Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Peugeot / Vs: SF3 LC vaijeriryyppy ja muuta
« Uusin viesti kirjoittanut kgtsm tänään kello 15:36 »
Juu. Helppo tietty kokeilla rajoittamattomalla CDI-boxilla, joka maksaisi Moposportissa 39 euroa, mutta ei ole tällä hetkellä heillä hyllyssä. Muissa suomalaisissa kaupoissa näyttäisi olevan vastaava huomattavasti kalliimpi, niin ei viitsi niistä ostaa. Ulkomailtakaan ei postikulujen kanssa saisi tuohon moposportin hintaan.

Kyllä itsekin vähän ihmettelen ja olisin odottanut jotakin parannusta verrattuna vakioputkeen. Voi tietty olla vielä jotakin muuta kuria tai sitten säädöt vieläkin jotenkin pielessä.
2
Peugeot / Vs: SF3 LC vaijeriryyppy ja muuta
« Uusin viesti kirjoittanut MORPA eilen kello 21:57 »
Joo sorry, oisin ehkä tajunnut jos olisin kattonut ton osiohomman, saavuin ketjuun jotain toista kautta ja siks ei sytyttänyt ;D

Paljon se pökötti nyt kiertää? Ihmettelen vaan et kuinka hitosti sen pitäis kiertää että putki alkais toimia. Jos se ajossa vaikka kiertää 8000rpm ja keskijalalla vinkuu 10000+rpm niin kai sit vaan on kokeiltava keveämpiä rullia tai mietittävä olisko joku kuri vielä jäänyt huomaamatta tai poistamatta. Ehkä se putki on tarkoitettu ihan eri seteille, eli isommille pytyille ja eri ajoituksille, tai sit se ei toimi millään setillä, eli on pashka.

2-T Kymco ei taida olla mikään varsinainen kierroskone, punainen alkaa jo 8000rpm kohdalla. Giannelli alko piikittää jossain 4500rpm kohdalla ja tuntui toimivan niin pitkälle kun kone vaan kiersi, eli jotain 9000rpm, tai sit se lopetti kunnollisen toimintansa juuri tuolla kierrosluvulla, ei voi tietää. Giannelli asentui muutoin ihan hyvin, mutta otti taka-akseliin kiinni ja kiinnikkeetkään ei nyt ihan osuneet sinnepäinkään, AC-koneiseen menee varmaan ihan bolt-on hommana, mutta hittoako myyvät samaa kapistusta sitten LC-koneisiin.

Nää putket on ikäviä siitä kun on aika kallista kokeilemalla etsiä sitä parasta tai edes hyvää. Saahan siitä vanhasta varmaan aina jotain myydessä, mutta kalliiksi tulee siltikin.
3
Männän ja renkaiden kuntoa voi arvioida pakoaukon kautta.
4
Peugeot Ludix on 2-tahtinen
Itsellekin tulee mieleen ne puristukset...
Joko männenrengas poikki, pala uupuu tai niin "pikeentyneet" että kylmänä ei puristuksia mutta lämmettyään "irtoavat" ja käy jopa jotenkin...'
Täältä myös siis ääni puristuksien mittaamiselle joka tuli olla lähellä kymmentä.
5
Tai väljä tai ilmavuoto....
Mulla ainakin 2-tahti joka lähti vaan bräkleenilla kylmänä oli väljä.
6
Peugeot / Vs: SF3 LC vaijeriryyppy ja muuta
« Uusin viesti kirjoittanut kgtsm eilen kello 15:29 »
Niin, täähän on täällä Peugeot-osiossa ja otsikossa on tuo mopon malli SF3 LC = Speedfight 3 Liquid Cooled ja on siis 2-tahti.

No tämä Tecnigas Q-Tre ei kyllä tässä laitteessa tällä setupilla tuonut tehoa yhtään lisää ja olen melko varma, että on mitoitettu silleen, että vasta korkeammilla kierroksilla alkaisi olla resonanssit kohdillaan. Oli myös hieman viilaamista, että istui paikalleen nätisti. Piti pyttyyn tulevasta laipasta pulttien reikiä "venyttää", että sai putken paikalleen ja runkoon kiinni tulevaa kiinnitystä sai väännellä ja tehdä uuden reiän, jotta osui kohdalleen. Noiden jälkeen istuikin nätisti ja tietenkään ei vuoda yhtään laipasta.
7
Muut merkit ja Kiinalaiset merkit / Vs: bella tuli taloon
« Uusin viesti kirjoittanut yxrutanen eilen kello 12:58 »
en
8
Muut merkit ja Kiinalaiset merkit / Vs: bella tuli taloon
« Uusin viesti kirjoittanut helkama sc-r eilen kello 11:21 »
Jos vastapainejousi on kulahtanut, 3,8g rullat voi olla ok.
Ethän avaa jatkossa jokaista kysymystä varten uutta keskustelua, jos ne voi kysyä tässäkin ketjussa.
9
Muut merkit ja Kiinalaiset merkit / Vs: bella tuli taloon
« Uusin viesti kirjoittanut yxrutanen eilen kello 11:03 »
onkohan 3,8 g rullat liian keppeet
10
Muut merkit ja Kiinalaiset merkit / Vs: bella tuli taloon
« Uusin viesti kirjoittanut yxrutanen eilen kello 08:44 »
uus vehje uudet ongelmat oottaa,vissiin?
Sivuja: [1] 2 3 ... 10