Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Muut merkit ja Kiinalaiset merkit / Vs: Keeway Fact EVO E4 2018 peräöljy
« Uusin viesti kirjoittanut Coastside eilen kello 16:46 »
Mikä tahansa peräöljy paitsi hypoidi öljy. ATF Öljykin käy.
2
Muut merkit ja Kiinalaiset merkit / Keeway Fact EVO E4 2018 peräöljy
« Uusin viesti kirjoittanut Romoni eilen kello 16:42 »
Terve!

Taas olisin tietoa vailla enkä löydä asiaan selvyyttä netistä enkä saa vastausta maahantuojalta joten pakko kysyä täältä.

Suppea "Käyttäjän käsikirja" kertoo vaihteistoöljystä seuraavaa:

Hyväksytty vaihteistoöljy on SAE85W/90 -> siinä kaikki. En suomalaisista puljuista tuollaista löytänyt ja haluaisinkin tietää, että mikä peräöljy skootteriini parhaiten soveltuisi tuon suosituksen pohjalta. Haluan käyttää kunnollisia voiteluaineita enkä mitään sellaista, mitä kouraan sattuu kulloinkin osumaan.

Jotenkin tuntuu, että on kirotun vaikea löytää teknistä faktaa tämän skootterin osalta vaikka miten olen yrittänyt kaivaa netin syövereitä.
3
Muut merkit ja Kiinalaiset merkit / Vs: Baotian
« Uusin viesti kirjoittanut joni_k eilen kello 16:31 »
jokohan se alkaa mullaki olee sisäänajettu toi baotian kun 20 000km kilahti lasiin  ;D kerran on ollu veitsen terällä että matka katkeutu oma vika kun magneetto unohtu kiinnittää kunnolla.kesti kumminkin matkan vaikka kaikki muut puolat oli sorvautunu paitsi sytytys ;D kerran oon joutunu palaamaan takasin kun kampiakselin stefa pullahti ja öljyt tuli ulos.
4
https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/keeway-fact-evo-euro4-skootteri-2018-scooter

Ruiskuskode jo alle 1600. Alkoi jo kiinnostaa.

https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/keeway-monkey-50cc-2018-mopo-manki

Manki ruiskumoottorilla! Siitä saisi ruiskun ja väkertäisi siihen kaasarin ja möisi pois.
5
Muut merkit ja Kiinalaiset merkit / Vs: Vauhdin hillintää
« Uusin viesti kirjoittanut jwalk 16.11.18 - klo:13:06 »
Loistavaa! Noinhan sen piti mennäkin ja menihän se  8)
Mie oon jättäny sen ketjukiristimen muovin irti, just mahd. säätelyn takia.
6
Muut merkit ja Kiinalaiset merkit / Vs: Vauhdin hillintää
« Uusin viesti kirjoittanut kippari68 16.11.18 - klo:12:36 »
Retkulla 20km takana uudella pyttysarjalla. Tuollainenhan tuossa pitäisi olla alunperinkin ;D Käy tukevasti ja tanakasti tyhjää vastaa hyvin kaasuun ihan paikallaankin ja vääntää ihan eri malliin. Siinä jää se seosruuvi (24mm) vähän keljusti siihen nokkaketjun kiristimen muovin
taakse joten siihen en ole vielä koskenut. Varmaan se kannattaa kuitenkin säätää vaikka hyvin pelittää ihan suoraankin. Liekö tehty joku hyvä
perus asetus siellä Narakulla kun noin hyvin käy suoraan. Suuttimeksi pähkäilin jotenkin  :o 106:tosen jolla tuntuu kulkevan, sisään pitää kuitenkin ajella niin mitään ihan tappeja pitkään en ole vetänyt.  Kun se ilmanputsarin (vakiokoppa Narakun kevyesti öljytty 2 puolinen elementti) imuputki jossa on ne 4 reikää on paikallaan niin kulkee hyvin 6500rpm asti sen jälkeen se rajoittuu sillälailla tasaisesti. Toimisi hyvin mahdollisessa ratsiassa rajoittimena  ;D Sen kun ottaa pois niin kiertää iloisesti yli 8000rpm en ole antanut mennä vielä. Hommasin Zandrilta Hollannista Retro Cruiserin  mittariston jossa oli näyttö 80km asti ja otin siitä nopeusnäytön tuohon perus Retkuun kun sopii heittämällä siihen tilalle. Saahan sitä näyttöä GPS:ällä mutta kivempi katsoa kun viisari on asteikolla ;) 6gr rullat vakio takavari 7750rpm vähän yli 70km/h mittarinäyttämä ja tuntuu, että voisi olla rullat painavammat mutta pitää katsoa ajan kanssa miltä se rupeaa tuntumaan. Nyt ainakin tuolla setupilla kiihtyy kyllä iloisesti ylämäkeenkin. Rundarina on Storm Motorin PRO X tunti/kierros kun oli niin näppärä kytkeä pelkän signaali piuhan vedolla. Tällä hetkellä vakio putki kiinni kun haluan nähdä onko putken vaihdolla merkitystä pelkästään ääniin. Tuo nokka tuntuu pelaavan hyvin
siinä on vajaa milli enemmän nostoa kun vakiossa ja nokan profiili pitää venaa vähän kauemmin auki. Vääntö on kuitenkin siellä alhaalla hyvä.
Nyt vaan kilometrejä alle ja tuumailua tuon putsarin kanssa. Ajattelin kokeilla siihen putsarin putkeen sellaista valkoista muovista sähköläpivienti muhvia koska sen etureuna on kuin kiihdytys suppilossa sellainen pyöristetty ja jouhea sopii siihen juuri tiukasti. Olisi myös sopiva putki siihen putsarin koppaan jolla voisi viedä sen imun sinne pidemmälle kopan sisään. Onko siitä hyötyä? Kun sitä koppaa pyörittelee käsissä niin näyttää siltä kun se iskarin lovi tekisi sen, että kaikki imu on siinä kopan etuosassa. Tiedä häntä  :o Venttiili välyksiksi laitoin IMU 0,10 ja PAKO 0,10 ja siihen laitoin vielä 0,005 liuskan lisäksi. Ei rallata venat eli varmaan ihan O.K. ? Tarkistan 200km jälkeen ja vaihdan öljyt.
Eli näillä mennään tällä hetkellä 8)
7
Muut merkit ja Kiinalaiset merkit / Vs: Keeway RY6 takavalon vaihto
« Uusin viesti kirjoittanut Coastside 16.11.18 - klo:08:55 »
Jos siinä ei suoraan päässyt esimerkiksi valon linssiä avaamaan niin noin se menee. ::) Yksi rellun valonvaihto vaatii irroittaa etupyörä ja nostaa auto että saa luukun kautta pienellä kädellä vaihdettua sen. Työ oli vienyt 45 minuuttia.
8
Muut merkit ja Kiinalaiset merkit / Keeway RY6 takavalon vaihto
« Uusin viesti kirjoittanut fyndi 16.11.18 - klo:08:36 »
Piti vaihtaa takavalo tyttären Keeway RY6 skootteriin, mutta olipas siinä hommaa tai sitten tein jotain väärin. Keewaystä piti ottaa irti tavarateline, penkki, sivukatteet ja bensatankki ennen kuin pääsi irrottamaan kolme mutteria, jolla takavalo oli kiinni. Miten on voitu tehdä niin vaikeaksi tärkeän valon vaihto, jonka kuitenkin pitäisi oikeasti olla helposti vaihdettava?

Vai olisiko tähän ollut olemassa helpompi tapa?
9
Myynti- ja ostopalsta / 4T Kiinanskootterin kaasutin
« Uusin viesti kirjoittanut miccomus 15.11.18 - klo:07:53 »
Kerran kokeiltu ja vian todettu olevan muualla. Uudenveroinen metallikantinen kaasari 50cc mopoihin.

Hinta 40e + 5e toimitusmaksu MH pakettina.
10
Alle 250cc skootterit / Vs: qinqqi zoner 125 (QM125T-10D) ihmettelyä
« Uusin viesti kirjoittanut jwalk 13.11.18 - klo:18:32 »
Kone kasassa ja savut otettu. Laakista käyntiin.
Säädöt on mitä on, mutta tyhjäkäyntiä rupsuttaa ja terävästi vastaa kaasuun.
Tallissa ilman vaimenninta ei viittinyt kauaa käyttää.
Latauskin toimii, tähän tuli 3-vaihe systeemit, jotta pitäis sähköä piisata.
Melkoinen sovittelu ja työstäminen imukaula, kaasari, putsari osastolla. Moottorinripustus tekee paikat ahtaiksi. Nyt kumminkin se hyvä. Kaasariksi tuli 30mm CVK
Homma etenee...
Sivuja: [1] 2 3 ... 10