Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Variaattorin hihnan kesto Agilityssa

Aloittaja Lilli, 31.07.11 - klo:07:09

« edellinen - seuraava »

Lilli

Paljonko ajokilometrejä variaattorin hihna normaaliajossa kestää, onko kokemusta kenelläkään? - Baotianissa hihna kesti tasan 3471 kilometriä kunnes katkesi kesken ajon. Toista kertaa en viitsisi lykätä...

Onko remmin kestoon vaikutusta ns. rajoittamattomalla variaattorin holkilla, entän eri painoisilla rullilla?

ilborg

Kokemus on osoittanut että Kymcossa hihnan pitäisi kestää n. 10tkm, mutta varuiksi kannattaa ainakin 5tkm välein tarkistaa. Hihna vaihtovaiheessa näyttää kyllä vielä ihan ehjältä (ei halkeamia tms). En ole siis kertaakaan vielä onnistunut ajamaan hihnaa rikki.

Kokemusta ei ole, mutta voisin kuvitella että kierrosten noustessa myös hihnan kuluminen lisääntyy, eli rajoitettu variaattorin holkki ja kevyet rullat luultavasti kuluttaa hihnaa hieman nopeammin. Jos ajatellaan siis että kuinka monta metriä mopo liikkuu sinä aikana kuin hihna kiertää yhden kierroksen, niin suuremmalla vaihteella matka kasvaa. Toinen mikä voi vaikuttaa on vääntö, joka taas on suurimmillaan hieman ennen huippukierroksia. Hihnan puristus taitaa tosin kasvaa suuremmalle vaihteelle mentäessä, joka taas saattaa tasapainottaa tätä yhtälöä.

Variaattorin pitäminen viileänä luultavasti kuitenkin on tärkein asia hihnan keston kannalta.

Erkki

Jos voi verrata, vakio Likeen vaihdoin hihnan 10 vuoden ja 17 500 km ikäisenä, ehjänä. Bando merkkinen ja selkeästi kaventunut muttei rispaantunut. 2012 vuoden Liken huoltokirjan jota juuri luen mukaan hihna pitää tarkastaa 4000 km välein kuten rullatkin ja "vaihtaa tarvittaessa. Ehkä voi soveltaa Agilityynkin, mene ja tiedä.

Coastside

Kerran vuoteen katsoo onko likaa ja voitelun tarvetta. Jos nokea näkyy niin se on hihnasta.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

Kari69

Mitä siellä variboxissa voidellaan. Hihnako  ;D.

Kun avasin boxin, niin siellä oli kaikki kovin kuivaa. Ajattelin, ehkä sinne ei saa laittaa mitään voitelua, jotta sitä ei joudu hihnalle. Vetohihna ja kytkinpalat tuskin tykkää rasvasta. Jalkakäynnistysosiin ja startin solenoidiin laitoin hiukan voitelua.

Coastside

Polkimen akseli ja pikkuratas vaatii voitelua.
NIU M+Sport -22 Kymco Filly -04

A_sentaja

Lainaus käyttäjältä: Kari69 - 22.06.21 - klo:20:16
Mitä siellä variboxissa voidellaan. Hihnako  ;D.

Kun avasin boxin, niin siellä oli kaikki kovin kuivaa. Ajattelin, ehkä sinne ei saa laittaa mitään voitelua, jotta sitä ei joudu hihnalle. Vetohihna ja kytkinpalat tuskin tykkää rasvasta. Jalkakäynnistysosiin ja startin solenoidiin laitoin hiukan voitelua.

Voimansiirtolevyn tappeihin voi tipan vaseliinia tyrkätä, aina kun takavarin huoltoa muutenkin tekee.
Teoria on sitä, että kaikki tiedetään, mutta mikään ei toimi. Käytäntö on sitä, että kaikki toimii, mutta kukaan ei tiedä miksi...

Kari69

Mun Agilityllä oli ajettu 7500 km. Vaihdoin hihnan, koska se oli 16 mm leveä. Hihna oli kuitenkin vielä ihan terveen näköinen.
Uusi hihna taitaa olla 18 mm leveä. Täältä foorumilta luin, että pitäisi vaihtaa, kun on 17 mm, siksi vaihdoin. Nyt tuntuu kyllä tarhalta rajalta.

FinShoot

Itse ajanut super 8:lla 5tonnia, joten pitäsköhän kattooo toi kans ettei katkea.

FinShoot

Lainaus käyttäjältä: Erkki - 12.07.21 - klo:19:48
Silloisen, vuoden 2012 maahantuojan huoltovihko neuvoo Super8 4t varin hihnan ja rullien tarkastusta 4, 8, 12 tkm ja tarvittaessa vaihto. Saman pumaskan eri sivulla kehoitetaan vaihtamaan varin rullat 50 cc skootteriin 5 tkm välein.
Näistä ja muista arpoo sitten itselleen sopivan mielenrauhan ja sen mukaan sitten osien vaihtoon. Huolloissa kustannukset ovat maltilliset, mutta jos hajoaa tien päällä saattaa välilliset kustannukset vaikkapa taksin muodossa olla sitten moninkertaiset, jos siis jos napsahtaa kohdalle.

Nyt se paukahti kesken ajon kauhee kumin käry vaan tulikin. Olit oikeassa, en tee samaa virhettä uudestaan :)
Kynnys avata vaan oli iso kun en ole tehnyt tota aiemmin.