Uutiset:

Varsinaisen skootterini.com sivuston etusivulle pääsee takaisin tästä: www.skootterini.com
Osa keskustelualueista näkyy vain rekisteröityneille jäsenille.

Main Menu

Uudet renkaat Vespaan

Aloittaja pasi61, 31.03.15 - klo:08:10

« edellinen - seuraava »

Kkuja75

Tamperelaisill/pirkanmaalaisille tiedoksi, Bestdrive nekala/Tampere. Onnistuu. Vepan vanteiden tasapainotus. Sorvasivat erikseen holkin johon sopii gts:nvanteet. Hyvää asiakaspalvelua sanoisin.

oskuk

Piti laittaa Citygrip taakse kun alkoi renkaanvaihto ajatuttaa, mutta kun liikkeessä oli Pirelli, niin se. Nyt on Pirelli kummassakin päässä.
Pirelli Angel Scooter 130/70-12 RF TL 62P. Vasta ajanut tuollaisen 400km, joten ei ole edes valutikut kadonneet. Vanha oli puolen millin päässä kulutusvaroittimesta, joten sillä olisi vielä ajanut, mutta alkoi ottaa jo Vespa enemmän asvaltinreunoihin ja pitkittäisuriin, vaikka ei kulmikas silmämääräisesti ollutkaan. Nyt on tietenkin kuin vauvan pyllyllä ajelisi...katsotaan kauanko kestää hän...

kaukari

#152
Vaihdoit siis misukan pirelliin. Kokemukset pirellistä kiinnostaa. Panes raporttia tulemaan, kun kilometrejä kertyy. Varmaan on hyvä ja pitävä rengas, mutta kuluuko kuinka nopeasti ja onko miten uraherkkä.

Ai niin. Paljonkos siihen citygrippiin kertyi kilometrejä ?

oskuk

Tällä CityGripillä 6900km. Ja ei ole Pirelli uraherkkä. Mutta vertailut sikäli aina epäreiluja että verrataan vanhaa uuteen.
Sitä edellinen 6500km, mutta se Bobber, ja sitä edellinen 11000km, se oli Citygrip mutta paukahti tiellä kun ajoin kankaat läpi.

oskuk

Lainaus käyttäjältä: oskuk - 23.05.19 - klo:17:34

...joten sanoisin että Vespalla ajaa Misukan eturengasta 40 000km ja takarengasta 7-8000km ;-)

Tuo pitänee itsellä paikkansa...

oskuk

Kurkkasin pikaisesti rengaskontin takanakkeja, tainnut hinnat nousta aikastavalla!?

viisnelonen

#156
oskuk.. ihan mielenkiinnosta kysyn että paljonko pidät paineita takarenkaassa ja paljonko on normikuorma, eli yksin vissiin ajelet.

Renkaitten hinnat on nousseet ainakin kotimaisilla myyjillä.

Edit: Citygripistä on tullut päivitetty versio  lisämerkinnällä  "2"   Haettu kait lisää kulutuskestävyyttä, muistaakseni tommosta luin jostain...   ::)

Michelinin saitilta:  "MICHELIN® City Grip 2 tires deliver even more mileage than its proven predecessor"
taisin lukea rivien välitkin..

Burgman650 ja Satelis 250

oskuk

Lainaus käyttäjältä: viisnelonen - 20.05.21 - klo:20:15
oskuk.. ihan mielenkiinnosta kysyn että paljonko pidät paineita takarenkaassa ja paljonko on normikuorma, eli yksin vissiin ajelet.


75kg painan, ja normipaineita pidän. Kuis ni?
Pirellillä on nyt ajettu 2000km, joten vaihtotarvetta ei ole, mutta muutenvaan huomasin rengaskontin hinnat nyt yllättävän koviksi, ja joskus tässä se renkaanostokin tulee eteen. Varmaan päädyn kyllä ihan vaan tilauttaman huoltooni, tulepa siinä tuettua paikallista toimijaakin samalla.

viisnelonen

Sulla kesti bobberi ja CG  10 tkm .. se on mun mielestä aika hyvin 12´ kumille. En tahdo saada noita 13 takanakkeja mielestäni riittäville kilometreille.. vaikka poksahtihan sullakin sitte lopuksi se Misukan CG. Ehkä tuo B400 ei oo ihan vertailukelpoinen mutta satelis 250 on kyllä verrattavissa vespaan painon ja tehon puolesta ja siinäkin on takanakin kuluminen ollut mielestäni turhan nopeaa.  Takakumeja saa ostaa samaan tahtiin wc-paperi säkkien kanssa.. allmost.   :-[
taisin lukea rivien välitkin..

Burgman650 ja Satelis 250

oskuk

Joo, on ne vähän kulutustavaraa, mutta toisaalta kaverin peltiVespaan verrattuna ikuisia ;-) -toki siihen aika tavalla helpompi vaihtaa...

Partanen

Laitoin tänä keväänä uudet Michelin S83 renkaat PX:ään. Saa nähdä kauanko niillä ajaa. Oman kirjanpidon mukaan edellisen takarenkaan olin vaihtanut 2000km aiemmin. Joskus pääsin muistaakseni 2600km, kun vaihdoin renkaat edestä taakse ja takaa eteen sopivassa kohtaa kulumista. Aika vähän tulee tolla ajettua, mutta saisi kai se rengas vähän pidempäänkin kestää. Mutta ehkä ei saada riittävästi pitoa, jos kumia muutetaan kovemmaksi.
Vespa HPE 2021
Vespa PX200 E 2003

viisnelonen

Engelsmannien kokemuksiin perustuva rengastaulukko eri skootterinrengas malleista. Järjestystä voi vaihtaa oik. yläkulmasta.

https://www.tyres-pneus-online.co.uk/test/motorcycle-tyre/scooter.html#
taisin lukea rivien välitkin..

Burgman650 ja Satelis 250

oskuk

En tullut mitanneeksi Pirellin urasyvyyksiä, mutta viedessäni tänään talviteloille katsoin pikaisesti että takanakki ok, ja nyt 3850km. Eli pitääkin olla ok.

oskuk

Kommentoin renkaitani "väärään osioon" joten kopsaisin myös tänne:

ja Pirelllit huomiotuna:

Kummatkin renkaat näemmä kulutusmerkeissä ->Pirellit vaihtokunnossa
etu: 8962, =9000km
taka: 6640km.

Eli suomeksi Pireli takana kestäää ihan saman kuin Misukan Citygrip,
mutta edessä ehkä kolmanneksen siitä mitä Misukka
...jaa enpäs muistakaan mikä oli se ensiasenusrengas edessä!

oskuk

En aio, mutta ihan kiinnostavaa katsottavaa itsevaihto:

https://www.youtube.com/watch?v=Bn5N_WT7eIs