Skootterini.com

Merkkikohtainen moposkootterikeskustelu => Aprilia / Derbi / Gilera / Piaggio / Vespa => Aiheen aloitti: flyby - 21.12.17 - klo:14:33

Otsikko: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: flyby - 21.12.17 - klo:14:33
Mikähän mahtaa olla vikana kun tämä Piaggion Fly 50 nelitahti vm. 2011 käynnistykset tökkii kostealla? Ongelmat tulivat ekan kerran joskus tyyliin syys-lokakuussa yksi sumuinen aamu kun lämmintä oli vielä lähes 10 astetta.

Kylmyyteen ongelmat ei siis vaikuta liittyvän vaan nimenomaan kosteuteen. Kerran oli jo -8 ja silti käynnistyi. Nyt näillä marras-joulukuun kosteilla aamuilla on saanut polkea apuja sähköstartille tyyliin 10 minuuttia ennenkuin käynnistyy. Tänään sitten ei lähtenytkään käyntiin vaan akku pääsi hyytymään ja sähköstartti lopetti pyörityksen.  :(

Vanha Vespa S50 kakstahti käynnistyi aina sähköstartista ykkösellä kovillakin pakkasilla mutta ei tämä. Kilsoja on vasta vähän reilu 6000, just tehty 6k huolto. Nastarenkaat menee hukkaan jos ongelma ei selviä. Auttakaa miestä mäessä, mulla on kyllä peukalo keskellä kämmentä näissä moottoriasioissa mutta ehkä aika nyt oppia.  ::)
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: Coastside - 21.12.17 - klo:15:03
Vesi ja lika yhdessä johtaa sähköä hyvin. Yksi liitin tai risa eriste voi olla syy. Etsi kaikki liittimet ja pese/kuivaa. Jos ei auta niin suuttimia voisi suurentaa talveksi muutenkin. Sytytystulppakin voi vaihtaa aina käyntiongelmissa. Suojasin itse juuri alumiinifoliolla kaasuttimen ja sähköliittimiä samojen ongelmien vuoksi.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: flyby - 21.12.17 - klo:18:18
Miten pitkä lenkki pitää ajaa että mopon akku latautuu täyteen? Olettaen että saan sen nyt käyntiin.

Joo pitää kattoo piuhat läpi kun kerkee. Rasittava ja epävarma kapistus nykyisellään.

Edit: Lähti käyntiin varmaan n. 20 polkaisulla. Tyhmä kysymys: Oonko mä tehny väärin kun oon avittanu sähköstarttia polkaisulla? Nyt se käynnistyi kohtalaisen kivuttomasti pelkillä polkaisuilla.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: Coastside - 21.12.17 - klo:20:25
Akku on hyvä ladata kotona välillä täyteen ja ajaessa välttää liikaa virrankulua. Akkua ei koskaan saa kuluttaa startilla aivan naatiksi. Jos sitä ehtii polkemaan niin kyllä ne paikat kestää.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: Sepi6 - 02.01.18 - klo:10:51
Huono/löysä liitos tulpanhatun ja johdon välissä aiheuttaa tuollaisia oireita. Takarenkaalta lentävä kura/vesi/loska on yleensä syyllinen -> yleinen "jonneviritys" on poistaa tuo underi pahentaa tilannetta. Alkuperäinenkään ratkaisu ei ole aina kovin "suojaava"
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: Coastside - 02.01.18 - klo:10:58
Alumiinifolio moninkerroin taiteltuna pysyy rutattuna vaikkapa tulpanhatun päällä kurasuojana ja yleensä sähköosissa. Kun eristeet on kunnossa, se ei aiheuta oikosulkua. Päälle voi laittaa ohuen pakastepussin eristeeksi. Voi myös laittaa päällimmäiseksi mustan pussin jottei näytä kiiltävältä.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: flyby - 22.10.18 - klo:18:06
Joo, tulipahan nyt kehitettyä patenttiratkaisu tähän. Ei oo jaksanut lähtee arpomaan tai huollossa kalliilla selvittämään minne kosteus pääsee, hommasin sitten suojapeitteen ja käytin halpaa lämpöpuhallinta jalkatilassa ennen lähtöä. Toimi erinomaisesti! Ollut isoja ongelmia käynnistyksessä mutta nyt vaikka oli kosteaa niin hörähti ekalla käyntiin sähköstartista.  8)
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: joni_k - 22.10.18 - klo:19:19
ei se oo mikään patentti ratkaisu vaan erinomainen rstkaisu.itsellä alkaa kolmas talvi tällä ratkaisulla ja varmat startit.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: flyby - 05.12.18 - klo:19:25
Joo, nyt parin viime viikon aikana mennyt ihan mahdottomaksi. Nyt taitaa eka kerran tehdä tenät ja jättää matkan varrelle. Eka kerta kun ei meinaa lähteä käyntiin vaikka on ajanut samana päivänä. Käynnistyspoljin on alkanut jumittaa ala-asentoon polkaisun jälkeen, tuskin liittyy muuhun kuin itse polkimeen? Lisäksi taitaa olla etujarru joka jää jumiin, just tänään hyytyi siihen malliin että piti mennä sivutielle painelemaan jarrua että ponkasi takas.

Huonot olleet kokemukset tästä romukasasta talvikäytössä. Vanha 2T Vespa oli ihan eri tasoa. Vika ei siis valmistajassa, ongelmat liittynee kiinaroskaan tai sitten vaan nämä nelitahdit on epäluotettavampia.

Ruiskukone vois olla varmempi? Aika harvoin taitaa olla tarjolla Aprilian suorasuihku 2T pelejä? Mitäs ruisku nelitahteja olikaan? Tutulla on Yamahan Neos, olikos muita?
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: joni_k - 05.12.18 - klo:19:37
käynnistyspolkimen akselia pitää rasvailla säännöllisesti. etujarrun liukupalat pitää rasvata myös säännöllisesti.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: flyby - 05.12.18 - klo:19:44
Joo nyt se lähti käyntiin. Varmaan tunnin poljin! Ne muutamat kerrat ku meinas käynnistyä ni koneesta kuului selvä hankausääni ja siihen sammui lupaukset. Oisko kone karstoittunu? Karstanestoainetta muutamaan peräkkäiseen tankkaukseen ehkä?

Aina muuten alkumatkasta... Meinaa kirrata kiinni jos joutuu pysähtymään valoihin. Lämmettyä paranee. Perus kaasarijuttuja vain?

Oho... Kone sammui ja sama hankaus selvästi kuului. Jos ei anna kaasua ni sammuu muutaman sekunnin päästä. Tyhjäkäynti kyllä tarpeeks isolla, joku kirraa vastaan.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: joni_k - 05.12.18 - klo:20:06
eihän variaattorissa mikään jumittele? ns jää pykälä päälle tms?itellä muutamia kertoja tehny kylmänä kun hihna ei palaudu niin sammahtaa sen takia. mutta ei toi kyllä oikein terveelle moottorille kuulosta..vaikea tehdä diagnoosia näin etänä kun  ei ole kuullut moottorin käyntiä.  ruiskukoneista sen verran että jos nyt en väärin muista niin pakkasille ei aprilian ruiskuskoottereissa riitä ruiskunkartta, joutuu sahailee että saa käymään. ite oon käyttäny kesät talvet bensan seassa jäätymisenestoa koska se sitoo myös vettä ja kosteutta. masinolia vai mitä se oli semmonen valkonen pullo pitkä ohut kaula ja vihreä kortti.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: konenikkari - 06.12.18 - klo:07:21
Variaattorivian poissulkemiseksi vois koettaa käynnistää ilman variaattorin hihnaa.
Takavarista jos on neulalaakeri rikki, koettaa vetää kokoajan.
Onhan vauhtipyörä ja staattori varmasti kiinni, ettei sieltä rohise.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: flyby - 09.01.19 - klo:18:47
Hmm, päivitystä... Eilen oli melkein se kostein ja loskaisin ajokeli. No katos, kesken ajon yhtäkkiä katosi täydellä kaasulla huipputehot, ei kiertänyt ylös asti. Sitten lopulta kun joutui hidastamaan ennen liikenneympyrää ja pudottamaan kaasua ni sammui koko peli kun antoi uudestaan kaasua. Sen jälkeen ei edes lämpöisenä enää kunnolla sähköllä käynnistynyt. Polkemalla sain käyntiin mutta jos vähänkään enemmän antoi kaasua ni sammui heti. Tosi hiljaisella piti yrittää epätoisoisesti kiihdyttää vauhtia että kesti isompaa kaasua. Huipputehot ja kierrokset ei enää palanneet ja sammui monta kertaa...hävetti!

Tänään sitten ei ollut enää niin kostean loskaista vaan pakkasta ja lunta. Toimi jo paremmin eikä sammunut kun antoi tyhjäkäynnistä kaasua. Silti kyllä yski, hyvin hiljaa piti valoista aina antaa aluksi kaasua. Alkoi epäilyttämään että ehkä kaasari olisi putsauksen tarpeessa. Mutta mitä ihmettä, miksi ongelma korostuisi kostealla? No, muistin täältä ekin ketjun jossa oli käytetty sellaista carburettor cleaner lisäainetta, sellainen olikin mulla jo valmiina ostettuna. Päätin laittaa ainetta tankkiin. Arviolta annostelun mukaisella seoksella tuntui että ehkä vähän auttoi. Eilen oli ollut sen verran epätoivoista käynti että päätin ottaa riskin ja laittaa melkein puoli pulloa, syteen tai saveen. No, lähdin ajamaan ja ei tarttenut ajaa kuin muutama sata metriä täydellä kaasulla niin hups! Tehohuiput palasi, melkein tuntui välillä terhakkaammalta kuin koskaan ennen! Ainakin tähän eiliseen ongelmaan taisi nyt syy löytyä.

Erikoista vaan miksi putsaamisen tarpeessa oleva kaasari oikuttelisi kostealla? Voiko tämä jopa olla syynä käynnistysongelmiin?? Tulevat päivät näyttää. Ajatuksia?
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: Coastside - 09.01.19 - klo:19:17
Kaasari voi jäätyä kostealla nollasäällä. Seos menee rikkaalle kun ilmaa menee vähemmän.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: konenikkari - 09.01.19 - klo:19:52
Kaasuttimen kurkun jäätyminen voi alkaa jo plus neljäasteisissa lämpötiloissa, alipaineesta johtuen, kun ilmankosteus on suuri.
Jäätymisen seurauksena on jäätynyttä vettä, kaasuttimen kurkussa, joka sulattuaan päätyy uimurikammioon ja, varsinkin tyhjäkäyntisuuttimeen.
Ei taida nykybensoissa oleva viina toimia samoin kuin ns. jäänestoaineet.
Koska suuttimet on pieniä, yksi vesihelmi estää pienen moottorin käymisen, kunnes kuvaan tulee,
lisäaine joka sekoittaa polttoaineen ja veden.
Nuo vaivat saattaa helpottaa lähiaikoina, kun tulee kunnon pakkaset, ja ilmat kuivuu.
Pakkasilla ei kannata mopoa työntää yöksi sisään lämpimään tilaan,
lämpötilan vaihtelu vain pahentaa tilannetta.
Toivottavasti ei ilmavirtaukset käänny idän puolelle, sieltä ei ole koskaan mitään hyvää tullut.
http://nummika.com/meteo/pages/maps/global.php
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: joni_k - 09.01.19 - klo:21:01
ootteko muuten miettiny minkälaista kondensiota se aiheuttaa kun on vaikka -15 pakkasta ja peltinen tankki bensaa täynnä..ulkopuolelta ainaki mankin tankki on useemman kerran ollu ihan sellanen hikoileva. oon pistäny silmälle.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: Coastside - 09.01.19 - klo:21:39
Jäätymistä voi ehkäistä kaasarin peittämisellä ja puhaltimen lämmön suuntaamisella siihen. Alumiinifoliolla helpoimmin sen peittää ja ilmajäähdytteisessä voi koteloon tehdä pari reikää josta sitä pääsee kaasarille. Jos kurkussa on bakeliittieriste, sen vaihto alumiiniseen talveksi, voi ratkaista ongelman.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: flyby - 11.01.19 - klo:09:32
Joo, alkaa mennä hermot tähän romuun ja kilsoja sen verran ettei enää viitti panostaa isoja summia sähkövian vai mikä lie ettimiseen. Eilen jätti myöhään illalla kaverin pihaan ku veny liian pitkään, alkaa olla mitta täynnä. Ihan hyvä peli ku on lämmennyt, ja jos nyt vaan tuo yhden kostean päivän tod.näk. kaasariongelma ei jatku.

Sellainen viimeinen vaihtoehto tuli mieleen... Uskaltaako skootterille käyttää auton apukäynnistintä? Antaakohan moinen enemmän voimaa kuin polkeminen että voisi jopa startata? Tää epävarmuus ja nytkin hirvee säätäminen kun varmaan illalla joutuu lämmittelemään puhaltimella kaverin pihassa alkaa kohta olla finaalissa mun osalta.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: Coastside - 11.01.19 - klo:09:58
Kyllä se kestää apuvirran kun ei mahdottomia pyöritä. Suoraan startille voisi kytkeä tuplajännitteenikin. Esilämmitys jollakin auttaa paljon, jos on mahdollista. Minä lämmitän hiustenkuivaimella jolle on liitin puhaltimeen. Viitisen minsaa riittää.

Jos lämpimänä ei ole ongelmia ja ryypyn toimivuus on selvitetty, on syy kylmyydessä tai kosteudessa. Selviää lämmittämällä tai kuivaamalla riippuen kumpaa selvittää. Hiustenkuivaimella kuivaa myös noita sähköjä kun niitä kaivaa esille. Moottorikin lämpiää sen oikealla kohdistamisella moottoriin. Sähkötoho on siihen parempi.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: flyby - 11.01.19 - klo:13:38
Kait se vaan pitää varalta olla jatkoroikka ja puhallin aina mukana jos yhtään paria tuntia pitempään tällä aikoo jäädä. Mistään lisäakuista kun ei todellakaan millään järkikoolla/hinnalla saa juuri mitään oikeaa lämmitystä/kuivausta aikaan. Pitää heittää vielä tankkiin vähän reilummin kokeeksi tuota masinol e100 jota mulla on pullo. Mites se mustakorkki masinol? Eikös se ole varsinaista jäätämisenestoainetta eikä masinol e100?
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: joni_k - 11.01.19 - klo:13:52
masinol e100 oon käyttäny aina kesät ja talvet. ei oo ollu jäätämisongelmaa, mitä nyt kerran plus miinus kelillä mutta matka ei katkennu siihen. oma moka kun luukku oli auki ja viima pääsi suoraan imukaulaan.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: flyby - 11.01.19 - klo:14:14
Kyllä mä vaan alan veikkailla kuten täällä muut puhuneet että liittyy kaasarin jäätämiseen sitten sulamiseen. Pitää kokeilla eri lisäaineita, reilummalla kädellä aluks. Voi se vielä olla että mä puhdistutan tästä kaasarin ens syksyllä muiden remppojen yhteydessä, hyvä kesäpeli kuitenkin ja koneen puolesta reilusti kilsoja jäljellä.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: konenikkari - 11.01.19 - klo:15:10
Saakohan se tankkiin korvausilmaa, koeta ajella korkki löysällä pari reissua.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: flyby - 16.01.19 - klo:23:42
Joo nyt muistuttanut taas viimepäivinä vanhasta taipumuksesta. Kaasu hirttää käynnistyksen jälkeen jos on ajettu jo samana päivänä eikä tipu heti tyhjäkäyntikierroksille. Joutuu odottelemaan pari minuuttia ennen kuin kierrokset tippuu. Eiköhän tämän vika siis ole ihan ilmeisesti kaasarin surkea lämmitys ja siten jäätäminen. Ostin eilen Shellin jäänestoa joka on ilmeisesti 100% isopropanolia. Bensassa kun on perus etanolia valmiina ni ajattelin kokeilla tuota raskaampaa alkoholia josko auttais. Masinol e100 taas taitaa olla metanolia. Kattoo auttaako nämä aineet, jos ei niin jotain kikkailua kait tähän on pakko tehdä millä sais kaasarin ajossa lämpenemään. Tai sitten joutuu netistä tilaamaan jonkun tosi tehokkaan 12v lämpöpuhaltimen, Suomesta tuollaisia hankala löytää.

10min/2kW lämpöpuhallinsessio aamulla laittaa koneen käyntiin kunhan vaan jaksaa irrottaa siitä jalkatilasta muovilevyn joka vie koneelle. Jostain jos löytäis tyyliin 700W/12v puhaltimen ni ehkä puoli tuntia tai vähemmänkin riittäis. Moinen tosin tarttee jo 350Wh akkukapasiteettia, ja kun lyijyakkua ei ikinä saa täysin tyhjäksi niin käytännössä tartteis jotain 600Wh eli 50Ah. Tuollainen jo aika iso/kallis ja tuskin puhallinkaan olisi ilmainen. Tiukkaa tekis mahtuisiko moiset kypärälootaan.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: Coastside - 17.01.19 - klo:02:03
Ryyppy se taitaa niitä kierroksia pitää. Se menee päälle hyvin helposti pakkasessa.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: joni_k - 17.01.19 - klo:09:49
jos kaasari on kunnossa ja se jalkotilan luukku kiinni, niin ei ongelmia pitäisi ajossa olla. toimii  vamasti kovemmissa keleissä missä viitsii ees ajella. vettä siellä varmaan on kohokammion pohjalla. onha siellä ruuvi proppu tyhjennät sen kammion ja jäänestot tankkiin.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: Sepi6 - 22.01.19 - klo:09:27
Delorton kaasareissa ( ainakin 17,5mm) on tuommonen lämmitysvastus joka lämmittää kaasarin runkoa https://www.mc-scatter.com/mopojen-osat/varaosat/gilera/rcr/160307-kaasuttimen-lammitin-derbi-senda-original
Se että miten tuommoinen saisi sovellettua Keihiniin en ole edes miettinyt, toteutettavissa on kuitenkin. Yleensä "jonnet" heittää nuo menemään.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: flyby - 09.03.19 - klo:21:00
Jep, päivitystä. Kyllä nämä oireet on niin itsestään selvästi kaasarin kurkun jäätymistä. Nyt ollut muutama vetinen nollakelipäivä ja vanhaan tyypilliseen tapaan alkanut ajossa yskimään, tiputtamaan huipputehoja sekä sammumaan hidastettua heti kun antaa lisää kaasua. Siis, ei saa happea kun kurkku jäässä. Seoksen säätämiset ei ratkaise itse ongelmaa, kyllä se on niin että ainut pysyvä ratkaisu on lämmittää kaasaria/imuilmaa sen verran että jään kertyminen vähenee tarpeeksi. Wikipediasta löytyy ilmailussa todettu kaavio mitkä kelit aiheuttavat jäätymistä, kriittisenä rajana juurikin se havaitsemani 80% ilmankosteus:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Carburetor_icing

Käynnistysongelmat sitten veikkaisin että liittyvät edellisellä ajolla jäätyneeseen kaasariin plus ehkä siihen faktaan että tämä peli haluaa laittaa ryypyn päälle kylmällä, siis edelleen vähentäen imupainetta joka saattaisi hyvällä tuurilla saada tarpeeksi happea siitä jäätyneestä kurkusta.

Pelin olen nyt jo pari kk saanut käyntiin uskomattoman vähäisellä lämmöllä, tuunatulla 130W/12V sisätilanlämmittimellä n. 15-30min siinä jalkatilassa suojapeitteen alla. Mutta ei nämä odottelut kivoja ole, eli parempi olisi estää koko jäätäminen lämmöllä ajon aikana. Olisiko ideaa tuoda sellainen taipuisa alumiinihaitariputki ilmanputsarin aukolta kiertelemään pakoputken ympärille niin tuloilma olisi lämpimämpää? Vai kenties ennemmin heittäisi sellaisen 12V PTC lämmityselementin kaasariin kiinni? PTC siitä turvallinen että se itse rajoittaa lämpötilansa tiettyyn maksimiarvoon, esim. 60C: https://www.ebay.co.uk/itm/Aluminium-Encased-Compact-PTC-heaters-12V-60-C-12V-140-C-12V-230-C-/301601553259?nav=SEARCH

Parempia ideoita? Kommentteja?
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: Sepi6 - 11.03.19 - klo:11:58
Tuo alumiiniputki ei ehkä ole toimiva ratkaisu, ilman että tekee muutoksia ilmanpuhdistinkoteloon putkesta taitaa tulla niin pitkä että lämmitys teho hukkuu matkalle. 125cc Fly mallissa on vara-osakirjan mukaan imusarjassa lämmitysvastus https://www.motorcyclespareparts.eu/en/piaggio-parts/2007-fly-125-4t-scooters/carburettor-assembly-union-pipe
Vois helposti olla sovellettavissa tuohon 50cc koneeseen
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: flyby - 11.03.19 - klo:16:37
Netin laskurilla just laskin ni sen haastavimman 0C 100% kosteuden ilman lämmittäminen vaivaiset 4 astetta tiputtaa tuloilman kosteusprosentin alle kriittisen 80%. Eli kyllä melkein veikkaisin että jostain pakoputken läheltä imettynä moinen kuivuminen ilmalle tapahtuisi? Lähelläkään tällä ei tietenkään olla sitä että kaasari saisi niin paljon lämpöä että kurkku pysyisi plusasteilla. Mutta se ei olekaan tarpeen, riittää että tuloilmassa on alle 80% kosteus.

Plus, vähän alkanut kiinnostaa kokeilla toimisko moinen säätö, taidan mennä motonettiin! :)
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: konenikkari - 11.03.19 - klo:16:47
Jäätyminen tapahtuu yleensä luistin tai kaasuläpän seutuvilla,
liimaa/liitä sieheen kohtaan moottorikelkoissa käytetty peukalon lämmitin.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: flyby - 11.03.19 - klo:17:01
Mä luulen että kaasarin itsensä lämmittäminen on tuhoon tuomittu, netin mukaan kurkussa lämpötila voi tippua jopa 50 astetta. Aika paljon tehoa vaatisi pitää moinen aina plussalla. Helpompaa veikkaan olisi sen tuloilman lämmittäminen sen muutaman asteen mikä tiputtaa suhteellisen kosteuden halutuksi.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: konenikkari - 11.03.19 - klo:17:09
Mielenkiintoista olisi tietää, miten esim. kevytlentokoneissa, joissa oli volkkarin kaasutin koneita,
estettiin kaasuttimen jäätyminen talvella/keväällä/syksyllä.
Noissa, jos missä uskoisin, että on ollut luotettava kaasuttimen lämmitys  ;D
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: flyby - 11.03.19 - klo:17:19
Sen jälkeen kun tuossa keksin tuon pakoputkelta ilman imemisen ni löysin myös tällaisen wikipedia-artikkelin: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Carburetor_heat

Eli totta tosiaan, ovat esim. pienkone ilmailussa ottaneet tuloilmaa pakopuolelta, tarkemmin sanottuna heti pyttyjen vierestä siitä mistä ohjataan pakokaasut ulos. Siellä takuulla tarpeeksi lämmintä, mutta jos uskon omia laskuja ni ihan pakoputkeltakin luulisi muutaman asteen ilman lämmityksen saavan. Pitää ostaa tarpeeksi pitkä putki testailuihin :)
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: Sepi6 - 12.03.19 - klo:10:24
Mielenkiintoista olisi tietää, miten esim. kevytlentokoneissa, joissa oli volkkarin kaasutin koneita,
estettiin kaasuttimen jäätyminen talvella/keväällä/syksyllä.
Noissa, jos missä uskoisin, että on ollut luotettava kaasuttimen lämmitys  ;D
Tuossahan se VW/Limbach/Sauer/Hapi/Rewmaster oli myös yksi ratkaisu niin että pakoputkesta otetaan pakokaasua ohutta putkea pitkin joka on taas kiinni imusarjassa. Samaan tapaan kuin kuplan imusarjassa. Osassa pakoputken/käyrän päälle tehty kammio josta imu-ilma otetaan.
Imuilman esilämmitys on paras ratkaisu vaikka olen tarjonnut noita lämmitysvastuksia ratkaisuksi.
Otsikko: Vs: Piaggio Fly 50 käynnistysvaikeudet kostealla
Kirjoitti: Coastside - 12.03.19 - klo:11:17
Kurkun bakeliitin korvaaminen alumiinisella talveksi, on helpoin keino estää jäätä. Kun vielä koteloi kaasarin ja johtaa lämmintä ilmaa sille, on riittävä lämmitys.