Moposkootterit > Yleinen keskustelu moposkootterit

Minkä skootterin ostaisi??? (yleinen kysely, pohtimiset jne.)

(1/328) > >>

sebastian34:
moi. poika täytti 15v ja pitäis ostaa sille skootteri. kannattaako ostaa uusi, vai käytetty? ja minkä merkkinen on helppo korjata itse, ja varaosat helposti saatavilla. arvelisin että aprilia ja yamaha olisivat hyviä pelejä. minkä hintaisia ne on käytettynä. saako 700-1000e hyvää käytettyä tai uutta. ja sittetn siitä mopokortista, mistä sen saa? maksaako? ja saako jostain ajoopetusta? kiitos jos joku viitsis jeesaa.  ??? ???

Samppa:
Jokos luit tämän: http://www.skootterini.com/foorumi/index.php?topic=8.0? Eli riippuneen niin monesta tekijästä. Jos itse korjaat niin merkkikohtaisia eroja ei juurikaan ole (kunhan vain varaosia on hyvin saatavilla), mutta 2tahtiset on perinteisesti kyllä 4tahtisia helpompia huoltaa ja korjata. Öljyjen kanssakaan ei tarvitse enää nykyskoottereissa itse "lantrailla" kun on nuo tuoreöljyvoitelut.

700-1000eurolla kyllä pitäisi saada ihan hyvä käytettykin merkkiskootteri. Kannattaa kuitenkin varmistua että tarvittavat huollot on suoritettu ja kilometrejä ei välttämättä ole mittarissa "muutaman maapallon kiertämisen verran". Itse pitäisin noin 5000 kilometriä ajettua merkkiskootteria vielä melko tuoreena. Vuosimalliin en välttämättä niin aktiivisesti tuijottaisi. Mainitsemasi Yamaha ja Aprilia on hyviä merkkejä. Katso myös ainakin Peugeotit ja Piaggiot.

Mikäli päädyt kuitenkin täysin uuteen vaihtoehtoon ja käytössäsi on suhteellisen pieni budjetti, katsoisin myös Kymcot ja Keewayt. Varsinaisista "markettimopoista" kirjoitinkin jo aikaisemmin.

Mopokorteista ei itselläni ole kokemusta, kun en ikäni puolesta sitä ole koskaan tarvinnut. Tietoa kuitenkin löytyy melko hyvin Ajoneuvohallintokeskuksen sivuilta
http://www2.ake.fi/mopo/ ja joku joka tuon mopokortin on suorittanut, voisi varmasti kertoa lisää. Ajo-opetushan ei tuossa toistaiseksi ole pakollista, mutta tiedän että ainakin jotkut autokoulut ja myös koulut sitä järjestävät.

SalmiS^:
Hyvää ja halpaa ei valitettavasti ole olemassa :( Tuo 700-1000e on aika vähän merkkiskootterista, millä ei ole paljoa ajettu. Kannattaa sitten varautua ostamaan vähän vanhempi ja vähän enempi ajettu. Hyvin harva skootteri, joka on kunnossa tullaan myymään alle 1000e (siis merkkiskode)

Mopokortista sen verran, että noin 100e siihen menee, jos kerralla meinaat läpi päästä. Hinnat on noin 25e lääkärintarkastus, 12e valokuvat, 40e poliisilaitoksen paperit ja 14.5e kortin suorituskerta.

newstb:
Yamahan ja Piaggion tuoteisiin saat varaosia hyvin,ja merkkikorjaamoja löytyy lähes joka kylästä.

Itse valitsin varmasti vähän käytety Yamaha Aeroksin,vesijäähdytetty,turvalllinen ja varaosia saa käytettynä ja uutena varsin paljon.Hintaa noissa toki tuppaa olemaan mutta välillä noita on tuohon 500-1000 myös myyty.

Ei toki Kymcon mallistoa kannatta jättää katsommatta.hinta-laatu suhde toimiva  ;)

bartson:
On myös hyvä muistaa, että aloittelevalle sattuu joskus kyljelleen menokin, jolloin katteet menevät pahan näköiseksi. Kiinalaisissa on, ainakin puheiden mukaan suhteellisen herkästi särkyvää muovia.
Ainoa mopo jossa on katteet ns. ämpärimuovia on Peugeot Ludix. Hintakaan ei ole kovin paha, alle 1700€
Mielestäni ainakin ruiskumoottoreista kannattaa aloittelijan pysyä kaukana, etenkin jos on halua räplätä konetta itse.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta