Moposkootterit > Yleinen tekniikka ml. ongelmat ja niiden korjaus

Ruuvi / pinnapultti pyörii tyhjää / poikki. Miten vaihdetaan?

(1/34) > >>

jalat:
Tänään kävin vähän läpi tuota uutta ostosta ja huomasin että imukaulan toinen kiinnitysruuvi puuttuu. No pistin siihen sitten ruuvia ja totesin että sehän pyörii tyhjää. Eli jengat menneet siitä tapista joka tulee kannesta.

Tarkalleen ottaen tässä kuvassa osa numero 17
http://www.baotian-shop.de/Spare-parts-Baotian-BT50QT-9-or-BT49QT-3-Cylinder-head-F2_c2-3-9_x1.htm

Noita tappeja myydään näköjään erikseen, mutta miten se vaihdetaan? Siinä kun on jengat yläpäässä ja alapäässä. Keskeltä se on ihan pyöreätä tappia vaan. Eli siitä ei pääse edes jakoavaimella tms vääntämään sitä pois. Vaikka tuo skootteri toimiikin ja se imukaula pysyy yhdellä ruuvilla tukevasti (ei liikahdakaan vaikka heiluttelee käsin) niin silti se voisi olla hyvä vaihtaa. Eli miten irroitan tuon jos sen haluan vaihtaa. Ei kai koko konetta tarvi sen tapin takia avata? Ei tuon räjäytyskuvan mukaan siellä mitään ruuveja ole.

Ne jotka ovat avanneet koko koneen, varmaan osaavat vastata onko tuossa mutteri kannen sisäpuolella vai miten tuo irtoaa.
Thanks etukäteen.

kekra:
 Nuo pinnapultit saattavat olla hyvinkin tiukalla mutta kyllä ne pitäisi lukkopihdeillä irrota. Jos jenkoja on edes jonkinverran niin voi  yrittää ristiinkiristää kaksi mutteria ja vääntää sisemmästä mutterista. Saattaa hyvinkin aueta.

Coastside:
Jos se kannesta on jengat menneet, niin siinä ei auta kuin panna kasin muttereita alle ja mutterilla vetää se kannesta ulos. Sitten on vain porattava ja tehtävä isommalle (8 mm) tapille jengat. Tapin kärkeen voi sahata hahlon ruuvarille.

Kierretankoa saa halvimmillaan metrin parin pötköinä. Käy moneen muuhunkin käyttöön.

jalat:
Kannesta tuskin on jengat menneet. Mutta sen tapin yläpäästä on noin sentin matkalta. Kun imukaulan irroittaa, niin muistaakseni siinä on vielä jenkaa silti toinen sentti, johon voisi kaksi ruuvia saada lukittua. Täytyykin koittaa sillä metodilla. Ja lukkopihdeillä. Hmm... onkohan mulla lukkopihtejä.
No täytyy koittaa jotain. Jos ei irtoa, niin pidetään sit yhdellä ruuvilla kiinni, kuten on ollut aikaisemminkin.

Jos sen irti saan, niin tuskin rupean tilailemaan tuollaista osaa mistään. Täytynee ostaa mielummin sitten just pätkä kierretankoa, joka ajaa saman asian.

sargas:
Tässä on ratkaisu ongelmaan jos pannusta on kierteet mennyt. 8M kierteet 6M tilalle on myös vaihtoehto muttei enää niin kannattava jos jossain vaiheessa korkkaa myös 8M kierteet. Kyseessä siis on jousta muistuttavat kierre-elementit, jotka ovat jopa kestävämpiä, kun alkuperäiset kierteet. Suosittelen lämpimästi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta