Merkkikohtainen moposkootterikeskustelu > Aprilia / Derbi / Gilera / Piaggio / Vespa

Piaggio/Sportcity 4t 2venamalli kipinöi liikaa?

(1/2) > >>

mopotinx3:
Sain starttimoottorin asennettua ja nyt starttaa. Kipinöinti on kuitenkin jatkuvaa tulpassa, kyllä siihen kuuluu taukoja. Taitaa olla CDI rikki, vai voiko liipaisuanturin vikaantuminen aiheuttaa tuon? CDI on ruuveiltaan ruostunut kiinni, ettei ehkä varta vasten ole asennettu myyntimopoon rikkinäistä sytytysyksikköä.

konenikkari:
Jos maadoitukset akku/moottori/ runko ei toimi, saattaa kipinöinti olla satunnaista.
Käännä cdi maadoitus johto erilliseksi.

mopotinx3:
Maadoitusjohdot oli kyllä pahasi hapettuneita ja ruuvi myös. Sitten huomasin, että kaasarikaan ei toimi, vaikka näyttää uudelta. Kiihdytyspumpun suutin ei ruiski yhtään. Lopuksi se alkoi vuotaa akselin juuresta, kun aikani pumppasin.  Kickstartilla kipinä tulee harvemmin, ehkä onkin vain bensan puute. Pruuttasin kurkkuun suoraan bensaa, mutta ei vaan lähde. Tilasin uuden hanan ja kaasarin, niin on pakko käynnistyä. Kuun vaihteen jälkeen hommaan vielä rajoittamattoman CDIn, niin saan kierroksia koneeseen.

mopotinx3:
Pahvilaatikkomopon moottori käy. Onneksi ei kuulunut mitään kahinaa tai muita sivuääniä. Mopo roiski bensaa jalkatilan alta. Purkasin katteen, ei näkynyt mitään vuotokohtaa, pumppua tms. Sitten hoksasin, että tankin ylivuotoletku on syyllinen. Jarrucleanerillä sain käymään. Uudessa kaasuttimessa oli 78 suutin, aivan liian pieni. Bensapintakin turhan matala. Laitan nuo kuntoon. Etujarrusatula on hirveä pommi, saa nähdä saako männät liikkumaan. Onneksi ei tarvitse syyttää ketään, itse tämän "löydön" ostin vapaaehtoisesti. :(

mopotinx3:
Lopuksi tähän varoitus harvinaisten skootterimallien ostajille.  Muovit pitää olla tallessa mopossa, jos aikoo ostaa sellaisen. Tähän laitteeseen ei löydy mistään halvalla tangon etukatetta, jotkut kehtaavat pyytää 130€ pienestä muovinpalasta. Vaikka saisi skootterin satasella, hinta tahtoo viisinkertaistua. Peoplessa oli sama juttu.  Siis harvinainen mopo pitää ostaa päältäpäin uuden näköisenä, muuten nettikauppojen ovet laulaa hoosiannaa. Jos on suosittu mopomalli kuten Keeway RY6, käytettyjä osia on halvalla saatavissa, jopa koko moottori viidelläkympillä. Kaikkia katteita on yllinkyllin. Aeroxiin saa jopa uusia tarvikekatteita.
Toisaalta on hauska ajella mopolla, jota ei tule koskaan tiellä vastaan .

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta