Merkkikohtainen moposkootterikeskustelu > Aprilia / Derbi / Gilera / Piaggio / Vespa

Vauhtia uuteen Vespaan

<< < (2/6) > >>

Mjt:
Olen muutaman vuoden tauon jälkeen ajatellut hankkia jälleen moposkootterin lähinnä työmatkoille, kun autolla ruuhkassa jonottaminen ei oikein nappaa ja pääseehän tuolla välillä muutenkin tuulettumaan. Vespa primavera, iget-koneella kiinnostaa, mutta aikaisemman kokemuksen perusteella (Soner 4t ja Keeway 2t x 2) vakiona ylämäet ovat melko tahmeita 100kg kuskin alla.

En varsinaisesti halua lisää nopeutta vaan parempaa ylämäkien nousunopeutta. Onko jollakin tietoa miten paljon max nopeus on tuolla rajoittamattomalla CDI:llä? En löytänyt tietoa surffailemalla. Toki nopeuskin voisi olla sellainen, että 50 alueella pysyy virran mukana, mutta "moottoripyörä" ei tarvitsisi kuitenkaan olla.

Coastside:
Mäkinopeutta saa isommalla pytyllä. Vääntö kasvaa kun mäntä kasvaa.

kaukari:
Ei tartte igetiin isompaa pyttyä, jos noin 65 km/h nopeus riittää tavoitteeksi. Hollantilaisessa youtube videossa sankari vaihtoi mopovespaansa rajoittamattoman CDI:n ja imuilmaletkun. Mittarin mukaan näytti menevän noin 70 ja kiihtyvyys mukavanlainen. On itselläkin pohdinnassa, josko keväällä viitsisi lähteä kokeilemaan. Kustannus olisi noin 300 euroo ja takuun katoaminen.

Ai niin se mäkinopeus. Sekin tietysti tässä hässäkässä kasvaa, mutta kierrosten ja metelin kustannuksella. Jos haluaa huippunopeuden pitää alle 45, niin pitää pistää prikka variaattoriin tai kipsata ranne.

Mjt:
Jep kuutiotilavuuden kasvattamisella varmaan tulee lisää vääntöä, jota tarvitaan mäessä. Löysin tubesta tuon virivideon ja näytti tosiaan myös kiihtyvän melko mukavasti.

Käväisin tänään katselemassa vespoja. Hinnat lähti 2900 ja siitä ylöspäin. Ihan tukevan tuntuinen kylmä-koeajolla ja varsin hyvin tilaa myös aikuista ajatellen. Muotokieli on myös klasinen. Kai se on hankittava, mutta keväämmällä ja jossain vaiheessa sitten cdi menee vaihtoon. Mallina olisi primavera, mutta valitettavasti värivalinnassa joudun kuulemaan "hallituksen" mielipidettä joten se jääneet myöhemmin päätettäväksi.


kaukari:
Tuli tehtyä viimein huollon yhteydessä myös tämä CDI:n ja imuilmaletkun vaihto. Tunnin verran meni aikaa. Lopputulos on just passeli. Nyt nousee mäet isonkin äijän alla ripeämmin. Huippunopeus jää juuri sopivasti alle 60. Eihän tämä nyt mikään raketti ole vieläkään, mutta nyt ei olla kaupungissa enää tukkona muulle liikenteelle.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta