Kirjoittaja Aihe: Varttilitra Vespaa  (Luettu 381440 kertaa)

Poissa oskuk

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 3575
Vs: Varttilitra Vespaa
« Vastaus #1035 : 03.03.20 - klo:10:32 »

Eikös nuo ole ns kuivavarattuja eli heti valmiita käyttöön hapottamisen jälkeen (20-30min), lataaminen tuossa kohtaa on vain suositus.

Akun mukana tuli tosiaan vain pikaohje hapottamisesta. Ei mitään muuta ohjetta.
Netti-video-ohjeet valtaosin pitävät ensimmäistä latausta akun kannalta tärkeimpänä.
En ota kantaa.

Sen sijaan kiinnostavasti sanoi yhdessä jutussa tyyppi että "akuissa ykslöeroja. Joku akku ei pääse kuin esim. 13,8 volttiin, kun toinen menisi 14,6 volttiin. Tuo joka sinänsä olisi ok, tuo 13,8 volttinen, hän rassaa laturia, joka pukkaa aina virtaa, koska koskaan ei päästä siihen katkaisuun"

..tuli vaihdettua akku ja iloisena hörähti, kuten odottaa saattaa. Mutta yhtä kinnostavasti huomasin etä wanha akku oli epäsopivan ruuvarin takia erittäin huonosti kiinni -mikä syö myös käynnistysvirtaa.

No, kiinnostuksesta iskin vanhan vielä laturiin. Laturi pukkaa  0,2A 14,7 voltilla sisään. Sen aikaa kun asia enää kinnostaa ja sitten vien sen motonetin akkukierrätyksen ;-)

...ja mainitaan nyt vielä että ensimmäisen kerran hokasin tuon akun alla olevan korotuspalan -el olisin vonut ostaa ehkä 2cm korkeammakin akun! Eli varmaan sen Yuasan ytx14-bs ...
« Viimeksi muokattu: 03.03.20 - klo:15:16 kirjoittanut oskuk »

Poissa Kkuja75

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 5
Vs: Varttilitra Vespaa
« Vastaus #1036 : 28.03.20 - klo:02:38 »
Olipa erikoinen jäähdytysneste vuoto kaverin vespassa. Tiputteli satunnaisesti nestettä maahan, mutta vain vähän. Koneen vasemmalla puolella letkussa oli reikä. Letku mikä tulee kannesta välipohjaan. Näyttää siltä, että letku on kokoonpanossa laitettu kannattimeensa, ja sitten letkua on vedetty väkisin kiinnikkeessä ollessaan. Nirhautunut se letku puhki sitten. Kun kone oli kylmä, ei nirhautumasta saanut vettä vuotamaan. Mutta kun koneen käyttl lämpimäksi, alkoi tihkua nestettä.

Korjaus tapahtuu vesiletkun jatkokappaleella tässä tapauksessa. Letku poikki vuotokohdasta, ja jatkokappale siihen väliin.

http://www.motonet.fi/fi/tuote/450334/Jatkoliitin-vesiletkulle-o19mm
Olikos Partanen sattumalta mikkelissa päin tämä vuotava tapaus gts300