Merkkikohtainen moposkootterikeskustelu > Kymco

Variaattorin hihnan kesto Agilityssa

(1/2) > >>

Lilli:
Paljonko ajokilometrejä variaattorin hihna normaaliajossa kestää, onko kokemusta kenelläkään? - Baotianissa hihna kesti tasan 3471 kilometriä kunnes katkesi kesken ajon. Toista kertaa en viitsisi lykätä...

Onko remmin kestoon vaikutusta ns. rajoittamattomalla variaattorin holkilla, entän eri painoisilla rullilla?

ilborg:
Kokemus on osoittanut että Kymcossa hihnan pitäisi kestää n. 10tkm, mutta varuiksi kannattaa ainakin 5tkm välein tarkistaa. Hihna vaihtovaiheessa näyttää kyllä vielä ihan ehjältä (ei halkeamia tms). En ole siis kertaakaan vielä onnistunut ajamaan hihnaa rikki.

Kokemusta ei ole, mutta voisin kuvitella että kierrosten noustessa myös hihnan kuluminen lisääntyy, eli rajoitettu variaattorin holkki ja kevyet rullat luultavasti kuluttaa hihnaa hieman nopeammin. Jos ajatellaan siis että kuinka monta metriä mopo liikkuu sinä aikana kuin hihna kiertää yhden kierroksen, niin suuremmalla vaihteella matka kasvaa. Toinen mikä voi vaikuttaa on vääntö, joka taas on suurimmillaan hieman ennen huippukierroksia. Hihnan puristus taitaa tosin kasvaa suuremmalle vaihteelle mentäessä, joka taas saattaa tasapainottaa tätä yhtälöä.

 Variaattorin pitäminen viileänä luultavasti kuitenkin on tärkein asia hihnan keston kannalta.

Erkki:
Jos voi verrata, vakio Likeen vaihdoin hihnan 10 vuoden ja 17 500 km ikäisenä, ehjänä. Bando merkkinen ja selkeästi kaventunut muttei rispaantunut. 2012 vuoden Liken huoltokirjan jota juuri luen mukaan hihna pitää tarkastaa 4000 km välein kuten rullatkin ja "vaihtaa tarvittaessa. Ehkä voi soveltaa Agilityynkin, mene ja tiedä.

Coastside:
Kerran vuoteen katsoo onko likaa ja voitelun tarvetta. Jos nokea näkyy niin se on hihnasta.

Kari69:
Mitä siellä variboxissa voidellaan. Hihnako  ;D.

Kun avasin boxin, niin siellä oli kaikki kovin kuivaa. Ajattelin, ehkä sinne ei saa laittaa mitään voitelua, jotta sitä ei joudu hihnalle. Vetohihna ja kytkinpalat tuskin tykkää rasvasta. Jalkakäynnistysosiin ja startin solenoidiin laitoin hiukan voitelua.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta