Skootterini.com

Merkkikohtainen moposkootterikeskustelu => Kymco => Aiheen aloitti: Lotvonen - 08.08.19 - klo:10:34

Otsikko: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 08.08.19 - klo:10:34
Mulla on Agilityssä cdi-boxi, jossa on yksi 8 pinninen liitin. Käykö ja voiko siihen laittaa 6-pinnisen cdin? Mitä eroa näillä on, ainakin 8-pinniset on huomattavasti kalliimpia ja niitä on aika vähän tarjolla?
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: joni_k - 08.08.19 - klo:11:23
mitä nopeesti googlasin niin eihän tohon käy 6pin cdi. erilainen tuo liitin.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: jwalk - 08.08.19 - klo:15:07
käy sähköisesti muukin DC-cdi boxi.
Liitin tietenkin erilainen ja pinnijärjestys.
Minä otin purkumopon johtosarjasta cdi-liittimen piuhanpätkineen ja väkersin Superkasiin, jossa juurikin tuo sama 8-pinninen, "Universaalin" 6-pinnisen.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Coastside - 08.08.19 - klo:15:33
http://skootterini.com/foorumi/index.php?topic=509.0

Tuosta ketjusta löytyy kaaviot kytkeä boxi. Olen koekytkenuyt johtosarjan ohi ja on käytössä.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: jwalk - 08.08.19 - klo:15:39
En tiedä onko Agilityssä, kuten superkasissa, että ryyppy ohjautuu boxin kautta, kuten myös ajovalot?
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: jwalk - 08.08.19 - klo:15:41
Tuossa mun räpellyksiä asian tiimoilta: http://skootterini.com/foorumi/index.php?topic=7714.0
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 13.08.19 - klo:08:32
Tuossa mun räpellyksiä asian tiimoilta: http://skootterini.com/foorumi/index.php?topic=7714.0

Purin eilen katteet pois ja löysin ihmeellisen virityksen sähköistä. Mulla on sekä 8 pin ja 6 pin CDI-boxit kytkettynä paikalleen! Molempiin tulee mittauksen perusteella virtaa, mutta skopa toimii ilmeisesti 8 pinnisellä, testasin irrottaa niitä ja kun 8 pinnisen ottaa irti, niin ei lähde käyntiin ja 6 pinnisen irroitus ei tunnu vaikuttavan mihinkään. Mistähän tässä mahtaa olla kyse ja miksi boxeja on 2? Skopa ei myöskään lataa ollenkaan.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: joni_k - 13.08.19 - klo:09:26
löytyyköhä jostain piilokytkin että saa valittua kumpaa cdi:tä käyttää? todennäköisesti tehty viritys että saa rajoittamattoman cdi:n kiinni, eli tämä 6pin.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 13.08.19 - klo:09:34
löytyyköhä jostain piilokytkin että saa valittua kumpaa cdi:tä käyttää? todennäköisesti tehty viritys että saa rajoittamattoman cdi:n kiinni, eli tämä 6pin.

Joku ylimääräinen katkaisija on katteisiin piilotettu mutta siinä vain roikkuu 2 johtoa ja en löytänyt mitään paikkaa, mihin ne voisi liittää. Miten tuon virityksen pitäs toimia?
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Coastside - 13.08.19 - klo:09:43
Releellä saa vaihdettua boxien maadoituksen.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 13.08.19 - klo:10:30
Onkohan tässä sittenkään kahta eri boxia? Googletin eilen sarjanumerolla sitä 6 pinnistä ja ensimmäisten hakutuloksien mukaan se on rajoittamaton cdi. Tänään kuitenkin googlettelin lisää ja kyseessä voi ollakin valorele? Ulkonäkö ja liittimet on ihan samanlaiset kuin cdi-boxissa mutta siitä lähtee vielä yksi erillinen johto.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Coastside - 13.08.19 - klo:10:36
Seuraa "johtolankoja" tai nyppää irti ja katso mitkä ei toimi.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 13.08.19 - klo:11:39
Oikean tiedon löysit, se toinen on valojen boxi jota ohjaa se erillinen syttylaitteistolta tuleva johdin.
Siis kun moottori käy, valot syttyy.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 13.08.19 - klo:12:01
Oikean tiedon löysit, se toinen on valojen boxi jota ohjaa se erillinen syttylaitteistolta tuleva johdin.
Siis kun moottori käy, valot syttyy.

Kiitos vahvistuksesta. Nyt pitäisi vielä löytää syy miksi ei lataa?
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 13.08.19 - klo:12:45
Katso skootterisi jalkatilan etuseinästä, ehkä, löytyvän luukun alta moposi tarkka tyyppi,
saattaa löytyä myös rekisteripapereista, noita agilityjä kun on hämmästyttävän monta ;D
Ja mainitse ensikerralla jo aloitusviestissäsi, mahdollisemman tarkasti, laite josta keskustellaan.
Latausvian etsimisen vois aloittaa, löytämällä lataussäätimen, ja mittailemalla sille tulevia AC ja DC jännitteitä.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 13.08.19 - klo:12:59
Katso skootterisi jalkatilan etuseinästä, ehkä, löytyvän luukun alta moposi tarkka tyyppi,
saattaa löytyä myös rekisteripapereista, noita agilityjä kun on hämmästyttävän monta ;D
Ja mainitse ensikerralla jo aloitusviestissäsi, mahdollisemman tarkasti, laite josta keskustellaan.
Latausvian etsimisen vois aloittaa, löytämällä lataussäätimen, ja mittailemalla sille tulevia AC ja DC jännitteitä.

Ok, pitäiskö tehdä siis oma topic tälle ongelmalle? Olen jo löytänyt lataussäätimen ja mittailut jännitteitä mutta minkälaisia lukemia sieltä pitäs tulla? Skootterin tarkka malli rekisteriotteen mukaan on Kymco Acgility 50 CK50QT-5
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 13.08.19 - klo:13:40
Tuo aiempi kipinän puuttumisvika saattoi johtua maadoituksen puuttumisesta,
samainen maadoituksen puuttuminen on voinut särkeä myös lataussäätimen.
Mittaile säätimelle tulevia ja siitä lähteviä jännitteitä.
Pistä hyvä kuva säätimestäsi, jossa näkyy myös sille tulevien johtimien värit.
En löydä netistä skotuusi soveltuvaa kytkentäkaaviota, joten kuva on tärkeä.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 13.08.19 - klo:15:42
Tuo aiempi kipinän puuttumisvika saattoi johtua maadoituksen puuttumisesta,
samainen maadoituksen puuttuminen on voinut särkeä myös lataussäätimen.
Mittaile säätimelle tulevia ja siitä lähteviä jännitteitä.
Pistä hyvä kuva säätimestäsi, jossa näkyy myös sille tulevien johtimien värit.
En löydä netistä skotuusi soveltuvaa kytkentäkaaviota, joten kuva on tärkeä.

Tässä kuva

(https://img.aijaa.com/m/00627/14733499.jpg) (https://aijaa.com/pcn4rn)
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 13.08.19 - klo:17:50
Pinkin ja keltaisen välistä pitäis löytyä vaihtojännitettä käydessä,
punainen on akun +
vihreä on akun miinus ja maa
musta kytkeytyy akkuun kun virta on päällä.
Satavarma en voi noista olla, kun en löydä netin syövereistä laitteesi sähkökuvaa,
minkä värisiä johtimia tulee staattorilta, pistä kuvaa senkin liittimistä.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 13.08.19 - klo:18:40
Pinkin ja keltaisen välistä pitäis löytyä vaihtojännitettä käydessä,
punainen on akun +
vihreä on akun miinus ja maa
musta kytkeytyy akkuun kun virta on päällä.
Satavarma en voi noista olla, kun en löydä netin syövereistä laitteesi sähkökuvaa,
minkä värisiä johtimia tulee staattorilta, pistä kuvaa senkin liittimistä.

3 johtioa, pinkki, keltainen ja sinikeltainen.

(https://img.aijaa.com/t/00744/14733575.t.jpg) (https://aijaa.com/Rc4l3j)
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 13.08.19 - klo:18:56
Ok siispä nyt olenkin varma noista säätimen väreistä  :)
Pistä tuo sinikeltainen kiinni, niin käydessä pitäisi,
noista avoinna olevista
pinkin ja keltaisen väristen välistä löytyä vaihtojännitettä n30V.
ps. aukaisithan sinä nuo liittimet.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 13.08.19 - klo:20:09
Ok siispä nyt olenkin varma noista säätimen väreistä  :)
Pistä tuo sinikeltainen kiinni, niin käydessä pitäisi,
noista avoinna olevista
pinkin ja keltaisen väristen välistä löytyä vaihtojännitettä n30V.
ps. aukaisithan sinä nuo liittimet.

Jep, minä aukaisin. Mittauksen perusteella sinne ei tule olleenkaan jännitettä. Onko siis staattori paskana?
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 13.08.19 - klo:20:58
Voitko vielä mitata käämin vastusarvon, kumpikaan noista,
pinkki eikä keltainen saa olla yhteydessä maahan/moottorin runkoon,
niiden välissä on käämi, joka ei myöskään saa olla poikki.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 13.08.19 - klo:21:02
Voitko vielä mitata käämin vastusarvon, kumpikaan noista,
pinkki eikä keltainen saa olla yhteydessä maahan/moottorin runkoon,
niiden välissä on käämi, joka ei myöskään saa olla poikki.

Miten se mitataan?
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 13.08.19 - klo:21:49
Yleismittarin vastusmittaus alueella.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 13.08.19 - klo:22:06
Yleismittarin vastusmittaus alueella.

Tarkoitin siis, että moottori käynnissä ja johtojen päästä? Vai pitääkö ottaa vauhtipyörä irti ja mittailla sieltä? Mahdollimman yksityiskohtainen ohje tarvitaan näinkin yksinkertaiselle mittaajalle.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 13.08.19 - klo:22:15
Vastusarvoa ei voi mitata moottorin käydessä, mittasitko varmasti sen jännitteen,
staattorilta tulevista johtimista.
Jos ei sieltä mitään ACjännitettä tule taitaa staattori olla rikki.
Vois olla hyvä jos tässä vaiheessa saisit kaveriksi jonkun kokeneemman mittaajan.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 13.08.19 - klo:22:57
Vastusarvoa ei voi mitata moottorin käydessä, mittasitko varmasti sen jännitteen,
staattorilta tulevista johtimista.
Jos ei sieltä mitään ACjännitettä tule taitaa staattori olla rikki.
Vois olla hyvä jos tässä vaiheessa saisit kaveriksi jonkun kokeneemman mittaajan.

Mittasin ja vielä kahdella eri mittarilla. Ei taida tähän hätään löytyä kokeneempaa mittaajaa helpolla.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 14.08.19 - klo:07:43
Ok suunnittele vauhtipyörän irroittamista, asianmukaisin välinein.
Se staattori kannattaa hankkia vasta kun on sen nähnyt, tulee kerralla oikein.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: A_sentaja - 14.08.19 - klo:07:50
Ok suunnittele vauhtipyörän irroittamista, asianmukaisin välinein.
Se staattori kannattaa hankkia vasta kun on sen nähnyt, tulee kerralla oikein.

Totta, jos vanha staattori on poikinut, niin sen kanssa varaosatiskille ja tarkalleen samanlainen tilalle,staattorissa näkyvät numerot on syytä olla samat myös vaihdokissa.

Kerran kävi itselläkin niin, että yamahan puljusta tilattu aeroxin staattori ei ollutkaan käypäinen,kun sarjanumero heitti yhdellä.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 14.08.19 - klo:11:00
Ok suunnittele vauhtipyörän irroittamista, asianmukaisin välinein.
Se staattori kannattaa hankkia vasta kun on sen nähnyt, tulee kerralla oikein.

Mitähän ne asianmukaiset välineet mahtaa olla?
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Samppa - 14.08.19 - klo:11:30
Magneeton ulosvetäjä.  8)

Edit.

https://www.moposport.fi/ulosvedin-magneetto-m24x1-0-hon-kym-peu-50cc-rms

Kannattaa toki varmistua eka omasta kierrekoosta.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 14.08.19 - klo:12:53
Juups, samppa jo vastasikin, ei kannata käyttää leikkuupuimuri kukkoa,
eikä sorkkarautaa ja kilon lekaa, saattaa tulla asiaa vauhtipyörä ja kampiakselikauppaan  ::)
Lähes kaikki vauhtipyörät on tarkoitettu ulosvedettäväksi kartiostaan vain ja ainoastaan keskinavastaan,
muu osa vauhtipyörää on niin ohutta materiaalia, että lähes kaikilla muilla "konsteilla" irroittamalla,
kärsii joko vauhtipyörä tai kampiakseli.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Coastside - 14.08.19 - klo:14:11
Kiinasta saa kahdella kierrekoolla ulosvetäjiä jotka käy miltei kaikkiin. Kympin taisi kustantaa.

https://www.ebay.com/itm/Flywheel-Puller-27-24mm-for-Kawasaki-Suzuki-KTM-Yamaha-Magneto-Rotor-Stator-Tool/123851695299?_trkparms=aid%3D555018%26algo%3DPL.SIM%26ao%3D1%26asc%3D57476%26meid%3D5000420d9f71440c98cdd4b7bc587452%26pid%3D100005%26rk%3D2%26rkt%3D12%26sd%3D133068454814%26itm%3D123851695299%26pg%3D2047675&_trksid=p2047675.c100005.m1851
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 14.08.19 - klo:17:21
Mites tää sit mitataan? Kokeilin mitata johdon päästä laittamalla mittarin punaisen johdon siihen ja mustan maahan. Ei minkäänlaista elämää mittarin mukaan. Mittari oli vastusmittausalueella. Staattorissa näyttää olevan yksi käämilanka poikki, joten rikki se on joka tapauksessa.

(https://img.aijaa.com/t/00368/14734096.t.jpg) (https://aijaa.com/CX59gQ)
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 14.08.19 - klo:17:36
Juups rikki on, tilaukseen, tai taitavan käämijän hoitoon.
OEM 31120-LBD6-E0A on alkuperäisosan numero, halkaisija 88mm.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Coastside - 14.08.19 - klo:17:44
Sen juotokset voi koettaa sulattaa uudelleen jos siitä on poikki.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: joni_k - 14.08.19 - klo:17:47
12€ kiinasta saa uuden staattorin.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 14.08.19 - klo:18:07
Juups rikki on, tilaukseen, tai taitavan käämijän hoitoon.
OEM 31120-LBD6-E0A on alkuperäisosan numero, halkaisija 88mm.

Jep. Oliko mun mittaustapa oikea ja minkälaisia arvoja olisi pitänyt tulla?
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 14.08.19 - klo:18:15
Jeps käämi ei saa olla yhteydessä runkoon, lisäksi kun asettaa mittarin punaisen johtimen vaiks pinkkiin,
ja mustan keltaiseen, pitäisi mittarin näyttää n. 0,3--0,4 ohmin vastusta.
Tuon käämin kanssa mittari taitaa näyttää ääretöntä vastusta.

Itseasiassa tuo käämitys on yhtä ja samaa lankaa, pinkistä keltaiseen,
nyt vain matkalta poikki.

https://www.youtube.com/watch?v=f8MmrXsEpjQ
Loppupuolella oleva sytytyskäämin mittaus ei koske sinun laitettasi,
ja sinun staattorissasi toinen keltainen on se pinkki
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 15.08.19 - klo:07:49
12€ kiinasta saa uuden staattorin.

Suomessa viisikymppiä, taidanpa tilata kiinasta.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 15.08.19 - klo:10:16
Kannattaa sitä käämin korjaamistakin harkita.
Jos oot lähellä, korjaan.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: jwalk - 15.08.19 - klo:13:46
12€ kiinasta saa uuden staattorin.
Saako ihan oikeasti Kymcoon? Laita linkkiä.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: jwalk - 15.08.19 - klo:13:49
Täältä löytyis ehjä käytetty, jos tuut hakee.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: joni_k - 15.08.19 - klo:14:21
riippuu tosta mitasta jos perus gy6 käy.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 15.08.19 - klo:14:40
12€ kiinasta saa uuden staattorin.
Saako ihan oikeasti Kymcoon? Laita linkkiä.

https://h5.aliexpress.com/item/1417653300.html?spm=a2g0n.seo-amp-search.searchResult.1417653300
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: jwalk - 15.08.19 - klo:14:44
12€ kiinasta saa uuden staattorin.
Saako ihan oikeasti Kymcoon? Laita linkkiä.

https://h5.aliexpress.com/item/1417653300.html?spm=a2g0n.seo-amp-search.searchResult.1417653300
Oho! Eipä ole hinnan kiroissa, enpä sitten tarjoakaan käytettyä...
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 15.08.19 - klo:21:21
12€ kiinasta saa uuden staattorin.
Saako ihan oikeasti Kymcoon? Laita linkkiä.

https://h5.aliexpress.com/item/1417653300.html?spm=a2g0n.seo-amp-search.searchResult.1417653300

Nooh ton on aivan pakko olla jonkuntasoinen vedätys, mites noita sitte tilataan, ja mitä maksaa, kun on kotipostissa HI
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 15.08.19 - klo:21:53
Sepä selviää muutaman viikon kuluessa 8) 8)
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 15.08.19 - klo:22:05
Ok siispä ootamma, muista sitte kertoo meillekin kuiks kävi  :)
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 25.08.19 - klo:21:32
Ok siispä ootamma, muista sitte kertoo meillekin kuiks kävi  :)

No niin, staattori tuli ja siinä näyttäisi olen yksi johto enemmän kuin vanhassa? Mikähän johto se on? Muuten staattori näyttää ihan hyvältä, tosin käämitys on tehty ohuemmalla johdolla kuin vanhassa on mutta onko sillä merkitystä?

https://aijaa.com/s1YSqj

(https://img.aijaa.com/b/00803/14737543.jpg)
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 25.08.19 - klo:22:00
Tuo käämi ei sovellu sinun mopoosi.
Paljonko maksoi, kotona.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: joni_k - 25.08.19 - klo:22:24
miks ei kävisi?
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 25.08.19 - klo:22:33
12 e oli hintaa. Ja en minäkään ymmärrä miksei kävisi? Samanlaiselta näyttää kuin vanhakin lukuunottamatta ylimääräistä johto.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 25.08.19 - klo:23:03
Omasi on tarkoitettu kokoaaltotasasuuntaukseen, ja käämi on kokonaan eristetty maasta,
tuo käämi on tarkoitettu puoliaalto tasasuunnattuun versioon, ja se vihreä on runkomaadoitus.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 25.08.19 - klo:23:21
Omasi on tarkoitettu kokoaaltotasasuuntaukseen, ja käämi on kokonaan eristetty maasta,
tuo käämi on tarkoitettu puoliaalto tasasuunnattuun versioon, ja se vihreä on runkomaadoitus.

Eli mitä käytännössä eroa?
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 25.08.19 - klo:23:48
Tuo käämi ei toimi säätimesi kanssa.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: joni_k - 26.08.19 - klo:06:52
kaikkea sitä oppii..eipä noissa ilmoituksissa kerrota tollasesta asiasta yhtään mitään ;D
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Coastside - 26.08.19 - klo:07:26
http://skootterini.com/foorumi/index.php?topic=7668.msg148622#msg148622

Voisi onnistua muuttamaan sopivaksi tuon mallin mukaan, patsi käänteisesti.

https://youtu.be/_z6WXzHJrB0?t=269

Tyyppi katkaisee keltaisen johdon ja liittää sen vihreän paikalle. Täytyy vain tehdä päinvastoin.

https://youtu.be/GS-T5Tte2dk?t=54

Toinen, selvemmällä kaaviolla. Periaate on simppeli: kytketään kaikki puolat sarjaan ja kokoaaltosäädin perään ja valoille akkuvirta releellä virtalukolta. Puoliaaltoiseksi voi muuntaa ottamalla valoille mallin mukaan.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 26.08.19 - klo:08:29
Omasi on tarkoitettu kokoaaltotasasuuntaukseen, ja käämi on kokonaan eristetty maasta,
tuo käämi on tarkoitettu puoliaalto tasasuunnattuun versioon, ja se vihreä on runkomaadoitus.

No mistä sen tunnistaa mikä on kokoaalto ja mikä on puoliaalto?
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 26.08.19 - klo:08:42
Kokoaalto tasasuunnattavan staattorin käämi ei saa olla sähköisesti yhteydessä staattorin runkoon.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Coastside - 26.08.19 - klo:08:55
Kokoaaltoisessa on kaikki puolat sarjassa.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 26.08.19 - klo:09:17
Täytyypä testata mitä tapahtuu kun laittaa tuon paikoillee vai tapahtuuko mitään? Kun vertailee staattoreita keskenään, niin ainoa eroa on langan paksuus ja uudessa on lisätty tuo vihreä johto. Myyjän sivuilla lukee :If your old 8-pole stator has 4 wires (1 yellow, 1 white and 1 blue/white and 1 green), our this stator is also fit because the green wire is ground wire and it does not matter with or without ground wire on this stator.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Coastside - 26.08.19 - klo:09:38
Kun ostin uuden koneen, tuli staattori vihreällä johdolla ja sille ei ollut johtosarjassa paikkaa. Ei haitannut.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 26.08.19 - klo:21:32
http://skootterini.com/foorumi/index.php?topic=7668.msg148622#msg148622

Voisi onnistua muuttamaan sopivaksi tuon mallin mukaan, patsi käänteisesti.

https://youtu.be/_z6WXzHJrB0?t=269

Tyyppi katkaisee keltaisen johdon ja liittää sen vihreän paikalle. Täytyy vain tehdä päinvastoin.

https://youtu.be/GS-T5Tte2dk?t=54




Toinen, selvemmällä kaaviolla. Periaate on simppeli: kytketään kaikki puolat sarjaan ja kokoaaltosäädin perään ja valoille akkuvirta releellä virtalukolta. Puoliaaltoiseksi voi muuntaa ottamalla valoille mallin mukaan.


Tää oli hyvä linkki. Tein tän mukaan, tai siis irroitin vihreän johdon sekä käämin pään rungosta ja tinasin yhteen ja vaihdoin liittimessä keltaisen ja vihreän paikkaa.  Nyt lataa jotain 13.8 kun kaasuttelee.
No ei ne ongelmat vielä kaikki ratkenneet siihen, pitkät valot ei pysy päällä, katkaisijaa kun painaa, niin räpsähtää muttei jää päälle...mistähän tätä ongelmaa lähtis ratkomaan?
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 26.08.19 - klo:22:40
Latausteho  saattaa olla sen verran pieni, että jännite jännite notkahtaa,
light control boxilla, tuossa linkkivinkki tilapäiseen korjaukseen,
kunnes saat korjattua sen alkuperäisen staattorin  ::)
http://skootterini.com/foorumi/index.php?PHPSESSID=9tj5q5der19v9j3jmqqpd3sgaj&topic=6232.msg110976#msg110976

(https://img.aijaa.com/t/00125/14737845.t.jpg) (https://aijaa.com/IG0Kss)
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 26.08.19 - klo:23:12
Latausteho  saattaa olla sen verran pieni, että jännite jännite notkahtaa,
light control boxilla, tuossa linkkivinkki tilapäiseen korjaukseen,
kunnes saat korjattua sen alkuperäisen staattorin  ::)
http://skootterini.com/foorumi/index.php?PHPSESSID=9tj5q5der19v9j3jmqqpd3sgaj&topic=6232.msg110976#msg110976

(https://img.aijaa.com/t/00125/14737845.t.jpg) (https://aijaa.com/IG0Kss)

Täytyypä tutkia tätä vaihtoehtoa, tosin mulla toimii lyhyet valot koko ajan, vain pitkät ei pysy päällä, joten ei ihan sama vika. Minkälaiset polttimot tuossa pitäs olla? Näytti olen ihan auton 55w H4 polttimot, eikö vähempikin riittäisi?
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: joni_k - 27.08.19 - klo:05:38
55W kuulostaa aika kovalle..35w noi vakiopolttimot taitaa olla.en tiiä.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 27.08.19 - klo:07:03
35W on maksimi tuolle staattorille, ja kaksi 35W ei saa palaa yhtä aikaa.
Noin 25W pitäis jäädä yli valojen, jotta akkukin latautuu.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: viisnelonen - 27.08.19 - klo:07:50
Skoduissa on paljolti käytössä HS1 polttimo (35/35w) ja on äkkiä katsoen kuin normi H4.. usein se korvataankin 55/60w H4:lla joko tarkoituksella tai vahingossa. Tässä tavis HS1:  https://www.motonet.fi/fi/tuote/430981/MP-polttimo-12636-12V3535W-HS1
Hiukka kirkkaampi: https://www.motonet.fi/fi/tuote/430992/Osram-Night-Racer-90-HS1-polttimo-12V-3535W

Se 20 watin ero per polttimo on monesti merkittävä akun varaamista ajatellen.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 27.08.19 - klo:19:08
Kävin hs1 polttimot. Mulla ei tule 2 kuin johtoa säätimelle https://aijaa.com/HKbBRP
Yhdistin nuo siniset toisiinsa ja silloin pitkät menee päälle kytkimestä kuten pitääkin. Lyhyet ovat tosi kirkkaat, ihankuin siinä palaisi molemmat langat koko ajan. Sama juttu kun liitin on paikallaan säätimessä. Ja kun laittaa pitkät päälle, niin lyhyetkin jää päälle, kuuluuko toimia noin?
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: jwalk - 27.08.19 - klo:20:04
Ei mun mielestä pitäisi palaa molemmat langat yhtäaikaa, tietää lyhyttä ikää polttimolle.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 27.08.19 - klo:20:27
Ei mun mielestä pitäisi palaa molemmat langat yhtäaikaa, tietää lyhyttä ikää polttimolle.

Tuossa on siis erilliset polttimot molemmille. Ylempään lamppuun, jonka otaksun olevan lyhyet, tulee 3 johtoa ja alempaan tulee 2 johtoa. Eli ylemmässä teoriassa voi palaa molemmat langat yhtaikaa, pitää vielä mitata tuleeko sinne virtaa molemmille johdoille. Ja kun laittaa pitkät päälle, alempikin lamppu syttyy eli ne palaa yhtäaikaa.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: joni_k - 27.08.19 - klo:21:53
ettei se alempi lamppu ole sitten parkkivalo?
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 27.08.19 - klo:22:28
ettei se alempi lamppu ole sitten parkkivalo?

Parkkivalot on vielä erikseen. Mittailin virrankulkua ja kun lyhyet on päällä, niin virtaa tulee vain ylemmän lampun valkoiseen ja kun vaihtaa pitkille, niin virtaa tulee siniseen eli molemmat valot syttyy, joten ilmeisesti ne on tarkoitettukin toimivaksi noin. Tosin se control box taitaa olla rikki kun pitkät vain välähtää kun liitin on paikallaan ja kun yhdistää siniset hyppylangalla, niin ne jää päälle.
(https://img.aijaa.com/t/00559/14738050.t.jpg) (https://aijaa.com/IqzRMT)
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 28.08.19 - klo:22:04
Tuo taitaa olla ihan turha koko boxi? Taidan ottaa sen kokonaan pois kun pitkät toimii hyppylangalla ja lyhyet ei kulje tuon kautta ollenkaan. Poistamisesta ei liene haittaa?
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: konenikkari - 28.08.19 - klo:22:44
Vaikeaa vastailla skotuasi koskeviin kysymyksiin, kun e mistään löydy juuri sinun mallisi, huoltomanuaaleja.
Jätä nyt kuitenkin paikoilleen nuo muut johdot ja boxi, yhdistä ja jätä irti vain siniset.
Otsikko: Vs: CDI 8 vai 6 pinniä?
Kirjoitti: Lotvonen - 28.08.19 - klo:23:00
Vaikeaa vastailla skotuasi koskeviin kysymyksiin, kun e mistään löydy juuri sinun mallisi, huoltomanuaaleja.
Jätä nyt kuitenkin paikoilleen nuo muut johdot ja boxi, yhdistä ja jätä irti vain siniset.

Voihan sen sinne jättääkin vaikka turhan panttina taitaakin olla.