Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Myynti- ja ostopalsta / M: Solifer Retro 9/2012, km 10180
« Uusin viesti kirjoittanut Erkki eilen kello 15:19 »
linkki nettimotoon:
https://www.nettimoto.com/solifer/retro/2360953

Yhteydenotot meiliin tai yv tänne foorumille, kiitos
2
Muut merkit ja Kiinalaiset merkit / Vs: Kiinalaisten variaattorin säätöä
« Uusin viesti kirjoittanut joni_k eilen kello 03:26 »
juu kyllähä noissa röörit on ja ropelli. ei tota voi pahemmin sotkea omilla viritelmillä kerran ei toimi alkuperäinenkään insinöörien keksimä tuuletus  ;D  kumma homma kun mönkijöihin osaavat tuuletuksen tehdä oikein snorkkeleilla mutta ei skootteriin  ;D
3
Muut merkit ja Kiinalaiset merkit / Vs: milan estate sport 2013 kaasuvaijerin vaihto..
« Uusin viesti kirjoittanut MORPA 14.01.19 - klo:23:23 »
No Turusta ei löydy tohon hommaan osaajia, on niin monimutkainen homma ettei ny turussa sentään. :P
4
Muut merkit ja Kiinalaiset merkit / Vs: Kiinalaisten variaattorin säätöä
« Uusin viesti kirjoittanut MORPA 14.01.19 - klo:23:18 »
Se koppa on kyllä aika hemmetin kuuma kun on vaikka kymmenen kilometriä ajanut, mutta kun asia ei ole Kymcoissa mikään ongelma niin en ole asiaa enmpiä aiemmin pohtinut.

Ongelmaan muutama ratkaisu, eli ensiksi hioo sen sen rotanpaskamaalin pois ja sitten vaikka juottaa siihen varikoppaan vaikka jäähdytysripoja. Mun ymmärryksen mukaan variaattorissa on se pieni tuuletin joka imee ilmaa kopan etupäästä ja poistaa sen kyseisen kopan takaosasta. Jos nyt menet siihen järjestelmään poraamaan uusia reikiä niin sehän vaan sotkee koko ilmankiertoa.

Joillain näitä hihnaongelmia tuntuu olevan kinukeissa aika paljon ja joillain ne kestää loputtommii. Meiän ilkeet moposedät nyt ajaa vaan Kymcoilla ja hihnat vaidetaan kun remmi on alarajoissa eikä ole koskaan mennyt poikki. Vahva epäilys on mulla että osa kinukkien varikopista on banaanin muotosia, ja osa ei. Jokainen vähänkään tekniikasta ymmärtävä tajuaa ettei tommonen ole hyvä juttu.
5
Kahvatumppujen velcrot ei kestäneet. Laitoin lukitus-salvalla olevat painonapit. Tumppujen hinta tuplautui, mutta nyt pysyvät. :)  Niihin tulee yllätyävän kovaa vääntöä paikallaan käsitellessä.
Napit ovat ruuvattavat joten voin ottaa talteen kun luovun tumpuista.
6
Kiinankoneessa näkyy pientä tuotekehitystä. Pitkävenakoneessa on erillainen käynnistysratas ja huomasin että takajarrun vivun akselissa on o-renkaat pitämässä lian poissa. Perän ylivuotokanavassa on letkuliitin.
7
Yleinen keskustelu moposkootterit / Vs: Yleismalliset takaboxit?
« Uusin viesti kirjoittanut yxrutanen 12.01.19 - klo:17:08 »
itelläkin on bella.tavallinen boxi ei oikein käy,ottaa kansi selkänojaan avatessa.
pitääkö rälläköidä noja vex, vai onko parempia ideoita?
8
Saakohan se tankkiin korvausilmaa, koeta ajella korkki löysällä pari reissua.
9
Kyllä mä vaan alan veikkailla kuten täällä muut puhuneet että liittyy kaasarin jäätämiseen sitten sulamiseen. Pitää kokeilla eri lisäaineita, reilummalla kädellä aluks. Voi se vielä olla että mä puhdistutan tästä kaasarin ens syksyllä muiden remppojen yhteydessä, hyvä kesäpeli kuitenkin ja koneen puolesta reilusti kilsoja jäljellä.
10
masinol e100 oon käyttäny aina kesät ja talvet. ei oo ollu jäätämisongelmaa, mitä nyt kerran plus miinus kelillä mutta matka ei katkennu siihen. oma moka kun luukku oli auki ja viima pääsi suoraan imukaulaan.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10