Skootterini.com

Skootterit yli 50cc (vaativat käyttäjältään vähintään A1-luokan ajokortin) => Yleiset tekniset ongelmat, niiden korjaus ja vinkit => Aiheen aloitti: tuoppim - 12.06.15 - klo:14:57

Otsikko: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: tuoppim - 12.06.15 - klo:14:57
Vespa (GTS300ie) alkoi muutama päivä sitten pitämään erikoista rohinaa variaattorin kieppeiltä. Rohina kuului ensin vain kaarreajossa kun veto on päällä, mutta nyt kuuluu 40-50km/h vauhdissa aika-ajoin, mutta ei koko aikaa. Keskituella kierroksia antaessa tai tyhjäkäynnillä ääntä ei kuulu, vaan ainoastaan ajossa kun veto on päällä. 

Onko jollain ollut vastaavaa ongelmaa, mistäpäivän vikaa kannattaa alkaa etsimään.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Vespister - 12.06.15 - klo:17:01
Jotenkin oireet panevat epäilemään takapyörän laakerointia, jos rohina kuului ensiksi kaarreajossa. Vespassahan on se taka-aksekin laakerointi oikealla olevaan tukivarteen aika arassa paikassa lialle alttiina.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Partanen - 12.06.15 - klo:20:53
Mjoo, ite olin unohtanut koko tukilaakerin. Sehän saa aika paljon lämpökuormaakin pakoputkesta. Se laakeri kannattaa tosiaan tutkia ensimmäiseksi. Kulutustavaraa netistä lukemani perusteella.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: tuoppim - 13.06.15 - klo:16:25
Kiitos vinkeistä, pitääpä tutkia tilannetta. Äsken pyörittelin takarengasta ja yhdestä kohtaa kuului kuin kuuluikin "metalli vasten metallia" -ääni, eli jokin siellä nyt hankaa. Laakerit vaikuttavat erittäinkin todennäköiseltä syypäältä.

Tiistaina pääsen viemään maahantuojan huoltoon tuon pyörän niin raportoin sitten mistä löytyi vikaa.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Coastside - 13.06.15 - klo:16:28
Älä aja yhtään koska se voi olla laukeamassa koko laakeri.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Partanen - 13.06.15 - klo:18:09
Onko muuten minkä verran mittarissa, eli paljon ajettu? Aattelin vaan niinkin yksinkertaista asiaa, että oisko jarrupalat loppu?  :)
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: tuoppim - 13.06.15 - klo:19:11
13 000 km ajettu, jarrut kyllä vaikuttaisivat olevan ihan hyvässä kondiksessa, ainakin toimivat mallikkaasti. Jarrujen ongelmaan en välttämättä usko sillä tuolloin luulisi ongelmien tulevan nimenomaan jarruja käyttäessä. Nyt ongelmaa esiintyy etenkin kun kaasua on avattu.

Mitenkäs löysästi tuon takarenkaan tulisi pyöriä kun pyörä on sammuksissa? Nyt kun takapyörää pyöräyttää kädellä se pyörähtää maksimissaan yhden kierroksen ja kuuluu tosissaan se edellämainittu hankausääni. Tuntuu melko vähäiseltä matkalta tuo vajaa kierros. Tuntuu jumittavan aina about samaan kohtaan. Lisäksi pientä klappia tuntuu olevan edes-takas suunnassa, mutta ei sivusuunnassa.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: pekpel - 13.06.15 - klo:20:13
Jos jarrupalat on loppu, niin voi se jarrupalan metallinen pohjalätkä ottaa kiinni jarrulevyyn ja aiheuttaa moisen äänen vaikkei jarrua painakkaan.
Kannattaa kurkistella jarrupalojen kuntoa taskulampun ja peilin kans..
Vaikka onkin valoisaa niin hyvä taskulamppu on oiva apu.
Ei pyöri takarengas tuon enempää mullakaan, siellähän on alennusvaihteisto mukanan pyörimässä.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Coastside - 13.06.15 - klo:21:50
Metallille kuluneen jarrun kuulee jarruttaessa naapuripitäjäkin, sellaista kirskunaa se pitää. Monesti se on estetty kulumasta niin loppuun.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: tuoppim - 13.06.15 - klo:22:28
Juu mitään kirskuntaa ei jarruttaessa tunnu. Ärsyttäviä nämä "vaikeasti havainnoitavat ja paikallistettavat ongelmat" itsellä kun ei ole tiloja ja välineitä alkaa koko settiä purkamaan, niin pakko vain kuljettaa pyörä huoltoon.

Tuota takapyörää kun kädellä pyörittelee niin kyllä sieltä ihan selkeä metallin hankausääni kuuluu tietyssä vaiheessa, mutta ei koko aikaa.

Laakereita saa (kun tässä foorumeita on lueskellut) myös epäilemään se, että äänet tulevat nimenomaan mutkassa tai vaihtaessa selkeästi painoa pyörän päällä puolelta toiselle. Rohina myös "säteilee" lieveänä värinänä pitkin runkoa jalkoihin, mikä jonkun tekstin mukaan myöskin on osa oireilua.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: pekpel - 13.06.15 - klo:22:49
Ja nopeuden muutos muuttaa ääntäkin.. ?
Jos kerran kuuluu selkeä ääni kun käsin pyörittää niin tällaisesta on varmasti apua kun hakee äänen lähdettä:
https://www.motonet.fi/fi/tuote/765035/Automekaanikon-stetoskooppi

Tuolla kun kuunteleepi niin pitäis äänen lähde löytyä.
Saman asian ajaa metrin pätkä vaikka pissapojan letkua, toista päätä pitää korvalla ja toisella päällä haetaan vikaääntä moposta.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Partanen - 13.06.15 - klo:22:55
Onhan alennusvaihteessa, eli perässä öljyä? Tyhmä kysymys, jos ne on tarkastettu, mutta suljetaan helpoimmat vaihtoehdot ensin pois.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: pekpel - 13.06.15 - klo:23:05
Otetaas tosiaan nää tyhmät pois alta kiusaamasta..
Kiero jarrulevy ?
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Samppa - 13.06.15 - klo:23:12
Saman asian ajaa metrin pätkä vaikka pissapojan letkua, toista päätä pitää korvalla ja toisella päällä haetaan vikaääntä moposta.
Jopa puutikku toimii tässä.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Partanen - 13.06.15 - klo:23:52
Mä oon räikän jatkovarrella, tai isolla ruuvarilla kuunnellut ylimääräiset äänet. Kun työkalun puristaa nyrkkiin, ja sitten nyrkki korvaan kiinni, vähän niinku työkalu sojottaisi korvasta, niin johan kuuluu, ainakin jotain.  :)
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Coastside - 14.06.15 - klo:07:47
Jos vika on takerteleva laakeri voi siinä olla haljennut kuula. Se merkitsee että se voi kiilata koko laakerin jumiin. Ajaessa se merkitsee joko takapyörän jumia tai perä hajoaa kappaleiksi. Olen nähnyt auton laatikon poksahduksen missä rattaa pyöri pitkin asfalttia.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: viisnelonen - 14.06.15 - klo:09:00
Samaa mieltä coastsiden kanssa, ei pitäis ajaa.. laakeri voi jumia vaikkei olis kuula halkikaan. Siinä kun se jumittuu saattaa sitä murenta ja muuta pärettä tulla sitten enempikin.

Lisäys. on noita autojen pyöränlaakereitakin mennyt ajosta niin että pyörä lukkiutuu..  itselläkin kerran. Siksipä itsekin pidän erityisesti silmällä/kuulolla noita skodun takapään laakerointeja.
Kyllä nää rakenteet on onnettomia kun tuohon 13k määrään on öölit tarttenu vaihtaa 2-3 kertaa mutta muut paikat hajoo..
Eikä tainnu olla tääkään skodu kauheen iäkäs ? Mites tuo tuoppim skodun takakumi, onko kuluminen ollut tasaista ?
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Partanen - 14.06.15 - klo:10:38
Aika pitkiä matkoja ajetaan autojenkin rikkinäisillä pyöränlaakereilla, ennenkuin edes huomataan niiden olevan rikki. Ja rohisevallakin laakerilla mennään vielä satoja, ellei tuhansia kilometrejä. Vespan taka-akseli tukilaakeri todennäköisesti alkaa kulua ajan mittaan voitelu puutteesta, samoin kuin auton pyöränlaakerin. Rasva varmaan menettää voitelukykynsä kuumuuden vuoksi. Kuulat ja niiden urat eivät ole enää sileitä, ja siksi rahisee. Itse ajaisin vielä korjaamolle, jos rahina ei edes jatkuvaa. Mutta tottahan omaa harkintakykyä pitää olla, ja käyttää.

Keskituella sitä tukilaakeria pitäisi kyllä päästä tunnustelemaan. Takapyörän akselin ja alumiinisen tukivarren välillä ei saisi olla väljää.

8000km paikkeilla vaihdoin takarenkaan erääseen Gts:ään. Silloin laakeri vaikutti ihan hyvältä vielä. Mutta ehkä ko. laakeri olisi hyvä vaihtaa vaikka joka toisen renkaanvaihdon yhteydessä varmuuden vuoksi. Jokin merkkilaakeri sinne alan ammattilaiselta ostettuna. Kun kuvailee kohteen, voi saada paremmin tarkoitukseen sopivan laakerin mitä Piaggio pystyy tarjoamaan. Saisi nimittäin olla pitkäikaisempi se laakeri minun mielestä alkujaan. Mutta hintapaineiden alla hyväkin valmistaja on voinut joutua nöyrtymään.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Coastside - 14.06.15 - klo:11:02
Autoilla ajellaan renkaat savutenkin niin kauan kuin kulkee, mutta sama moottoripyörällä on vaarallista. Rohinat voi muuttua äkkiä tuskanhuudoksi.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: -Zone- - 14.06.15 - klo:11:05
Samaa mieltä. Ei niitä oikein verrata voi. Samasta syystä rattijuopotkin on ihan lällärisakkia. Auto pysyy pystyssäkin vaikka ei tee mitään, mutta lähtispä ne rattijuopot välillä liikenteeseen fillarilla.. ;)
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Coastside - 14.06.15 - klo:11:13
Toissapäivänä tuli vastaan traktori tuplapyörillä, konelavetti perässään.  Lavetin pyörä oli jumissa ja sankka rengas-savu jäi jälkeen.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Palosella - 14.06.15 - klo:12:10
Naapurilla leikkas ransiitista takapyörän laakeri talvella varoittamatta 80 vauhdista kiinni ja pyörä lukkoon. Oli kuulemma hetken aikaa vähän tilannetta ja hyvä, ettei vastaan tullut ketään kun meni hetken aikaa molemmilla kaistoilla ennenkun sai vehkeen hallintaan taas. Eli ei kannata suhtauta laakerivikoihin siihen tyyliin et "no rohiskoon, korjataan kun keretään". Kannattaa mahd. nopeasti selvittää, mistä rohina tulee.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Coastside - 14.06.15 - klo:12:17
Keväällä kesärenkaiden kanssa sattui mustaa jäätä alamäkikaarteessa. Perä  luisteli  tehden runsaasti ohjelmaa saada se hanskaan. En haluaisi satasen vauhdista aloittaa samaa.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: tuoppim - 14.06.15 - klo:12:56
Juu kyllä itse on jättänyt ajot nyt pyörällä pois kunnes saadaan tiistaina huoltoon. Ärsyttävää sinällään että olin jo pyörää myymässä pois ja ostamassa uutta tilalle, mutta ei pyörää nyt ilkeä myydä ennenkuin se on varmasti kunnossa. Ja harmittaa senkin takia kun on pyrkinyt pitämään pyörän koko ajan priimakunnossa, öljyt vaihdettu ajokauden lopussa ja alussa jne. mutta kaikkeen ei vaan osaa varautua.

Pyörä on 2011 vuosimallinen ja ajettu tosissaan se reilut 13 000 kilometriä eli ei mikään vanhus vielä. Takakumi on suhteellisen uusi eli vielä ei ole mitään erikoista kulumista havaittavissa.

Kävin tuossa tutkiskelemassa pyörää ja huomasin yhden mahdollisen aiheuttajan laakerin vioittumiselle (jos se on syypää). Oli nimittäin aftermarket pakoputki asennettu siten, että on päässyt todennäköisesti töyssyssä osumaan akselin päähän. Se on ny korjattu ettei jatkossa enää tapahdu, mutta tuon luulisi jo aiheuttavan hallaa laakereille jos vauhdissa tulee iskua tuohon suuntaan.

Kiitoksia muuten vinkeistä, tää on aika huikea foorumi kun apua oikeasti saa. Aika monella muulla foorumilla keskitytään lähinnä vittuiluun :D
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: viisnelonen - 14.06.15 - klo:14:45
Tuo Partasen mainitsema lämpörasitus vois olla hyvinkin syynä jos vaimennin on niin lähellä että ihan kontaktia syntyy.. vähintäänkin säteilysuoja pellistä tarttisolla välissä. Liika kuumuus ajaa rasvat ulos laakerista ja sitten jo alkaakin laakeripinnat/kuulat kuumeneen ja kulumaan.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Partanen - 14.06.15 - klo:15:52
Pakoputki taikka äänenvaimennin on kiinnitetty tukivarteen, joka on kevytmetallia. Todennäköisesti lämpöä siirtyy, vaikka välissä olisi lämpölevy.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: viisnelonen - 14.06.15 - klo:16:15
Pakoputki taikka äänenvaimennin on kiinnitetty tukivarteen, joka on kevytmetallia. Todennäköisesti lämpöä siirtyy, vaikka välissä olisi lämpölevy.

Se kevytmetallinen pyöränripustus varmasti haihduttaa sen verran kuin mitä sitä sitä siitä yhden? pultin kiinnityksestä siihen johtuu mutta säteilylämmönmäärä on merkittävä jos etäisyyttä laakeriin vain 1-2 cm. Tartteekin katto omasta ysistä miten siinä on etäisyydet ko paikassa.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Partanen - 14.06.15 - klo:17:26
Jos muistini palvelee, niin vaimennin on kolmella pultilla kiinni tukivarressa, ilman eristettä. Ilma on aika hyvä eriste vaimentimen ja laakerin välissä, mutta kevytmetalli johtaa lämpöä hyvin.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: viisnelonen - 14.06.15 - klo:17:42
No kyllä kolmesta pisteestä jo lämpöä siirtyykin. Mutta kyllä säteilylämmön määrä on merkittävä kun etäisyydet on vain muutamia senttejä. Onkohan siinä tämmönen se laakeri:    6202-2RS - 15x35x11mm, vai onko jo osanneet laittaa isomman.

Tuon kumi/muovi suojauksen mielekkyydestä tämmöisessä lämpimässä kohteessa voi olla monia näkemyksiä. Kysyisinkin että miksi ei peltiposkisia käytetä? Pysyykö tuossa rasva huonommin?

Näytti olevan 17x47x14, mielestäni ihan reilunkokoinen laakeri. Sama koko kuin X9:ssä(myös 500cc) vastaavassa paikassa. Ihan itseäni varten tarkistin koon niin hommaan osan valmiiksi renkaanvaihdon yhteyteen.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Partanen - 14.06.15 - klo:17:47
En muista taikka tiedä mikä laakeri siellä on. Alimitoitetulta se kyllä vaikuttaa kohteeseensa. Suojattu molemmin puolin, niin paha viritellä rasvanippaakaan sinne.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: makexx - 11.02.19 - klo:18:12
Laittelempa tähän vanhaan trediin, kun oireet täsmää ja muutenkin aihe.

Eli mun GTS on keskimääräistä enempi ajettu 57 tuhatta tms mittarissa nyt. Sillä on ajettu ristiin rastiin Suomen niemeä, eli ollut paljon maantiellä ja hyvät tovit kaks päällä tai ainakin kassit matkassa. Jossain kolmenkympin tienoilla/jälkeen vaihdoin ensinmäisen laakerin apurungosta. Sitten oli hetken aikaa kaikki hyvin. Nyt viimesen viiden tuhannen kaksi kertaa jääty tienpäälle ja nyt kausi loppui rahisevaan laakeriin. Kaksi edellistä laakeria on ollut uusia joita en ollut vaihtanut aiemmin ja kauden päättänyttä en ole vielä tutkinut. Pitää alkaa tutkimaan ja selvittämään...

Mutta mutta, nyt kun kokeilin, niin takarenkaassa on pieni liike sivusuunnassa. tälläistä klapia tuskin kuuluu olla? Epäilys on, että juuri syynä saattaa olla jokin muu kuin renkaan aksilaa kannattelevat laakerit, koska ne on jo kertaalleen vaihdettu. Ehkäpä itse akseli tms kulunut...

Mutta onko kukaan omakohtaisesti törmännyt GTS/GTV:den perän ongelmiin tai edes muuten tietoinen niistä? Kaikki vinkit otetaan vastaa, että mitä zekata kun tässä joku ilta alan taas purkamaan perää...


Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Coastside - 11.02.19 - klo:18:20
Noilla ajomäärillä ei ole ihme jos klappia löytyy. Ovat edullisia joten kannattaa vaihtaa.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Palosella - 11.02.19 - klo:22:40
Mitkä laakerit sinne on vaihdettu? Rengasta kanattelee perässä yksi laakeri, ja pakoputken takana olevassa tukiraudassa yksi laakeri.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: makexx - 12.02.19 - klo:08:55
Laakereiden merkkiä en muista, mutta olen hakenut ne paikallisesta alan liikkeestä. Sanoin haluavani hyvät enkä halvimpi kiinan ihmeitä. Kerroin myös kohteen ja näistä ongelmista...
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Palosella - 12.02.19 - klo:12:31
Tarkoitin, vaihdettiinko sekä perän, että sen tukivarren laakeerit?
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Coastside - 12.02.19 - klo:16:47
SKF ja se japanilainen on hyviä.
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: makexx - 13.02.19 - klo:14:47
Joo on vaihdettu perään ja tukivarteen. Näiden lisäksi varin puolelta on vaihdettu laakeri...
Otsikko: Vs: Vespa GTS rohisee/rahisee
Kirjoitti: Coastside - 13.02.19 - klo:15:08
Kannattaa avata se ja tutkia kaikki osat. Perän osat voi löytyä netin kauppapaikoista jos laakerien vaihto ei riitä.