimalla, joten fosiilisia polttoaineita ei siellä ole käytössä.

Coastside:
Juttu kiinalaisesta kaupungista (Beijing, Shanghai) joka kielsi sähkömopot. Onnettomuudet lisääntyivät liikaa kun viritetyt ja hiljaiset ja jarruttomat mopot yleistyivät.

http://m.chinadaily.com.cn/en/2016-08/31/content_26649588.htm


--- Lainaus ---Authorities in Guangzhou, China's third-largest city, are also considering a ban on electric scooters, according to media reports.
--- Lainaus päättyy ---

Tuollakin on ollut harkinnassa.

Suomen lapissa on vaatinut erikoistoimenpiteitä kiinalaisten turistien autoilujen ohjailu. Holtitonta kun on.


https://youtu.be/NvaO3hP3i7w

Juttu kiinalaisten sähkömopoista.

Coastside:
https://youtu.be/478r7xmNwHg

Kiinalaisessa kaupungissa mellakoita kun pahus kielsi sähköpyörät. Ainakin neljä suurta kaupunkia on kieltänyt ne.
Tuotanto vähenee ja länteen kaupataan kiivaammin.

HiTec:

--- Lainaus käyttäjältä: Coastside - 24.09.18 - klo:21:16 ---Onnettomuudet lisääntyivät liikaa kun viritetyt ja hiljaiset ja jarruttomat mopot yleistyivät.

--- Lainaus päättyy ---

Aika helppo kuvitella kun jo nyt saa suomessakin koirien kanssa olla varsin varovaisena noiden vielä melko harvinaisten sähkökuljettimien kanssa, tulevat ääneti melko lujaa vauhtia selän takaa jos ei muuten niin säikäyttäen - just kun fillaristit saatiin "opetettua" käyttämään sitä soittokelloa aina koiria takaapäin lähestyttäessä :-\

mopotinx3:
Suomessa ei ilmeisesti ole mitään alaikärajaa sähköskoottereille.  Siis niille 25 km/t pyöräteitä pitkin ajettaville paksurenkaisille ajokeille.  Näin viime viikolla, että vaahtosammuttimen kokoinen pikkupoika päästeli sellaisella menemään. Mitenkähän on liikennesääntöjen tuntemuksen laita, jos ei ole vielä koulua aloittanut.  Kyllä noille pitäisi olla sama ikäraja kuin mopoille.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta