Skootterini.com

Moposkootterit => Yleinen keskustelu moposkootterit => Aiheen aloitti: pattery_ - 19.05.09 - klo:15:50

Otsikko: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: pattery_ - 19.05.09 - klo:15:50
Ostin kaverilta porukoilta fuden ilman papereit, luovutuspaperit kyllä tehtiin mutta olen 16v niin voiko se olla pitävä eli pitääkö isän nimi siihen luovareihin laittaa? :D Niin mutta asiaan, sitten pitäisi käydä teettään paperit jossain vakuutusyhtiöllä että se on kans meidän porukoiden/mun nimissä ja siinä ois paperit tallessa. Ja sitte jos joskus haluaa kilpiin nii ois paljon helpompaa ku jostain luovareista rueta taiteileen. Onko kokemuksia teillä ? Ja neuvoja että onnistuko kaikki ?
Otsikko: Vs: Skootterin papereista...
Kirjoitti: cusse80 - 19.05.09 - klo:16:51
Sun pitää mennä sen luovarin kanssa katsastusasemalle ja pistää se sun nimiin. Ei pitäis olla merkitystä vaikka olet alaikäinen. Ostaahan
porukat autoja lastensa nimiin...
Otsikko: Vs: Skootterin papereista...
Kirjoitti: pattery_ - 19.05.09 - klo:17:14
Sun pitää mennä sen luovarin kanssa katsastusasemalle ja pistää se sun nimiin. Ei pitäis olla merkitystä vaikka olet alaikäinen. Ostaahan
porukat autoja lastensa nimiin...
Onko hinnasta tietoa? Kai ne siittä jotain velottaa. :D
Otsikko: Vs: Skootterin papereista...
Kirjoitti: janite2 - 19.05.09 - klo:21:11
Sen luovarin kans kats.konttorille ja siellä uudet paperit... Nää joutuu tekeen sen "vaikeimman kautta", mutta onnistuu.
 Hintaa tälle operaatiolle tulee ainakin 20.20e, jos ei enemmänkin...
(nämä on viranomaismaksuja, ja kaikkialla saman hintaisia)
______________________________________________________________________________________________________________

 Sitten jos tästä laitteesta vielä puuttuu kilpi, sitten se pitää rekisteröintikatsastaa, josta tuleekin laskua sellanen rohkee 100e, riippuu konttorista kun saavat vapaasti hinnoitella tämän katsastuksen...
 Ja tähän vielä sitten kilpimaksu...
Että ei kannata ostaa halpaa mopoa, josta on kilvet palautettu...
Otsikko: Vs: Skootterin papereista...
Kirjoitti: pattery_ - 19.05.09 - klo:22:09
Tuskimpa mä sitä rekisteröin, kunhan omiin nimiin vain pistäis ja jos joskus myy pois. :D Toi mopo makso 10e  ;D
Otsikko: Vs: Skootterin papereista...
Kirjoitti: pattery_ - 20.05.09 - klo:02:03
No ei sitä omiin nimiin tarvi sitten laittaa. Teet vaan luovarit sille kuka ostaa ja annat molemmat sille ostajalle. Siis sen millä ostit ja millä myyt.
Jos sillä miltä ostit ei ole koskaan ollut omissa nimissään rekisterissä, on se sellanen mopo mitä ei oikeesti kannata rekisteröidä. No aika vaikeeta kuitenkin. Hommaat kilvissä olevan ehjän rungon halvalla ja siirtelet siihen osat. On noita konevikasia aika halvalla välillä.
On se ollu sillä aikasemmalla omistajalla kilvissä mutta otettu pois. Tiedä sitte onko se kovin pitävä jos mulla ei oo omistustodistuksia siihen runkoon ja jos myyn vaikka kaverille niin sitte sil on 2 luovutustodistusta : D
Otsikko: Vs: Skootterin papereista...
Kirjoitti: tommi - 16.08.09 - klo:10:50
Mites on kun ostin juuri käytöstä poistetun MTX-2 moposkootterin (vm 2009) niin vakuutusyhtiöstä sanottiin ettei sitä voi ottaa uudelleen käyttöön seuraavaan 12 kuukauteen? Pitääkös tämä todella paikkaansa?
Otsikko: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: FrozenCorpse - 14.04.10 - klo:14:52
Ok, kertokaapa ensikertalaiselle mitä tarvitaan, kun myydään mopo?
Mitä papereita, kauppakirjat, rekisteriotteen omistajanosat yms?
Tarvitaan kaikki tieto :P
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: pugt200 - 14.04.10 - klo:15:05
AKE:n sivuilta löytyy Luovutuskirja-pohja, jota kannattaa käyttää, Nettimotosta kauppakirjapohja ja itselta pitäisi löytyä Rekisterointitodistuksen ilmoitusosa. Niihin kannattaa tutustua. Luovari+ilmoitusosa ovat ne asiakirjat, joilla homma hoituu. Tekninen osa annetaan myös uudelle omistajalle mutta hän saa uudet paperit kun rekisteröi koneen itselleen.
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: Coastside - 14.04.10 - klo:15:26
Viikko on aikaa rekisteröidä ja ottaa vakuutus, muuten ne lätkäisee lisämaksuja.
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: Coastside - 14.04.10 - klo:16:30
Myyjällä on bonuksia niin hänen piikkiinsä ajelussa on mieltä jos erotus huomioidaan kaupassa. Silti kyse on vain kympeistä.
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: Plom - 14.04.10 - klo:19:45
Ei joudu myyjä makselemaan mitään jos hänellä on esittää päivätty kauppakirja ja luovari.
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: Midland - 15.04.10 - klo:05:05
Ota aina kopiot kaikista-ne kelpaa pitkälle. Ei se poliisin tietokanta ole aina ajan tasalla. Mulle kävi autoveron kanssa -et tuli maksuun vaikka oli myyty. Hyvin nopeesti asia selvis sitten kuitenkin. Ne paperit..
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: FrozenCorpse - 15.04.10 - klo:10:12
Vääntäkkee mulle rautalangasta, miten homma hoidetaan kun ostaja pelmahtaa pihalle ja mulla on paperit valmiina. Kysyn tietysti henkkarit (jotka olen jo ennen paikalle tuloa pyytänyt ottaa mukaan).
Mitä laitan vakuutusyhtiölle ja missä vaiheessa (paperit on allekirjoitettu, peli luovarin mukaan toisen nyt)?
Jos mopolla ei aja kukaan (edes omistaja, ainut omistaja) ennenn omistajanvaihdosta, niin mistä maksuista te puhutte?
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: pugt200 - 15.04.10 - klo:10:36
AKE:n sivuilla sanotaan näin:

Ajoneuvolle tapahtuvista muutoksista, kuten omistajan tai haltijan vaihtumisesta tulee ilmoittaa ajoneuvoliikennerekisteriin viimeistään 7 päivän kuluessa muutoksen tapahtumisesta. Muutoksista ilmoittaminen määräajassa on laissa määritelty velvollisuus.

Normaalisti uusi omistaja rekisteröi mopon itselleen viikon sisällä mutta voit käydä näyttämässä luovarin omassa vakuutusyhtiössäsi, jotta saat varmasti maksut poikki. Kerro myös ostajalle, että teet niin, jotta hän ei viivyttele rekisteröinnissä, koska tietää vanhan vakuutuksen varmasti katkeavan.
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: Coastside - 15.04.10 - klo:11:33
Todistaja on hyvä olla  jotta kiistoissa saa tukea sen suhteen mitä on myyty tai ostettu. Joskus voi sattua että kohdalle sattuu pakkomielteinen valittaja tai huijari.
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: tommi - 15.04.10 - klo:12:17
Mulla olisi myös mopon myynti piakkoin edessä ja vähän askarruttaa se "tieto" että mopoa ei voi uudelleenrekisteröidä vasta kuin 12kk:n päästä siitä kun se on poistettu liikenteestä. Näin minulle kerrottiin vakuutusyhtiöstä. Jotkut taas väittävät että siinä ei ole mitään perää. Ei kait se nyt vakuutusyhtiöstä ole kiinni?

Jos nyt myisin tämän mopon niin sitä ei (mukamas) saisi rekisteriin vasta kuin heinäkuun lopulla, jolloin vuosi tulee täyteen. Viime vuonna tuohon aikaan otin pois rekisteristä.

Toinen asia mikä mietityttää on se että kannattaako mainita lainkaan että mopossa on 72cc pytty. Ilmeisesti siitä saattaa jälkikäteen joutua jopa vastuuseen jos ei kerro, vai?
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: A_sentaja - 15.04.10 - klo:12:27
Virityksistä kannattaa kertoa jo ennen kuin käteinen vaihtaa omistajaa, "omaa kokemusta löytyy kettumaisesta ostajasta"... :( Mutta kaiken kun kertoo ja lisäksi sen, että kun perävalot häviää mutkan taakse on turha tulla rupisee vioista..
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: Coastside - 15.04.10 - klo:12:37
http://www.youtube.com/watch?v=i2GBlWox-3o

Laillisuuden toteaminen tehdään näinkin. Mitä siviililtä voi vaatia?
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: tommi - 15.04.10 - klo:12:54
Joo, samaa mieltä asentajan kanssa että kannattaa kertoa rehellisesti että on 72cc pytty, eipähän jää vaivaamaan asia eikä yöuniaan menetä sen vuoksi. Moni saattaa jättää väliin kun on jatkuva pelko kiinnijäämisestä ja joku toinen taas on vaan innossaan kun mopo vääntää ihan kivasti.

Kilpiä tähän ei mitä ilmeisemmin saa vasta kuin heinäkuun lopulla joten pitänee odotella sinne saakka.
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: FrozenCorpse - 15.04.10 - klo:13:24
Mopoa on laiton myydä suuremalla koneella(viritettynä) ja jos joku antaa sut ilmi, omistaja maksaa. Ostamisesta on en tiedä, kai se on omalla vastuulla.
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: A_sentaja - 15.04.10 - klo:13:48
Eipä niinkään, lakimies aikanaan minulle sanoi, että pelin kun myy siinä kunnossa kuin se on, ja ostaja hyväksyy tämän jooloin asia on myyjän kannalta käsitelty.. viritetyn mopon myyminen ei ole rikos, ainoastaan sillä ajaminen on.
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: Samppa - 15.04.10 - klo:15:16
Jotenkin näin..

Tottakai myyjän täytyy antaa ostajan tietoon sellaiset asiat, jotka vaikuttavat kohteen lainmukaiseen käyttöön ja toimintaan. Mikäli myydään siis rekisteröitynä mopona, tulee viritykset saattaa tietoon (koska kyseessä ei enää ole mopo, vaikkakin rekisteröity mopoksi), toisaalta ostajalla on myös aina tavaran tarkastusvelvollisuus. Tällaisissa kaupoissa ostajan olettamana kun on yleensä, että kyseessä on mopo (jos sen mopona siis ostaa). Mikäli ostaja tietää nämä asiat, vastaa hän luonnollisesti itse virityksistä (kun jää kiinni). Mikäli ei tiedä siirtyy todistetaakka siten, että pitää pystyä todistamaan että edellinen omistaja ei ole kertonut asioista (käytännössä suullisen sopimuksen kautta täysin mahdotonta kun todistetaan ristiin), ja virityksiä ei ole havaittu tavarantarkastamisen yhteydessä (eihän niitä aina näe jos niillä ei ole vaikutusta huippunopeuteen). Tietysti huomioidaan myös se olettama, että ostajan pitäisi itse osata ihmetellä jos mopo kulkee vaikkapa 80km/h (vaikka kukaan ei virityksistä olisi puhunutkaan). Loppupeleissä, mitä jää käteen? Ostaja saa sakot..
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: Coastside - 15.04.10 - klo:15:31
Rikoksesta epäillyllä ei ole todistustaakkaa, vaan vain mahdollisuus tuoda esille asiat jotka ovat hänelle eduksi. Oikeus ja kohtuus taas on joskus hakusessa oikeuslaitoksessa vaikka se on sen pääperiaate. Saa nähdä milloin oikeus antaa ensimmäisen tuomion "pyttyjutussa".
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: FrozenCorpse - 15.04.10 - klo:15:59
Onneksi myyjällä on valtaa valita kelle myy. Koska tuo vanhus on itselle niin arvokas, niin en suostu antamaan osiksi enkä myy ilmoitettua yhtään halvemmalla. Tuhota sen osaan itsekin jos sitä haluan.
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: tommi - 15.04.10 - klo:16:01

Tommi hakee ne kilvet sitten kun haluu. Ei siinä mitään aikoja ole paitsi että mieluummin aukioloaikana haet.
Rekisteröimisestä vakuutusyhtiö on ehkä väärä paikka kysellä. Kysy katsastuskonttorilta.

Niin kyllähän rekisteröinti hoituu vakuutusyhtiössä ihan samanlailla kuin katsatuskonttorillakin. Multakin kysyttiin että haluatko rekisteröidä moposi täällä vakuutustoimistossa vai käytkö katsastuskonttorissa. Minä valitsin ensimmäisen, kun kerran olin siellä.

Kun otin pois rekisteristä sanoi vakuutusvirkailija että "olethan tietoinen ettet voi rekisteröidä mopoasi seuraavan 12kk:n aikana. Sanoin että enpä tiedä moisesta säännöstä, antaa mennä vaan.

Piti olla myöskin hyvä syy miksi mopo poistetaan rekisteristä. Pitkään ja hartaasti sain selitellä miksi se poistetaan käytöstä. Kovasti vaivautuneen näköisenä kirjasi sitten sen viralliseksi syyksi kilpien poistolle.

Mitä hän mahtoi tarkoittaa tuolla 12kk:n ajalla jos mopon kerran saa takaisin rekisteriin milloin tahansa?
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: Samppa - 15.04.10 - klo:16:04
Siis tuohan on se pääperiaate (todistustaakka aina syyttäjällä), mutta jos en nyt väärin muista, niin näissä liikennerikkomuksissakin on ollut jotakin poikkeuksia jossakin määrin (olisiko kameratolppien tms. osalta) jossa asioiden esille tuominen omaksi eduksi on käytännössä todistustaakka (käännetty todistustaakka). Noh. Rikosoikeudesta en tiedä yhtään mitään ja valistuneet korjatkoon. Kai näistä viritysjutuistakin ennakkotapauksia löytyy (siis käytetyn kuluttajakaupan osalta).
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: Samppa - 15.04.10 - klo:16:17
Piti olla myöskin hyvä syy miksi mopo poistetaan rekisteristä. Pitkään ja hartaasti sain selitellä miksi se poistetaan käytöstä. Kovasti vaivautuneen näköisenä kirjasi sitten sen viralliseksi syyksi kilpien poistolle.
Mitä hän mahtoi tarkoittaa tuolla 12kk:n ajalla jos mopon kerran saa takaisin rekisteriin milloin tahansa?
Liikennekäytöstäpoistoa koskevaa ilmoitusta ei voi tehdä L-luokkaan kuuluvasta ajoneuvosta. Ilmoitus voidaan kuitenkin tehdäm jos ajoneuvo on vaurioitunut, anastettu, viety ulkomaille / Ahvenanmaalle, siirtynyt kunnan omistukseen ajoneuvojen siirtämisestä ja romuajoneuvojen hävittämisestä annetun lain nojalla taikka ajoneuvon käyttö liikenteessä tai muualla on muusta erityisestä syystä kuin vakuutukseen liittyvästä syystä estynyt.

Lähde: Liikennekäyttöpoisto ja poiston aikaiset muutokset (AKE)

L-luokan ajoneuvoa ei siis voida poistaa liikennekäytöstä muuta kuin yllä mainituista poikkeussyistä. Ja se minimiaika on se 12 kuukautta. Sitä en tiedä, vaaditaanko lopulliseen rekisteristäpoistoon jo mopopuolellakin romutustodistus. Jos mopo on yhtään vanhempi, kannattaa sanoa entisöivänsä sen alkuperäiseen kuntoon.

Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: tommi - 15.04.10 - klo:16:24
Jeps ja tuohon päälle tulee vielä se 12kk:n karenssi ettei menisi liian helpoksi.. Mitään todistuksia ei virkailija sentään vaatinut mutta ei ollut kaukana..
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: FrozenCorpse - 19.04.10 - klo:10:03
Jeesatkaa. Netistä ei löydy valmista kauppakirjapohjaa! Pitäis laittaa ensin mopon ilmo nettiautoo, et sais sen tulostettua! Onko muita valmiita kauppakirjapohjia?
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: pugt200 - 19.04.10 - klo:10:12
Minä ainakin sain Nettimopon kauppakirjapohjan auki ja pdf:n tallennetuksi minkä tahansa jo myytävänä olevan mopon kohdalta.

Otsikko: Vs: Mopon myymisestä..
Kirjoitti: FrozenCorpse - 20.04.10 - klo:09:39
Joo, kyllä se pohja nyt siellä näkyy, kun vähän aikaa ilmoitus ollut.
Vanhuksestani on tehty tarjouksia melko paljon, hyviä ja huonoja. Tarjottu on alimmillaan 320e ja enimmillään 360e, kun hinta on 420e. On myös ehdotettu, että kuljettaisin itse tuon Mäntyharjulle. No thanks.
Muutama katsoja tulee tänään käymään.
Otsikko: papereista
Kirjoitti: solifermopo - 10.05.10 - klo:09:11
Skootteri saapui nyt aamulla mutta mukana oli vain rahtiseteli, 2 ohjekirjaa, ja hobbyhallin toimituslaput.

Eli tuleeko rekisteröintipaperit yleensä postissa vai rekisteröidäänkö tuo rahtisetelillä   ??? ;D ;D


Postilaput tuli postissa ja nyt on skootteri rekisterissä.
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä (ostamisesta) ja papereista
Kirjoitti: Plom - 10.05.10 - klo:14:53
rek paperit tulevat yleensä eri lähetyksenä väärinkäytösten välttämiseksi.
Otsikko: Skootterin kilpiin laitto + vakuutus
Kirjoitti: lithi - 23.09.10 - klo:17:51
Elikkäs tuossa tuli ostettua Soliferin raato tutulta, siihen tehtiin kone remppa ja skootteri on taas ajokunnossa. Ostettaessa skootteri oli kilvetön, eli miten toimin nyt kun pitäisi uudestaan kilpiin laittaa ja vakuutukset hakea?
Otsikko: Vs: Skootterin kilpiin laitto + vakuutus
Kirjoitti: Coastside - 23.09.10 - klo:18:40
motot.net/wiki/Mopon_katsastus_ja_rekisteröinti   http://tinyurl.com/2cu7hec

Marraskuu 2007, ennen ja jälkeen ja konttorikohtaista.

http://www.vmpk.fi/forum/index.php?topic=23426.0
http://www.vmpk.fi/forum/index.php?PHPSESSID=ijdvbtd7rnq5c05ddqubf0mvd2&topic=16646.0
Otsikko: Vs: Skootterin kilpiin laitto + vakuutus
Kirjoitti: lithi - 23.09.10 - klo:21:18
Tuli muuten tuossa huomattua että A-Katsastuksen sivuilla lukee "Rekisterimuutos on tehtävä 7 päivän kuluessa luovutuspäivästä. " ja rupesin tuota rekkari otetta katsomaan niin tässä on kohta 3 kuukautta vanha päiväys luovutuksen kohdalla eli mitenhän tuon kanssa sitten menee?

EDIT: ja tuli vielä se mieleen että kun vanha omistaja palautti kilvet niin joudunko hakemaan samat kilvet sieltä mihin veivät vai saako kokonaan uudet?
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä (ostamisesta) ja papereista
Kirjoitti: Samppa - 24.09.10 - klo:12:36
Yhdistin jo olemassa olevaan ketjuun. Tässä taitaa olla asiat selvitetty ja kannattaa muutenkin lukaista (mm. tuo 12 kuukauden sääntö). Rekisterimuutos ei päde, koska edellinen omistaja on poistanut skootterin rekisteristä ja vakuutuksista eli siis mopo ei ole ollut rekisterissä ostaessasi sen.

Kilpiä ei tarvitse hakea vanhalta konttorilta, sillä saat uudet. Jos haluaa jostakin syystä vanhat kilvet, voi tiedustella onko kilpitunnus vapaana ja anoa sitä.
Otsikko: Myyntikysymys
Kirjoitti: Kuukkeli - 19.10.10 - klo:15:27
Elikkäs, mulla on myynnissä ollut skootteri, ja nettimotossa ilmotus, mutta eihän kaupan aikana tarvi muita papereita kuin aken sivuilta sen luovarin ja ilmoitus-osan, koska ostaja ei ole nettimotosta? Joten en tarvitse kuin nuo 2 paperia?
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä (ostamisesta) ja papereista
Kirjoitti: pugt200 - 20.10.10 - klo:07:55
AKE sanoo näin:
Ajoneuvon omistusoikeuden siirtymisestä tehdään rekisteri-ilmoitus ajoneuvon viimeisellä voimassa olevalla rekisteröintitodistuksen ilmoitus- ja teknisellä osalla.

Eli tarvitaan luovutuskirja (löytyy AKEn sivuilta) + rekisteröintitodistuksen molemmat osat (ilmoitus ja tekninen).
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä (ostamisesta) ja papereista
Kirjoitti: jalat - 20.10.10 - klo:12:51
Itseasiassa ei tarvita edes luovaria, että omistajuus vaihtuu. Luovari on vain myyjälle varmuuden varaksi.
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä (ostamisesta) ja papereista
Kirjoitti: Samppa - 20.10.10 - klo:13:51
Itseasiassa ei tarvita edes luovaria, että omistajuus vaihtuu. Luovari on vain myyjälle varmuuden varaksi.
Jep. Mutta laatikaa se silti aina. Onpahan jotakin todistetta jos myyjä väittää, että olet varastanut hänen rekisteriotteensa ja väärentänyt omistajanvaihdostiedot tekniseen osaan. Luovarissahan on paikat todistajien allekirjoituksille.
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä (ostamisesta) ja papereista
Kirjoitti: Coastside - 20.10.10 - klo:15:17
Kun kauppakumppani ei ole tuttu, ottakaa todistaja mukaan. Se on aina paperia painavampaa.
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä (ostamisesta) ja papereista
Kirjoitti: pugt200 - 21.10.10 - klo:08:31
Luovutuskirja ei ole pakollinen mutta sillä saa myydessä poikki oman vakuutusvastuunsa. Siinä tapauksessa siis, että joku rosvo ei rekisteröikään moppea itselleen. Olen käynyt näyttämässä luovaria nyt parilla kerralla vakuutusyhtiössä ja sain palautusrahat muutamassa päivässä tililleni. Ennen homma kesti monta viikkoa.

Ja vakuutusvirkailija piti käyntiä erittäin tarpeellisenä "varotoimenpiteenä". Entisen omistajan vakuutuksilla ajelu on kuulemma ihan tavallista puuhaa.
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä (ostamisesta) ja papereista
Kirjoitti: FrozenCorpse - 23.12.10 - klo:14:54
Aina kannattaa tehdä kauppa- ja luovutuskirjat.
Pyytää nähtäväksi ostajan ajokortin ja ottaa nimi ylös. Rahat kannattaa pyytää nähtäväksi, että ei tule huijatuksi.
Otsikko: Mitkä viat estävät rekisteröinnin?
Kirjoitti: garion - 12.01.11 - klo:16:28
Eli kertokaas vikoja jotka estävät skootterin rekisteröinnin?
Otsikko: Vs: Mitkä viat estävät rekisteröinnin?
Kirjoitti: Coastside - 12.01.11 - klo:17:44
///://www.motot.net/wiki/Mopon_katsastus_ja_rekisteröinti http://tinyurl.com/2cu7hec

Valoista ja pakoputkesta täytyy löytyä E hyväksyntä jos joutuu katsastuttamaan.
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä (ostamisesta) ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: garion - 12.01.11 - klo:19:26
Entä muutamat katevauriot ja se, että virtalukko ei toimi kunnolla?
Otsikko: Vs: Mopon myymisestä (ostamisesta) ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Samppa - 12.01.11 - klo:22:08
Katevaurioissa varmasti vaikuttaa se, toteaako katsastusinssi mopon silti turvalliseksi. Eli jos sieltä teipillä roikkuu katetta perässä, niin sanomista voi tulla. Virtalukon toiminnasta ei tietoa, mutta ainakin mönkijäpuolella määritykset ovat todella tiukkoja (käytännössä kaikkien alkuperäisten osien pitää toimia). Kannattaa soittaa vaikkapa katsastuskonttorille ja kysäistä, he osaavat varmasti neuvoa.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: A_sentaja - 22.03.11 - klo:17:53
Miulla ois kohtuuvähän ajettu skobo tiedossa,myyjän mukaan poistettu vakkuutuksesta,muttei rekisteristä,onko noin nykyää mahdollista mopolle. On kuulma pari vuotta ollu taallin perällä ja kilpi on kiinni muttei vakuutus voimassa..Jos mie tuon ostaa paukkaisen,niin tarviiko vain mennä papereiden kans konttorille ja asia on pläkki. Ainakin itse muistelen että mopon saa vakuutuksesta pois vain palauttamalla kilvet... vai onko aika jo ajanut vanhasta ohi.. ???
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Samppa - 22.03.11 - klo:18:03
Muistelisin itse ihan samaa, että mopon saa pois vakuutuksista vain palauttamalla kilvet. Tai vakuutuspoiston jälkeen pitää palauttaa kilvet. Sitten tulee 12 kuukauden säännöt ja muut mukavat jutut. Käytännössähän vakuutusyhtiön olisi pitänyt lähettää rekisteriote nykyiselle omistajalle, jossa ei lue vakuutusyhtiön nimeä, koska mopoahan ei saa seisontaan. Epäilen.

Jospa henkilö ei vain ole maksanut vakuutusmaksuja pariin vuoteen.  ;D
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: A_sentaja - 22.03.11 - klo:18:07
Sitähän minäkin aatteli, mutta kiusaus vähän ajettuun skoboon on suuri ja vuosimallikin olisi 2007, eli kannattaisiko varmistaa ostohetkellä asian todellinen laita, jos se on seisonu jonkun pari kolme vuotta, niin sittenhän sen voi joutua jopa katsastamaan uudellee..
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: tommi - 22.03.11 - klo:18:21
2007 taisi olla juurikin se vuosi kun mopoa ei tarvitse enää uudelleenkatsastaa, riittää kun marssii papereiden kanssa katsastuskonttorille ja rekisteröi omiin nimiinsä ja ottaa vakuutuksen. Siinäpä se.

Jos siitä moposta on jäänyt vakuutuksia maksamatta niin nehän lankeaa edelliselle omistajalle joten sen suhteen ei sinulla pitäisi olla aihetta huoleen.

Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: A_sentaja - 22.03.11 - klo:18:38
aha,kiitos kaunis tiedosta eli kannattaako tarkistaa milloin mopo on laitettu ns seisomaa..
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: tommi - 22.03.11 - klo:18:55
Joo, kannattaa ehdottomasti tarkistaa tarkka ajankohta milloin se on laitettu ns. "seisomaan". Muistaakseni jos on ennen marraskuuta 2007 poistettu liikenteestä niin sen joutuu katsastamaan uudelleen. Virallisestihan mopoa ei saa seisontavakuutukseen, tossa on ilmeisesti vain jätetty vakuutukset maksamatta ja kilvet palauttamatta.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: A_sentaja - 22.03.11 - klo:18:59
Mites ne voi jättää maksamatta,nehän menee perintää ja sit ulosottoo,,noh tarkistetaan asia ennen kauppoja..
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: A_sentaja - 22.03.11 - klo:19:23
Tsekkasin vanhat spostini myyjän kanssa ja hän väitti kilpien olevan kiinni, mutta peperien viennillä ja vakuutuksen ottamisella asia olisi pläkki..onko näin... saisikohan tuon tarkistettua esim rekisterinumeron perusteella jos kilvet kerta kiinni..
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: tommi - 22.03.11 - klo:19:45
Mitä todennäköisemmin siinä ei pitäisi olla mitään probleemaa kun kerran mopossa on kilvet. Ainakaan lain mukaan mopoa ei saa pois liikenteestä palauttamatta kilpiä.

http://www.ake.fi/NR/rdonlyres/D44F521A-D323-4B16-8947-2F2FF096EB5C/0/Rekister%C3%B6innintiedotekatsastustoimipaikoille62010.pdf

Eli sitä ei ole koskaan otettu pois tieliikennekäytöstä joten mistään vuosiluvuista ei tarvitse silloin välittää. Eli hyvillä mielin voit sen ostaa.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: A_sentaja - 22.03.11 - klo:19:54
Ahaa,mutta kun ongelman ydin on se että kilvet olisi kiinni, ja ainoastaan paperit viemällä koniin homma on ok, miten mopo on poistettu vakuutuksesta ilman kilpien palauttamista... :o Tässä on nyt jokin mato koukussa mutten keksi mikä, noh ainakaan poliisit ei ole kilpiä vieneet... ;D
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: tommi - 22.03.11 - klo:20:05
Niin, kyllä siinä vakuutuksen täytyy koko ajan juosta jos on kilvet. Eri asia on sitten maksaako sitä vakuutusta kukaan..
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: A_sentaja - 22.03.11 - klo:20:08
Eli asia olisi hyvä selvittää ainakin vuosiluvun suhteen hetki sitten sain omistajan kiinni ja hän sanoi sen olevan 2009 paikkeil,ei ollut varma koska isä oli kuulemma hoitanut asian.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: A_sentaja - 25.03.11 - klo:16:27
Asia sitten selvisikin, myyjän isä oli pitänyt koko ajan mopon vakuutukset ajan tasalla, siksi pelissä on vielä kilvet. Huomenna olisi tarkoitus hakea se ajamalla jos tekniikka ok. Tietääkö täällä kukaan tuosta omiin nimiin rekisteröinnistä, onnistuuko ulkopaikkakunnalla, siis eli ostan mopon kotipaikkakunnallani, niin voinko hoitaa rekisteröinnin vaikka helsingissä. Tämä siksi, että noissahan on se 7 vuorokauden lunastus ja lähden jo sunnuntaina reissuun.. Autonhan voi vissiin rekisteröidä netissäkin,mutta mites nämä mopot....
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Plom - 25.03.11 - klo:16:44
Kyllä, sen voi rekisteröidä vakuutusyhtiössä tai konttorilla eikä paikkakuntaa ole rajoitettu. Itse ostan ensiviikolla kilvettömän skootterin ja kerron sitten miten homma eteni.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: ckolli - 25.03.11 - klo:17:18
Rekisteröinnin voit suorittaa missä vain katsastuskonttorilla tai vakuutusyhtiössä josta otat vakuutuksen. Kokemuksella 2 skodua ja 2 autoa ostettu ja rekisteriasiat hoidettu toisella paikkakunnalla.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: A_sentaja - 25.03.11 - klo:17:59
Iso kiitos pojille,itsellä oli vähän epäselvää tuo menettely...wanhakin oppii uusia jo unohtuneiden tilalle... ;)
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Plom - 25.03.11 - klo:18:08
Ainahan sitä junioria mielelläni neuvon.  ;)
Tulevan skodeni rekisteröinnissä jää nähtäväksi , että irtoaako kilpi papereiden näytöllä vai pitääkö viedä näytille.. rekisteristä poiston syy on se ratkaiseva tekijä.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: tommi - 26.03.11 - klo:07:49
Sitten tulee 12 kuukauden säännöt..


Tämäkin näyttää olevan konttorikohtaista,  kävin itse rekisteröimässä skoden joka oli otettu pois tiiliikennekäytöstä reilusti alle 12kk:n takaperin ja kun kysyin asiaa niin virkailija katsoi hämmästyneenä ja totesi "mikä ihmeen 12kk:n sääntö?" Ei ollut koskaan kuullutkaan moisesta ja löi kilvet tiskiin. Ja käsi ojossa vaati 19 euroa.

Jossain toisessa konttorissa olisi skode saattanut jäädä rekisteröimättä. Kyllähän toi 12kk:n sääntö on ihan oikeasti olemassa. Eri asia on sitten sovelletaanko sitä.

Ei kait sillä ole mitään väliä miksi skode on otettu pois liikenteestä? Se milloin se on tapahtunut on käsittääkseni ratkaisevaa. Jos se on tapahtunut ennen marraskuuta 2007 ei selviä pelkillä papereiden viennillä konttorille. Tämä on ainakin yleinen käsitys asiasta. En tosin ole satavarma onko tämäkään kirkossa kuulutettu. Parhaiten asia selviää kun käy konttorilla kysymässä. Tai soittaa.

http://www.motot.net/wiki/Mopon_katsastus_ja_rekister%C3%B6inti
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Samppa - 26.03.11 - klo:11:26
Itse kävin taas taannoin poistamassa yhden skootterin rekisteristä konttorissa. Tivasi jälleen miksi teen poiston ja kuulemma ilman hyvää syytä ei voida rekisteröidä uudelleen. Syyksi riitti jälleen entisöinti ja rekisteristä pitää olla pois vähintään tuon 12 kuukautta.

AKE:n sivuilta löytyy seuraavaa:

L-luokan ajoneuvolle voidaan tehdä ilmoitus liikennekäytöstäpoistosta, jos ajoneuvo on vaurioitunut, anastettu, viety ulkomaille/Ahvenanmaalle, siirtynyt kunnan omistukseen ajoneuvojen siirtämisestä ja romuajoneuvojen hävittämisestä annetun lain nojalla taikka ajoneuvon käyttö liikenteessä tai muualla on muusta erityisestä syystä kuin vakuutukseen liittyvästä syystä estynyt.

Muuna erityisenä syynä, jonka nojalla L-luokan ajoneuvon käyttö on estynyt, voidaan pitää esim. ajoneuvon pitkäaikaista (yli vuoden mittaista) käyttämättömyyttä. Asiakkaan on annettava selvitys pitkäaikaisen käyttämättömyyden kestosta sekä syystä.
 
Liikennekäytöstäpoiston perusteeksi ei kelpaa moottoripyörien osalta, ettei käyttäjä halua maksaa käyttämättömyysajalta vakuutusmaksuja. Tällaisissa tapauksissa asiakkaan tulee ottaa yhteys vakuutusyhtiöönsä seisonta-aikamahdollisuuden selvittämiseksi.
 

L-luokan ajoneuvon poistaminen liikennekäytöstä

EDIT: Toimisiko  linkki tästä:
http://tinyurl.com/4spufuo
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: tommi - 26.03.11 - klo:11:37
Jep, eli jos ajoneuvo on vaurioitunut niin se voidaan ottaa pois tieliikennekäytöstä. Mulla itselläni hajosi kampiakseli skodesta enkä jaksanut alkaa sitä korjaamaan joten ruuvasin kilvet irti ja otin pois liikenteestä. Sitten reilun 8kk:n päästä laittelin mopon kuntoon ja hain siihen uudet kilvet. Ei kyselty mitään perään.

Jos haluaa ottaa mopon pois väliaikaisesti liikenteestä niin kannattaa sanoa vaikka että se leikkasi kiinni. Se on ihan hyvä syy kilpien palautukselle. Ainakin omien kokemuksien mukaan mopon voi rekisteröidä uudelleen milloin tahansa sen jälkeen.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: A_sentaja - 01.04.11 - klo:21:55
Mites tuo kilpien palautus,joutuuko siitä ilosta maksamaan jotakin,,aikomus olisi laittaa yksi skopoista eläkkeelle ja palauttaa kilvet konttorille. Riittääkö kilpien ja teknisen osan palautus hyvällä selityksellä ryyditettynä, vai joutuuko maksamaan jonkin sanktion..itse olen joskus kauan sitten vienyt auton kilvet konii ja muistelen olleen jonkin maksun..
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: pekpel - 02.04.11 - klo:00:29
Mites tuo kilpien palautus,joutuuko siitä ilosta maksamaan jotakin,,aikomus olisi laittaa yksi skopoista eläkkeelle ja palauttaa kilvet konttorille. Riittääkö kilpien ja teknisen osan palautus hyvällä selityksellä ryyditettynä, vai joutuuko maksamaan jonkin sanktion..itse olen joskus kauan sitten vienyt auton kilvet konii ja muistelen olleen jonkin maksun..
Kukaan Konalan konttorilla kysynyt rahaa kun vein skopan kilven ja rekisteriotteen ja täytin kaavakkeen, missä kirjoitin syyksi että: "purkuun paska romukasa meni".
Uutta rekisteriotetta ne tarjos ja siitä ois pitäny maksaa, mutta miksi helkkurissa kun kerran meni purkuun?
Sinne jäi tyttö huutamaan luukusta että tää pitää ottaa ja maksaa...MIKSI HITOSSA.... Kysyn vaan,
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Samppa - 03.04.11 - klo:10:48
Rekisteristä poisto ja kilpien palautus kustansi muistaakseni 10-13 euroa, kun ideana oli saada myöhemmin skootteri uudelleen kilpiin (eli ei romutukseen).
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: hyvaja - 03.04.11 - klo:11:25
Vuoden 2010 syyskuussa liikennekäytöstä poisto ja kilpien palautus maksoi 17,- euroa.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Samppa - 04.04.11 - klo:11:30
Tuo hinta on vähän konttorikohtaista. Mainitsemani hinta oli Valkeakosken katsastusasemalla.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Plom - 04.04.11 - klo:13:55
Uuden moposkootterin rekisteröinti + kilpimaksu oli 20 €.
Otsikko: Vakuutus ja rekisteröinti?
Kirjoitti: saarvi6 - 28.04.11 - klo:14:44
Oma mopo on nyt hankittu, mutta kortin saan vasta puolenvuodenkuluttua, jos moposta ottaa vakuutuksen nyt pois niin kilvethän lähtee myös eikö vain?

Mutta entä sittenku haluan mopon takas käyttöö, mitä se maksaa että hakee kilvet ja joutuuko mopon viemää myös katsastukseen samalla, koska mopoa on hiukan hitsailtu yms..???
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 28.04.11 - klo:16:22
Luehan tämä ketju kokonaan niin eiköhän selviä. Itse en puolen vuoden vuoksi veisi kilpiä pois.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Samppa - 29.04.11 - klo:10:24
Jep. Ei niitä kilpiä kannata pois ottaa puolen vuoden takia...
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: hsk - 05.07.11 - klo:17:44
Uusi kiinaskootteri tuli ostettua, niin pitääkö ensirekisteröinti tehdä 7päivän kulues tuosta päivänmäärästä mikä on merkitty ennakkoilmoitustodistukseen vai silloin kun huvittaa?
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: yamaha - 05.07.11 - klo:18:16
7 pvä. aikaa käydä konttorilla.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: hsk - 05.07.11 - klo:20:39
7 pvä. aikaa käydä konttorilla.

OK, eli kaks päivää enää jäljellä, vaikka vasta tänään tuli paperit laatikkoon >:(
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: yamaha - 05.07.11 - klo:23:10
mulla oli tarvittavat paperit satulan alla kun ostin soliferin, joten kävin seuraavana päivänä konttorilla.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 12.07.11 - klo:20:19
Mitäs tuumitte, tuleeko vanhan rek.poistosta ja uuden kilvissä olevan reikisteröinnissä ongelmaa? Kahteen vakuutukseen ei ole varaa. Hoituukohan vakuutusyhtiössä molemmat?
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: yamaha - 12.07.11 - klo:22:07
ei kyl pitäis olla ongelmaa poistaa vanhaa ja ottaa uutta tilalle ja vakuutus yhtiössä nykyään kait hoituu nuo vakuutus ja rekisteröinti jutut.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: tommi - 13.07.11 - klo:11:04
Eipä siinä mitään ongelmia pitäisi olla. Ainakin Lähivakuutuksessa hoituu myös rekisteroinnistä poistot, otat vain kilvet mukaan ja luovutat ne virkailijalle. Ja rekisteröit samalla sen uuden mopon nimiisi. Katsastuskonttorilla ei tarvitse käydä.

Otin itsekin juuri toisen mopon pois rekisteristä kun alkoi käymään kukkaron päälle noi tuplavakuutukset. Ei kysynyt virkailija edes mitään syytä rekisteristä poistolle. Käsittääkseni sen saa milloin tahansa takaisin kilpiin. Mitään 12kk:n sääntöjä ei ainakaan täälläpäin tunneta.

P.S. 11,20e maksaa rekisteristä poisto. Sitä en muista paljonko maksaa itse rekisteröinti. Rahaa kannattaa varata joka tapauksessa mukaan.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 13.07.11 - klo:14:46
Meni näin:
* Netissä viesti yhtiöön
* Soitti ja hoiti sen osuuden ja kehotti viemään katsastuskonttorille kilvet ja paperit.
* Vein ja Zonerin kakkososa unohtui kotiin mutta saan näyttää sen myöhemmin. Kilpi jäi sinne. Sen myöhemmästä kohtalosta ei kyselty.
* Maksut 11,30 toimenpide mikä tahansa.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Samppa - 13.07.11 - klo:14:56
Onkohan tuo 12 kuukauden sääntö poistunut. Se olisi tietysti ihan hyvä asia...
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: kani - 14.07.11 - klo:04:33
Eipä siinä mitään ongelmia pitäisi olla. Ainakin Lähivakuutuksessa hoituu myös rekisteroinnistä poistot, otat vain kilvet mukaan ja luovutat ne virkailijalle. Ja rekisteröit samalla sen uuden mopon nimiisi. Katsastuskonttorilla ei tarvitse käydä.

Otin itsekin juuri toisen mopon pois rekisteristä kun alkoi käymään kukkaron päälle noi tuplavakuutukset. Ei kysynyt virkailija edes mitään syytä rekisteristä poistolle. Käsittääkseni sen saa milloin tahansa takaisin kilpiin. Mitään 12kk:n sääntöjä ei ainakaan täälläpäin tunneta.

P.S. 11,20e maksaa rekisteristä poisto. Sitä en muista paljonko maksaa itse rekisteröinti. Rahaa kannattaa varata joka tapauksessa mukaan.

Pitääkö rekisteröintikatsastaa mopo aina sitten uudestaan kun sen ottaa taas käyttöön? Mikä 12kk:n sääntö? On kyllä kököksi mennyt systeemit, ennen riitti että soitti vakuutusyhtiön ja hoitui seisonnat (auton kohdalla) pyörien kohdallahan on kai aina haluttu rahastaa koko vuoden aikana parin kuukauden ajelut. Hyvä jos nykyään noi asiat voi hoitaa vakuutusyhtiöissä, kun toi katsastustouhu on mitä on.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 14.07.11 - klo:07:58
Ei kait siinä ongelmaa jos valoissa ja putkessa löytyy E-merkintä tai  sen mopon mallimerkintä. Muistelen että kaikkien maiden E-koodia ei hyväksytä ja saksan kelpaa. Kaikki se varustus mitä siinä on uutena ollut on hyvä löytyä, tosin aina ei niistä löydy mitään dokumenttia mihin verrata.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: tommi - 14.07.11 - klo:08:20

Pitääkö rekisteröintikatsastaa mopo aina sitten uudestaan kun sen ottaa taas käyttöön?

Ei tarvitse. Paitsi jos -->

"Jos mopon kilvet on palautettu vuoden 2007 marraskuussa tai sen jälkeen, riittää pelkkien papereiden käsittely katsastuskonttorilla, mopoa ei siis tarvitse viedä konttorille. Jos kilvet on palautettu ennen kyseistä päivämäärää, on myös mopo vietävä katsastettavaksi"

Eli kilvet voi kyllä palauttaa vakuutusyhtiöön mutta sitten kun otat mopon takaisin käyttöön niin kilvet pitää hakea katsastuskonttorilta, niitä ei saa vakuutusyhtiöstä. Eli ihan kaikkea ei voi hoitaa vakuutusyhtiössäkään.

Kyllä se 12kk:n sääntö on varmaan yhä olemassa mutta aika joustava se näyttää olevan. Jollekulle oli kerrottu katsastuskonttorilla että jos mopon ottaa pois rekisteristä niin sitä ei saa takaisin liikenteeseen kuin "kohtuullisen" ajan kuluessa. Kun kaveri oli kysynyt tarkemmin mikä on tämä "kohtuullinen" aika niin vastauksena oli epäselvä 1-2 vuotta  :-\

Noh, itse otin mopon takaisin kilpiin 8kk:n päästä eikä mitään kyselty. Olisi varmaan saanut aiemminkin.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Samppa - 14.07.11 - klo:10:17
Jaa että palautettu vuoden 2007 marraskuussa tai sen jälkeen. Eli siis jos otan vaikkapa vanhan Loven tai jonkun muun vehkeen pois nyt kilvistä, niin ei tarvitse uudelleen katsastaa jotta saa kilpiin? Nimen omaan näiden vanhojen vehkeiden kanssa oli ainakin aina ennen se ongelma, että konttorilla inssi syynäsi ja syynäsi. Ihmeteltiin miksi ei ole vilkkuja tms. Eli suomeksi, helkkarin vaikeaa...
Näissä kun ei ole e-merkkejä.

12 kuukauden säännössä ainakin Valkeakoskella kysyivät minulta perustelun sille, miksi otin skoden pois rekisteristä. Pitää kuulemma olla hyvä perustelu. Sanoin, että "entisöinti". Sanoivat, että "saat kilpiin aikaisintaan 12 kuukauden kuluttua uudelleen".
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: tommi - 14.07.11 - klo:11:15
Jaa että palautettu vuoden 2007 marraskuussa tai sen jälkeen. Eli siis jos otan vaikkapa vanhan Loven tai jonkun muun vehkeen pois nyt kilvistä, niin ei tarvitse uudelleen katsastaa jotta saa kilpiin?

Näin olen ymmärtänyt. Jos se on siis rekisterissä ja paperit tallessa.
Vilkuthan ei ole edes pakolliset mopossa joten sen suhteen ei pitäisi olla mitään ongelmia vaikka joutuisikin katsastamaan vilkuttoman mopon.

Asiaa sivuten, lueskelin muuten juuri netistä että mulla on Tysconissa laiton nopeusmittari. Lain mukaan nopeusmittari saa yltää mopossa enintään 80km/h asti. Mulla yltää Tysconissa 140km/h..  ???
Otsikko: Rekisteröintiasiaa!
Kirjoitti: JanneK - 25.07.11 - klo:20:01
Tiedän että tämä ei ehdottomasti kuulu tänne mutta vastaus pitää silti saada nopeaa. Eli aion vaihtaa znenin tuommoseen Mbk X-limiittiin, mutta sehän ei oo rekisterissä ja on viritetty sen verran että välejä muutettu, tehari kiinni ja virikaasari on kiinni. Eli kun menen katsastaan sen niin mitä pitää olla muutettu? Meinaan että tarkistetaanko siellä ihan tuota kaasariaki myöten?  Eli riittäskö jos valot, vilkut, vakioputki, peilit jne ois kunnossa ja kulkis sen 45?

Kiitos:)
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Samppa - 26.07.11 - klo:09:54
Yhdessä skootterissa alkoivat minulla tutkia kaasarin merkintöjä ja verrata niitä rekisteriotteeseen. Oli kaasari sen verran helposti näkyvillä. Noissa, jossa kaasari on ollut katteiden seassa kunnolla piilossa, ovat yrittäneet etsiä kyllä merkintöjä, mutta eivät ole niitä nähneet. Eivät ole alkaneet katteita purkamaan.
Otsikko: Luovutuskirja
Kirjoitti: Kimmovaa - 27.08.11 - klo:22:47
Tuli mieleen, kun kaverini haluaisi ehkä ostaa skootterini ja olisin myymässä sen hänelle, niin saanko esimerkiksi vakuutusyhtiötä uutta luovutuskirjaa, tai jotakin, koska en ole aivan varma, mutta saatan olla hukannut toisen osan papereista, eli juuri kyseisen luovutuskirjan. Olisi mukavaa saada nopeasti apua, jos on neuvoa :P
Otsikko: Vs: Luovutuskirja
Kirjoitti: Ilmaruuvi - 27.08.11 - klo:23:02
Sen saa katsastuskonttorilta.
Otsikko: Vs: Luovutuskirja
Kirjoitti: Kimmovaa - 27.08.11 - klo:23:07
Varmistan vain, että puhumme samasta lapusta, mutta siis tuo 2. osa rekisteriotelapusta tai niin? :D
Otsikko: Vs: Luovutuskirja
Kirjoitti: pekpel - 28.08.11 - klo:00:38
Ykkös osa pitää olla ajossa aina mukana
Kakkososa on se luovutuskirja jolla saa omistajan vaihdettua tai kilvistä veks ym.
Henkkarit mukaan ja konttorille tekemään ilmoitus paperien häviimesistä, maksaa, mutta ilman tuota kakkoskuponkia ei onnaa omistajanvaihdos..
Rahaa tiskiin ja homma on ohi alle puolen tunnin..
Otsikko: Vs: Luovutuskirja
Kirjoitti: Ilmaruuvi - 28.08.11 - klo:08:07
Käsittääkseni katsastuskonttorilta saa myös irtonaisen lapun omistajanvaihdoksesta. Sen ei pitäisi maksaa mitään. Voit myös tulostaa sen netistä jos oikein muistan. Ainoa ero edelliseen lappuun verrattuna on se ettei tässä uudessa lapussa ole tietoja valmiina. Joudut siis itse kirjoittamaan ne ja minkäänlaisia kirjoitusvirheitä/suttuja tai kirjoituksen korjauksia ei saa olla tai katsastaja ei välttämättä hyväksy. Eli ota niitä lappuja useampi mukaan jotta voit kirjoittaa uuden lapun mikäli kirjoitat nimesi väärin. hehe.

Kun omistajanvaihdos on tehty niin uusi omistaja saa uuden rekisteriotteen ja luovutuskirjan. No problem. Mutta kaikki selviää viimeisen päälle kun menet tiskille ja kysyt kuinka toimia.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: jalat - 29.08.11 - klo:11:42
Luovutustodistus eli kansankielellä luovari antaa googlessa ensimmäiseksi linkiksi tulostettavan version.
http://www.ake.fi/NR/rdonlyres/D43FDE9F-9248-45E4-AE84-7D193DA2DF87/0/B122_luovutuskirja.pdf
Otsikko: Moposkootteri kenen nimiin?
Kirjoitti: tokroger - 12.09.11 - klo:19:18
Eli siskolikalle, 15v, on skootterin hommaaminen ajankohtaista. Mietittiin vaan että kun kyseessä on tosiaan 15 vuotias niin ketä laitetaan omistajaksi ja haltijaksi. Tyttö maksaa itse vakuutukset mutta täytyy vissiin olla joku 18-vuotias esim haltijana että onnistuu? Ei ole koskaan tullut mieleen tällaiset asiat aikaisemmin...

Eli siis voiko 15-vuotias yksin olla esim moposkootterin omistajana ilman täysi-ikäistä haltijaa? Vai pitääkö olla toisin päin että omistaja on 18-vuotias joka ottaa vakuutuksen, eli vastuun siitä, ja haltija voi olla 15-vuotias?

Sekavasti ilmaistu mutta toivottavasti joku sai selvää :)
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Samppa - 13.09.11 - klo:11:48
Alla olevasta pdf-dokumentista löytyy vastaukset:
http://www.ake.fi/NR/rdonlyres/DBE1993F-967C-4854-B41D-8E14CA882308/0/Omistajanjahaltijanik%C3%A4jaosoitetarkastukset.pdf

"Mikäli alaikäisellä omistajalla ei ole kyseisen ajoneuvon kuljettamiseen oikeuttavaa ajokorttia, on samalla ilmoitettava ajoneuvoa käyttävä haltija, jolla on kyseisen ajoneuvon kuljettamiseen oikeuttava ajokortti."
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: JanneK - 13.09.11 - klo:22:38
Olen ostamassa käytettyä Apikkaa (SR50). En tiiä vielä onko se ruisku vai kaasari, mutta se ei varmaan liity tähän ongelmaan. Eli, sillä on ajettu n. 23 tkm ja ongelma on, että se kulkee vain 30 km/h. Vika kuulemma ilmeni pojan ajaessa metsäreittiä, joten paska kaasarissa (jos se nyt on kaasarimalli) voi olla mahdollista? Mutta myös nuin paljon ajettu kone voi olla syypää?

Eli jos koneremppoja pitää ruveta tekemään niin mitä siihen tarvitsisi? Täydellisen mäntäsarjan ainakin? Tarviiko uutta sylinteriä? Vähän vaikea kysellä kun en tiedä skootterista vielä paljoakaan ja teillä tuskin yhtään helpompi vastata, mutta yleispiirteisesti, mitä arvelisitte? Mistä muusta kyseinen ongelma voisi johtua?

Ja vielä samaan syssyyn topicin mukaisesti tuosta rekisteröintiasiasta. Eli jos ostan tuon skootterin ja päätän palauttaa kilven konttorille (silloinhan ei makseta vakuutuksista?) ja otan sen taas käyttöön myöhempänä, niin riittääkö että haen vain kilven konttorilta, vai vaaditaanko joku katsastus siinä samalla? Niin ja talvella en aio ajella, nii onko muuta tapaa olla maksamatta vakuutuksista palauttamatta kilpeä? Olen hieman aloittelija näissä asioissa, mutta eiköhän sitä tässä opi =P

Kiitos! :)
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Samppa - 14.09.11 - klo:12:21
Eli jos koneremppoja pitää ruveta tekemään niin mitä siihen tarvitsisi? Täydellisen mäntäsarjan ainakin? Tarviiko uutta sylinteriä? Vähän vaikea kysellä kun en tiedä skootterista vielä paljoakaan ja teillä tuskin yhtään helpompi vastata, mutta yleispiirteisesti, mitä arvelisitte? Mistä muusta kyseinen ongelma voisi johtua?
Noilla kilometreillä kannattaa ostaa koko sylinterisetti (eli sylinteri+mäntä+tiivisteet ja muut pikkuhilut). Yksi vaihtoehto on porauttaa sylinteri ylikokoon (jos on porattavissa) ja sitten mäntäsarja. Hinta vain tulee nykyään sylinterisettiä kalliimaksi.

Myös variaattoripuoli vaatii täydellisen tsekkauksen, jos huolloista ei ole tietoa (ainakin rullat ja hihna, myös kytkinpuoli).

Sivulta 6 löytyy Tommin vastaus jälkimmäiseen kysymykseesi. Vakuutuksen katkaisemisen voit tehdä konttorilla palauttaessasi kilven.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 14.09.11 - klo:13:21
Jousitus ja moottorin puslat kannattaa paljon ajetusta tarkistaa. Ne on törkeen hintavia korjata.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: JanneK - 20.09.11 - klo:23:48
Niin ja kysyisin vielä tuosta liikennevakuutuksesta, eli milloin maksetaan tuo liikennevakuutus jos laitan mopoon nyt vakuutukset alle? Ei vaan kovin huvittais heti alkaa vakuutuksista maksamaan.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 21.09.11 - klo:06:18
Riippuu kait yhtiöstäkin miten äkkiä maksuun tulee. Kannattaa pyytää kahdessa erässä niin ei kaada taloutta maksukuukautena. On sen verran ahnasta sakkia ettei kuukausierissä saa maksaa. Toivovat kai että maksaa kokonaan ja potkaisee tyhjää.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: pugt200 - 21.09.11 - klo:08:53
Oma vakuutusyhtiö on lähettänyt vakuutuskirjat+laskun 2-4 viikon sisällä rekisteröinnistä. Eräpäivä on yleensä ollut seuraavan  2 viikkoa laskun päivästä tai seuraavan kuun 1. päivä. Saat luultavasti armonaikaa 4-6 viikkoa. Osa yhtiöistä tekee myös niin, että loka - maaliskuussa tuleva laskun osuus on paljon pienempi kuin kesän ajokaudelle osuva. Näin siis jos maksat useammassa kuin yhdessä erässä.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Samppa - 21.09.11 - klo:10:07
Ja osa yhtiöistä antaa pienen maksutapa-alennuksen, jos maksaa koko roskan yhdessä erässä.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Eki - 03.06.12 - klo:11:38
Mikäli haluaa maksaa erissä niin maximi erämäärä elikä 12 löytyy mm. Fennialta, mutta ilmeisesti täytyy olla liikenne+kasko vakuutukset, keskimäärin kyselemistäni yhtiöistä oli erämäärä 4-6 erässä vuodessa ja kuten Samppa totesi jonkinasteinen alennus tulee mikäli on varaa maksella yhdessä erässä, vuoden vakuutus kerralla!
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: PappaSkootteri - 03.06.12 - klo:12:07
kerrottakoon myös if vakuutusyhtiön käytännöstä jossa saa maksimissaan kuudessa erässä ja ilman lisämaksua kun taasen osa yhtiöistä ottaa lisämaksun jos maksaa osissa
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 03.06.12 - klo:12:12
IF antaa maksaa neljässä erässä kun sitä vaadin, muutoin olisi pitänyt yhdessä erässä maksaa. Homma taitaa olla kilpailuvälineitä, eikä hyväntahtoisuutta?
Otsikko: Re: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: leze223 - 03.06.12 - klo:12:59
Miten saa vältettyä vakuutusmaksut moposta? Aattelin hommata jossain välissä projektimopon. Kilvet vien konttorille mut eiks siin tarvi vakuutusyhtiölle jtn pidä ilmoittaa? Jos kilvet on viety konttorille niin vakuutusmaksuja ei tule kun ostaa tuon?? Vai mites tuo menee?
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: kani - 03.06.12 - klo:18:30
Periaatteessa tuollainen kikkailu ei ole sallittua mutta kun ostin tuon solikan ja en saanut sitä heti läjään kävin konttorilla ilmottamassa että mopo on ajokelvoton enkä tiedä saanko sitä kuntoon vai meneekö lopulta osiksi. Sitten tehtiin liikennekäytöstä poisto ja nyt keväällä laitoin sen taas käyttöön saatuani sen vihdoin kuntoon.

Teoriassa on mahdollista pitää kahta mopoa ja yhtä vakuutusta vaikka silleen että ilmoittaa mopon olevan ajokelvoton/rikki/kolaroitu siten että se on pidempään pois liikenteestä ja sitten taas ajaa toisella kunnes se hajoaa ja vaihtaa taas toisen liikenteeseen ja toisen pois. Trafi mukamas seuraa tai on seuraavinaan noita, eli jos toistuvia tulee jatkuvasti ja seisotukset on liian lyhytaikaisia, sitten homma ei enää onnistukaan. Tai sitten täytyy pitää mopoa pois käytöstä vähintään vuoden? On hyvä ottaa todisteeksi kuvia moposta purettuna ja osat levällään jos asiasta joku joskus rupeaa mussuttamaan tai määräämään jälkikäteen vakuutusmaksuja.

Muutenhan kaikki pistäisivät mopot syksyisin pois käytöstä ja keväällä käyttöön säästääkseen vakuutuksissa jotka sitten nousisivat sen takia että saavat saman hinnan kerättyä vähemmällä kk määrällä. Koko systeemi on kyllä jotensakin mätä ja hölmö sillä senhän pitäis mennä kuluttajan ehdoilla nyt tuntuu että vakuutusyhtiö ja valtio on päässyt asiakkaaksi tilanteessa jossa asiakas on mopon omistaja ja käyttäjä.

Myös käytäntö että kevariverot voi periä samasta ajoneuvosta uudestaan sen jälkeen kun se on "muutettu mopoksi" on sellainen että joku voisi viedä tollasen asian EU tuomioistuimeen. EU:ssahan on ideana että jostain maksetaan vero kerran vaikka eri maahan ja sen jälkeen sitä voi käyttää EU alueella vapaasti. Suomi nyt on tällanen ihmeellinen kansalaisen kyykytysvaltio ja jostain syystä ihmiset ei ole mellakoimassa eduskuntatalolla saadakseen asioihin muutosta.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: purgiaali - 03.06.12 - klo:20:52
Lainaus
L-luokan ajoneuvon poistaminen liikennekäytöstä
L-luokan ajoneuvolle voidaan tehdä ilmoitus liikennekäytöstäpoistosta, jos ajoneuvo on vaurioitunut, anastettu, viety ulkomaille/Ahvenanmaalle, siirtynyt kunnan omistukseen ajoneuvojen siirtämisestä ja romuajoneuvojen hävittämisestä annetun lain nojalla taikka ajoneuvon käyttö liikenteessä tai muualla on muusta erityisestä syystä kuin vakuutukseen liittyvästä syystä estynyt.

Muuna erityisenä syynä, jonka nojalla L-luokan ajoneuvon käyttö on estynyt, voidaan pitää esim. ajoneuvon pitkäaikaista (yli vuoden mittaista) käyttämättömyyttä. Asiakkaan on annettava selvitys pitkäaikaisen käyttämättömyyden kestosta sekä syystä.

Liikennekäytöstäpoiston perusteeksi ei kelpaa moottoripyörien osalta, ettei käyttäjä halua maksaa käyttämättömyysajalta vakuutusmaksuja. Tällaisissa tapauksissa asiakkaan tulee ottaa yhteys vakuutusyhtiöönsä seisonta-aikamahdollisuuden selvittämiseksi.
http://www.trafi.fi/tieliikenne/rekisterointi/rekisteri-ilmoitukset/liikennekaytostapoisto (http://www.trafi.fi/tieliikenne/rekisterointi/rekisteri-ilmoitukset/liikennekaytostapoisto)

Eli kilpeä ei tarvi vieda vai?

Olis tuolla nurkassa yks soliferi, joka ei just nyt tarvis vakuutusta.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: PappaSkootteri - 03.06.12 - klo:21:50
IF antaa maksaa neljässä erässä kun sitä vaadin, muutoin olisi pitänyt yhdessä erässä maksaa. Homma taitaa olla kilpailuvälineitä, eikä hyväntahtoisuutta?

Joka tapauksessa kun kävin ifin konttorissa ja kysyin voiko maksaa yhdessä erässä ja saako siitä alennusta virkailija kertoi että ei sa alennusta ja kertoi samalla että ei myöskään tule lisämäksua jos kasaa erissä johon kysyin että mikä on maksimi ja hän kertoi että kuudessa erässä on maksi ja sekin tulee ilman lisämakua :)
Vaikuttiko naamalukema kysyttäessä... sitä en tiedä mutta näin kertoivat minulle  ;D
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: kani - 03.06.12 - klo:22:22
Lainaus
L-luokan ajoneuvon poistaminen liikennekäytöstä
L-luokan ajoneuvolle voidaan tehdä ilmoitus liikennekäytöstäpoistosta, jos ajoneuvo on vaurioitunut, anastettu, viety ulkomaille/Ahvenanmaalle, siirtynyt kunnan omistukseen ajoneuvojen siirtämisestä ja romuajoneuvojen hävittämisestä annetun lain nojalla taikka ajoneuvon käyttö liikenteessä tai muualla on muusta erityisestä syystä kuin vakuutukseen liittyvästä syystä estynyt.

Muuna erityisenä syynä, jonka nojalla L-luokan ajoneuvon käyttö on estynyt, voidaan pitää esim. ajoneuvon pitkäaikaista (yli vuoden mittaista) käyttämättömyyttä. Asiakkaan on annettava selvitys pitkäaikaisen käyttämättömyyden kestosta sekä syystä.

Liikennekäytöstäpoiston perusteeksi ei kelpaa moottoripyörien osalta, ettei käyttäjä halua maksaa käyttämättömyysajalta vakuutusmaksuja. Tällaisissa tapauksissa asiakkaan tulee ottaa yhteys vakuutusyhtiöönsä seisonta-aikamahdollisuuden selvittämiseksi.
http://www.trafi.fi/tieliikenne/rekisterointi/rekisteri-ilmoitukset/liikennekaytostapoisto (http://www.trafi.fi/tieliikenne/rekisterointi/rekisteri-ilmoitukset/liikennekaytostapoisto)

Eli kilpeä ei tarvi vieda vai?

Olis tuolla nurkassa yks soliferi, joka ei just nyt tarvis vakuutusta.

Kilpi tarvii viedä liikennekäytön poistoa tehdessä. En tiedä voiko yhtiön kanssa sitten neuvotella jotain niin että voi pitää kilven ja saada mopon seisontaan. Mutta ei ainakaan mulla ollut mikään ongelma saada vietyä ja laitettua tota käyttöpoistoa ja sitten ottaa takaisin käyttöön alle vuosi siitä kun se oli pistetty.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Samppa - 05.06.12 - klo:09:54
Samaa rekisterinumeroa voi myöhemmin anoa takaisin, mikäli haluaa. Maksaa taas muutaman euron lisää.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: kani - 05.06.12 - klo:14:28
Ja joutuu odottamaan kolme viikkoa kuulemma. Eipä oo vielä niin hienoa tunnusta ollut että haluaisin pitää samaa välttämättä. Mopoon ei taida saada omatilaus kilpiä niinkun autoon? Tai jos saa niin hinta varmaan yhtä prohibitiivinen kuin autoissakin   >:(
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Mulikka1 - 09.07.12 - klo:20:05
Kattokaas kun tyhmä olen ja ei oikee tajua tosta edellisestä tekstistä mitään niin voisitteko selittää tämän asian oikein yksinkertaisesti: Jos olen ostamassa mopoa ja saan kortin vasta ens vuoden huhtikuun lopus ja ostan mopon joka on kilvis. Haluan ottaa kilvet pois siksi aikaa ja sitten aikanaan huhtikuussa laittaa sen takaisin rekisteriin niin onko tossa jotain mitä pitäs tietää ja mitä toi koko homma maksaa?
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: viisnelonen - 09.07.12 - klo:20:31
Kattokaas kun tyhmä olen ja ei oikee tajua tosta edellisestä tekstistä mitään niin voisitteko selittää tämän asian oikein yksinkertaisesti: Jos olen ostamassa mopoa ja saan kortin vasta ens vuoden huhtikuun lopus ja ostan mopon joka on kilvis. Haluan ottaa kilvet pois siksi aikaa ja sitten aikanaan huhtikuussa laittaa sen takaisin rekisteriin niin onko tossa jotain mitä pitäs tietää ja mitä toi koko homma maksaa?

Toimi näin:  Pyydät myyjää tekemään sen rek. poiston. ja vasta sitten teette kaupat ja paperit.
Tällaiseen mopoon ei joudu tekeen liikennevakuutusta JA eiKÄ siihen päde ns 7 vrk rekisteröintisääntö.
Tosin tuo viim. mainittu on hiukan tulkinnanvaraista..( siis 7 vrk sääntö)
Keväällä sitten paprujen kans kats konttorille rekisteröimään ja saamaan kilven..  maksaa n. 20-30e vähän asiahaaroista riippuen... ed: ( ennen rekisteröintiä otetaan mopolle ns pakollinen liikennevakuutus) 

Edit:  Syyksi liikenteestä poistoon kannattaa ilmoittaa esim moottoririkko tms mikä ei vaadi itse skopon kiikuttamista katsastettavaksi kun se jälleen rekisteröidään.  Esim AVK:lta ostetut joutuu LUULLAKSENI katsastamaan koska ne on poistettu rekisteristä "VAHINGOITTUNEINA"

Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Mulikka1 - 09.07.12 - klo:20:42
Kiitos näistä todella avartavista tiedoista  :) Mutta jostain olen lukenut että mopoa ei saisi rekisteröidä 12 kuukauteen siitä kun se on poistettu tieliikennekäytöstä. Ja joutuuko mopon siis rek. uudelleen??
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: kani - 09.07.12 - klo:21:52
Älä anna sen häiritä, ei ainakaan minulla tuo muodostunut esteeksi. Voit kertoa ostaneesi edelliseltä omistajalta mopon liikennekelvottomana ja nyt olet saanut sen korjattua ja haluat ottaa liikenteeseen.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: InsOmnia - 09.07.12 - klo:22:27
Kiitos näistä todella avartavista tiedoista  :) Mutta jostain olen lukenut että mopoa ei saisi rekisteröidä 12 kuukauteen siitä kun se on poistettu tieliikennekäytöstä. Ja joutuuko mopon siis rek. uudelleen??
Jos itse poistat sen rekisteristä "nimikkeellä purkuun tai varaosiksi" niin et saa sitä kilpiin muuta kuin katsastamalla sen uudelleen tai odottamalla 12kk. Jos taas edellinen omistaja on sen poistanut rekisteristä, niin aivan sama millä nimikkeelä tieliikenteestä poisto on tehty, se kun omistajanvaihdoksen yhteydessä nollaantuu ja kilvet voit hakea mistä katsastuskonttorista tahansa, vaikka samana päivänä.

Vain jos poliisi on poistanut kilvet tai vakuutusyhtiö lunastanut vauriomopon, niin joutuu katsastuskonttorilla näyttämään ja katsastamaan, ennen kuin saa kilven takaisin. 

Ja aina kun haet kilvet katsastuskonttorilta, mopo rekisteröidään uudelleen, mutta katsastaa sitä ei tarvitse, muuta kuin ylläolevissa poikkeustapauksissa.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Mulikka1 - 10.07.12 - klo:00:04
Todella paljon kiitoksia näistä tiedoista  ;D ;D ;D ;D ;D palaan asiaan jos jotain epäselvää ilmeneepi
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 10.07.12 - klo:08:32
Vakuutus täytyy ottaa samalla ja täällä on juttua niiden taksoista. Jos on perettä niin mieluummin sen nimiin jolla on edullisin vakuutus, jos ei juuri ole hinku omistaa se. Niin ja varoa kun ne kauppaa siinä sivussa muita vakuutuksiaan.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: V_T_E_C - 19.03.13 - klo:13:26
minun olisi tarkoitus ostaa vanha(2001) skootteri niin voiko kilvet palauttaa samalla kun vaihtaa omistajan? Olisi tarkoitus ajaa 7päivää ja sen jälkeen myydä osina pois.
-olen myynyt skootterin edelliselle omistajalle ja nyt olisi tarkoitus ostaa se takaisin
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Daywalker-75 - 19.03.13 - klo:14:14
minun olisi tarkoitus ostaa vanha(2001) skootteri niin voiko kilvet palauttaa samalla kun vaihtaa omistajan? Olisi tarkoitus ajaa 7päivää ja sen jälkeen myydä osina pois.
-olen myynyt skootterin edelliselle omistajalle ja nyt olisi tarkoitus ostaa se takaisin

Vain skoden omista voi poistaa kilvistä. Eli jos sinä haluat poistaa, niin otat omiin nimiin ja sitten uudella rekkarilla/kilvet mukana takaisin katsastusasemalle.

Toinen asia mikä täällä on ollut epäselvää:
Ostin skootterin muutama kuukausi takaperin ja se oli poistettu kilvistä kuukausi takaperin ostohetkestä. kävin kysymyssä konttorilta, mitä minun täytyy tehdä, jotta saan kyseisen ihmeen liikenteeseen.
Katsastustäti tiskillä sanoi ilmeenkään värähtämättä, että jos on luovarissa nimi alla, niin mopon saa heti rekisteriin. Täällä on kuitenkin puhuttu vuodesta, mutta oletan asian olevan eri, jos omistaja vaihtuu välillä.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: PappaSkootteri - 19.03.13 - klo:16:12
se uudelleen kilpiin laitto onnistuu lyhemälläkin ajanjaksolla kuin vuosi jos rekisteristä poiston jälkeen omistaja vaihtuu mutta jos rekisteriotteeseen merkitty poistaa ja haluaa uudelleen rekisteriin omalla nimellään pitää olla vuosi väliä
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: InsOmnia - 19.03.13 - klo:17:03
Kylläpä se onnistuu se kilpien palauttaminen konttorille, samalla kun rekisteröi omiin nimiinsä. Näin ainakin vielä viime vuoden puolla, täällä eteläsuomessa. Kilpi mukaan kun menee rekisteröimään, niin ei tarvitse liikennevakuutustakaan tehdä.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: tommi - 19.03.13 - klo:17:18
se uudelleen kilpiin laitto onnistuu lyhemälläkin ajanjaksolla kuin vuosi jos rekisteristä poiston jälkeen omistaja vaihtuu mutta jos rekisteriotteeseen merkitty poistaa ja haluaa uudelleen rekisteriin omalla nimellään pitää olla vuosi väliä

Noin sen pitäisi varmaan virallisesti mennä mutta kyllä mulla on omakohtaisia kokemuksia että poistin oman kiinalaiseni rekisteristä ja 8kk:n jälkeen kävin taas hakemassa siihen kilvet. Ei kyselty mitään konttorilla. Saattaa riippua ihan virkailijastakin.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: V_T_E_C - 19.03.13 - klo:17:20
Kylläpä se onnistuu se kilpien palauttaminen konttorille, samalla kun rekisteröi omiin nimiinsä. Näin ainakin vielä viime vuoden puolla, täällä eteläsuomessa. Kilpi mukaan kun menee rekisteröimään, niin ei tarvitse liikennevakuutustakaan tehdä.

Toi on sitten hyvä juttu voin ajaa skodulla 7päivää ilmaiseksi ja sitten viedä kilvet pois ja vaihtaa omistaja
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Samppa - 20.03.13 - klo:11:37
se uudelleen kilpiin laitto onnistuu lyhemälläkin ajanjaksolla kuin vuosi jos rekisteristä poiston jälkeen omistaja vaihtuu mutta jos rekisteriotteeseen merkitty poistaa ja haluaa uudelleen rekisteriin omalla nimellään pitää olla vuosi väliä

Noin sen pitäisi varmaan virallisesti mennä mutta kyllä mulla on omakohtaisia kokemuksia että poistin oman kiinalaiseni rekisteristä ja 8kk:n jälkeen kävin taas hakemassa siihen kilvet. Ei kyselty mitään konttorilla. Saattaa riippua ihan virkailijastakin.
Aika jännä juttu.

Juuri pari viikkoa sitten vein yhdestä skootterista kilven konttorille ja sanoivat samaa mitä pappa kirjoitti. Eli siis...
Jos haluat mopon uudelleen ajoon ennen vuoden päiviä, niin laita se sitä ennen vaikka vaimosi nimiin.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: PappaSkootteri - 20.03.13 - klo:11:52
jäin miettimään sitä mahdollisuuttaa josko rekistristä poiston jälkeen sen jossain vaiheessa myy (ainakin perilla) vaimolleen ja sitten hetkeä ennen rekisteröintiä ostaakin sen rekisteristäpoitetun takaisin itselleen niin toimitaanko siinä nl. "lain kirjaimen mukaisesti" eli saadaan hyöty lyhemmästä kuin vuoden poistosta? mitenhän konttorilla siihen suhtaudutaan sillä papereissahan on sma henkilö jolata se alkuaan on poitettu kilvistä mutta toisaalta omistajien vaihdosten takia onkin poiston jälkeisten vaihdosten takia "eri" omistaja... onkohan kukaan kokeilut kepillä jäätä...
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Samppa - 21.03.13 - klo:11:30
Kyllähän toi lain mukaan onnistuu, vaikka periaatteessa "lakia kierretäänkin", vielä kun on dokumentit mukana, että mopo todellakin on ollut välissä toisen henkilön omistuksessa. Eihän sitä rekisteriotetta tarvitse välttämätä käydä päivittämässä toisen henkilön nimiin, kun ei se kerta rekisterissä olekaan.

Itse katsastuskonttorilla tiskin takana rouvashenkilö pahoitteli minulle tätä nykyistä käytäntöä ja kertoi rivien välistä, miten mopon saa nopeasti uudelleen kilpiin (eli vaimon nimiin).
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: tommi - 21.03.13 - klo:11:40
Kannattaa ensin yrittää saada sitä suoraan omiin nimiinsä, mulla ei tosiaan ollut mitään ongelmia. Jos ei onnistu niin sitten kierrättää vaikkapa vaimon kautta..
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: tommi - 09.05.13 - klo:07:20
Kävin eilen taas hakemassa kilvet katsastuskonttorilta tuohon toiseen mopoon jonka otin pois rekisteristä 10kk sitten niin ei ollut mitään vaikeuksia saada mopoa taas liikenteeseen. Virkailija kysyi vain että "oletko sinä tämä sama henkilö mikä papereissa lukee?"

Tämä oli nyt kolmas kerta kun olen poistanut mopon tieliikenteestä ja rekisteröinyt sen uudelleen, alle 12kk:n päästä kilpien poistosta, eikä edelleenkään ole puhuttu mitään siitä 12kk:n säännöstä. Jos moinen sääntö ylipäätään on olemassa niin aika joustavasti sitä sovelletaan..
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Missy80 - 19.10.13 - klo:05:31
Myin skootterin ja ostaja ruuvasi kilven pois antaen sen minulle ja kävinkin poistamassa mopon rekisteristä (ostajan tietoinen teko (?), koska poistosta veloitettiin 11e). Mitään papereita ei tehty, koska sinisilmäisesti ja tietämättömänä jotenkin luulin mopon poistuvan nimistäni kilpien palautuksen jälkeen. Katsastusasemalta sai tietty uudet ilmoitus- ja teknisen osan, joissa siis minun nimeni omistajana. Uskallanko lähettää paperit ostajalle, vaikka itselleni ei siis jää mitään dokumenttia todistamaan, että olen myynyt skootterin? Ostaja omien sanojensa mukaan on "mökillä", joten hänenkään allekirjoitusta en kaiketi saa näin jälkikäteen tehdäkseni luovutustodistuksen. Haluaisin luottaa ihmiseen, mutta hankalaa on.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: PappaSkootteri - 19.10.13 - klo:09:53
olisikohan niin että ostaja osti moposkootterisi itselleen varaosiksi?
jos näin on ostaja ajatellut niin tulevaisuudessa ei ostaja koskaan tule tarvitsemaan papereita...
toisaalta jos mitään papereita ei myynnistä ole tehty niin teknisesti moposkootteri on sinun nimissäsi...
toisaalta suullisesti tehty kauppa on aivan yhtä patevä kuin paperillakin tehty... toki kaupan todistaminen on aina hankalaa... miksi et lähettäisi papereita ostajalle suoraan hänen niin niitä halutessaan?
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: kani - 19.10.13 - klo:11:32
Saitko rahat? Jos sait niin hyvä. Luovuta paperit luovutustodistusta vastaan missä on ostajan puumerkki. Jos ostaja ei ikinä siirrä skootteria nimiinsä, voit ostajan nimellä ja allekirjoituksella varustetulla luovutustodistuksella todistaa ettei se ole sinun jos siitä seuraa joskus jotain. Aina kannattaa tehdä luovari ja pitää yksi kappale itsellä.

Luovaria voi käydä näyttämässä myös katsastuskonttorilla joka kirjaa asian ylös.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Missy80 - 19.10.13 - klo:13:27
Sain rahat ja skootteri meni ostajan sanojen mukaan korjattavaksi, ei varaosiksi. Ostaja ei asu kaukana, joten minulle ei ole mikään ongelma hakea allekirjoitusta papereihin, mutta ostajalle näyttää olevan, koska on "mökillä". Muutenkin oli aika ontuvia selityksiä, kuten auto rikki jne... Jos kaikesta huolimatta lähetän kaikki paperit ostajalle, onkohan mahdollista että itselle tulee jotain sanktioita jatkossa? En nyt osaa eritellä mitä väärää mopon kanssa voisi tehdä, mutta vaikkapa liikennerikkomukset tms.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: kani - 19.10.13 - klo:14:52
Omistaja ei oo kyllä niistä vastuussa vaan kuljettaja. Parkkisakot taitaa olla ainoa mahdollinen riesa rekisteriin merkitylle haltijalle, siksi on hyvä olla se luovari tallessa. Mutta toisaalta kilvet on palautettu ja kun uusi omistaja haluaa sen nimiinsä täytyy sen käydä katsastusasemalla ja samalla kirjata se omiin nimiinsä. Eikä se onnistu ilman papereita jotka on sinun hallussasi, koska hänellä ei ole kauppakirjaakaan tai todistusta millä osoittaa omistavansa mopon. Älä lähetä papereita, vaan vaadi ensin itsellesi luovutustodistus/kauppakirja josta ilmenee että olet myynyt mopon päivänä x. Sitten annat paperit.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: pekpel - 19.10.13 - klo:16:04
Ja laitat papereihin sen oikean päivämäärän jolloin luovutit mopon..
Aikaahan on noin viikko siirtää omiin nimiin ilman sanktioita.
Tätä voit käyttää vipuna saadaksesi luovarit.

Mielestäni pahin mahdollinen skenaario:
Jos ostaja jättää tuon mökkimopoksi ilman kilpeä, eikä siirrä sitä omiin nimiinsä ja ajelee sillä humalassa/huumepäissään yleisillä teillä ja jää kiinni, saat melko varmasti sakot vakuuttamattoman ajoneuvon luovuttamisesta alkoholin alaiselle kuskille ym..
Tuon sakon peruuttaminen onkin sitten byrokratiaa ja vaatii kaikenlaista virastojuoksua ja todistelua..
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Erx - 26.02.14 - klo:17:20
Moi,

Uusi täällä ja skootterin osto mielessä. En jaksanut lukea koko tätä ketjua.. muutama kysymys vain:

1) Ostan skootterin viikon parin sisällä ja käyn hakemassa sen toiselta paikkakunnalta. Skootteri ei ole rekisterissä. Onko tämä mikään ongelma?

2) Mitä muuta on tärkeä tietää kauppaa tehdessä? Siis mikä voisi mennä pieleen?

Ei minulla muuta - kiitos jo etukäteen kommenteista :)
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: JakeS - 26.02.14 - klo:17:42
Eipä siinä muuta kuin että skootterista on rekisteriote ja myös sen toinen osa (luovutusosa) sekä myyjän nimi sama kuin rek.otteessa lukee.
Ajaa et voi ennen kuin olet käynyt konttorissa luovarin kanssa hakemassa kilvet. Mikäli on liikennekäytöstä poistettu voi luovarin päiväyksen jättää pois niin ei tarvitse viikon sisällä rekisteröidä.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Erx - 26.02.14 - klo:17:59
Kiitoksia JakeS.. sitä kun ei tiedä kuvioita.. niin sitä on vähän vainoharhainen, että jokin taatusti menee pieleen :)
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 26.02.14 - klo:18:11
Vakuutuskin on otettava, en nyt muista tarkemmin mutta vakuutusyhtiöt hoitaa myös rekiströinnin.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Erx - 26.02.14 - klo:18:36
..eli voin mennä mopon paperien kanssa vakuutusyhtyööni, ja rekisteröinti hoituu sieltä kautta?
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: JakeS - 26.02.14 - klo:18:44
Jos kilvet on palautettu konttorille niin sieltä saa uudet. Samalla merkitään uuteen rek.otteeseen vakuurusyhtiö. Vakuutuksen saat myös sieltä. Rekisteröintiä ei voi vak.yhtiö tehdä mutta voit hakea vakuutuksen runkonroa vastaan etukäteen vakuutuksen ennen rekisteröintiä mikäli sen jostakin yhtiöstä halvemmalla saat.
Katsastuskonttorireissua et voi vältää.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Erx - 26.02.14 - klo:18:46
Ok ok.. konttorille siis :)
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 26.02.14 - klo:18:52
Vuonna -08 ostaessani käytetyn skodun, kävin vain vakuutusyhtiössä joka ilmoitti sen myös rekisteriin. Toinen osto juoksutti konttorilla uuden rekisteröinnin ja vanhan kilven palauttamisen vuoksi koska poistin sen rekisteristä.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: JakeS - 26.02.14 - klo:20:39
Ensimmäisessä tapauksessa skootteri oli ilmeisesti rekisterissä ja kilvet paikoillaan?
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 26.02.14 - klo:21:46
Niin tai näin kilven saa postissa ellei se konttorilla odota. Tietysti se pitää rekisteröidä että siihen voi ottaa vakuutuksen.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: sailor - 11.09.14 - klo:10:59
Ostin rekisterissä olevan mopon ja nyt pitäis siirtää se mun nimiin. Kaupasta ei tehty luovutuspapereita, sain mukaan vain rekisteriotteen osan jossa oli myyjän allekirjoitus valmiina. Otin nyt vakuutuksen netin kautta, siellä luki tilausvahvistuksessa että kun katsastan ajoneuvon seuraavan kerran, saan katsastusasemalta uuden rekisteriotteen? Mitähän tässä nyt pitää tehdä - pitääkö mun mennä katsastusasemalle vai oliko se rekisteröinti tässä? Sori, koitin selata aiempia keskusteluja mut täs työn lomassa ei oikein osaa keskittyä enkä siis vaan ymmärrä.  :-\  :)
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: kani - 11.09.14 - klo:12:26
Kyllä mun mielestä pitää olla ote jossa näkyy uuden omistajan nimi. Eikö se tuu postissa tollasessa tapauksessa?? Eihän mopoja ees katsasteta :D. Kuulostaa tosi oudolta mitä ne sanoi. Kai sulla on molemmat osat ykkös ja kakkos otteet? Se nimikirjoitus riittää, luovaria ei tarvi olla. Hyvä se on aina tehdä ja pistää jonnekin talteen mutta ilmankin pärjää. Varsinkin jos myy mopon ja uusi omistaja ei otakkaan sitä nimiinsä jostain syystä se jää roikkumaan sun nimiin. Luovarilla voit sitten todistaa konttorilla että olet myynyt sen.

Kerran kävin vakuutusyhtiöllä siirtämässä mopon itselle niin ne ei sitten ollukkaan siirtänyt sitä mun nimiin, oli vaan vakuutus päällä-  omistajatiedot entisellänsä. Vanha omistaja oli sitten riemuissaan tästä kun en ollut asiaa hoitanut- mopo oli vielä hänen nimissään. Sopivasti olin silloin vielä ulkomaan reissulla. Kannattaa kyllä ainakin soittaa konttorille että mitähän nyt.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: sailor - 11.09.14 - klo:17:06
No niin joo, kysyin vakuutusfirmasta (POP vakuutus) et mikäs tämä juoni on ja he sieltä ystävällisesti kertoivat että a) vakuutus on nyt kunnossa, ja sit vaan b) katsastusasemalle rekisteröimään vehjes mun nimiin. Sen voin tehdä ilmeisesti sillä rekisteriotteella johon myyjä laittoi allekirjoituksensa. Huh. Nyt avautuu tämä logiikka.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: volle - 18.10.14 - klo:07:58
kannattaa aina tehä erillinen LUOVARI on sitte myymässä tai ostamassa mopoa tai mitä vaan ajoneuvoa . Ja kandee kattoo et rekisteriotteen tiedot täsmää . Eli myyjä on sama kun otteessa oleva omistaja. Jos käy kuiteskii nii et mopon myy sulle joku muu ku rekisteriin merkitty omistaja ni silloin LUOVARI on todella tärkeä. Meinaa kokemusta on.
Otsikko: Rekisteröinti Moposkootteri ?
Kirjoitti: mesemies49 - 31.10.14 - klo:19:50
Ostin moposkootterin ,ajoneuvo poistettu liikennekäytöstä,tavallinen poisto,kilvet palautettu.Miten toimia kun keväällä tarkoitus vasta ajella,pitääkö ottaa vakuutus ja 7pv rekisteröinti vai ???
Otsikko: Vs: Rekisteröinti Moposkootteri ?
Kirjoitti: PappaSkootteri - 31.10.14 - klo:20:16
Menet keväällä luovutuskirjan kera vaan rekkaamaan...
Ei rekisteröimätöntä tarvii minneen ilmoitella vaan pitää olla katkeamattomat luovarit otteeseen merkitystä omistajalta


Tämä on kännystä lähetetty viesti
Otsikko: Vs: Rekisteröinti Moposkootteri ?
Kirjoitti: pekpel - 31.10.14 - klo:23:27
Omistajnvaihdoshan pitää tehdä 7 päivän sisällä, oli se kilvissä tai ei ?

http://www.trafi.fi/tieliikenne/rekisterointi/rekisteri-ilmoitukset/omistajan_vaihdos
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: volle - 01.11.14 - klo:05:16
joo oon samaa mieltä pappaskootterin kaa. mut soita trafille ni ne kyl neuvoo :D
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: joni_k - 01.11.14 - klo:18:03
niin mites se 7 päivää aikaa ottaa mopo nimiin juttu etenee.. mitätöityykö koko luovari. voihan sitä liikennepoistoa jatkaa kai kevääseen?
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: lehtijussi - 01.11.14 - klo:19:11
voihan sitä liikennepoistoa jatkaa kai kevääseen?

https://www.youtube.com/watch?v=_HHMkyjtKeE
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: joetorttu - 20.03.15 - klo:23:16
Yksityiseltä jos haen vespan niin mistä/miten pystyn varmistamaan, että esim kilsat o sitä mitä myyjä väittää ja muutenkin? Sen verran lueskelin topikkia taaksepäin, et silmiin osu luovutuskirja ja rekkari mut heräs kysymys myöskin huoltokirjast. Siitähän näkis koska tehty huollot mut löytyykös moisia edes yleensä keltää?

Kiitos taas jo etukäteen vastauksista.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: pugt200 - 21.03.15 - klo:08:37
Huoltokirja kertoo kilometrit parhaiten mutta aika harva ajaa mopolla pitkiä matkoja Suomessa. Kaupanteossa sinun pitää saada rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa myyjän allekirjoittamana. Varmista, että omistaja ja myyjä ovat sama henkilö. Luovutustodistus ei ole pakollinen mutta se voi toimia kauppakirjana todisteeksi maksun suorittamisesta. Myyjä voi halutessaan katkaista omat vakuutuksensa ko dokumentilla. Oston jälkeen ota heti vakuutus ja käy rekisteröimässä mopo itsellesi.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Partanen - 21.03.15 - klo:11:35
Olis hyvä käydä katsomassa kahta tai kolmea yksilöä, jotta saa vertailupohjaa. Siten näkee mitä milläkin rahalla saa. Ja missä kunnossa laitteet on suhteessa ajettuihin kilometreihin. Ei ole tavatonta, että skootterin nopeusmittarin vaijeri on ollut jossain vaiheessa poikki, joten mittarilukemaankaan ei voi sokeasti luottaa. Myös myyjää kannattaa jututtaa ja yrittää selvittää tajuaako tekniikasta mitään. Tai tajuaako edes sen verran, että on huollattanut liikkeessä, jos ei itse pysty.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: pugt200 - 21.03.15 - klo:17:03
Jos Vespa on ollut pari vuotta espoolaisella teinitytöllä, huoltokirjassa leimat ja kilometrejä parituhatta, niin antaa palaa vaan jos mopo on ehjä ja kulkee normaalisti. Epäluuloinen ei nauti käytetystä koskaan...

Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Partanen - 21.03.15 - klo:21:48
No jo vain, jos oikein espoolaiselta! Sitten sen täytyy olla hyvin pidetty.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: pekpel - 21.03.15 - klo:22:04
Westendistäpäs..
Granissa annetaan kaiken hajota ja haetaan vaan uus tilalle.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Partanen - 21.03.15 - klo:22:54
Juu, ja Suvelasta vasta hyviä Vespoja saakin, jos verrataan vaikka Kulosaareen, tai Pispalaan.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Mr X - 21.03.15 - klo:23:01
Tuli eilen haettua uusia ongelmia pihalle. Ei tosin pääkaupunkiseudulta, vaan muaseudulta. Vähän toista sataa kilometriä per sivu...

Nettimoton ilmoituksen ja kuvien perusteella sähköpostitse lisätietojen kera tinkasin menopelin hinnan siihen tasoon, että kannatti lähteä riskillä vuokrapakun kanssa paikanpäälle.

Tiedettyjen vikojen lisäksi paikanpäällä tuli havaintoja pienistä lisäkorjaustarpeista...kiitos kuuluu mukana olleille aktiivisille apulaisille :).
Hintaviilausten jälkeen kyytiin. Otin mukaan nettimoton kauppakirjapohjat varuiksi ja täytätin ne, vaikka myyjä ei niistä tuntunut olevan kovin kiinnostunut. Oli tosin tyytyväinen, kun selostin niiden tarpeellisuuden, jos vaikka luistaisin rekisteröintivelvollisuudestani.

Vuokrapakukin tuli palautettua neljä minuuttia etuajassa, ettei mennyt edes tarkalle...
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: pugt200 - 22.03.15 - klo:10:46
Espoolaisena voin ottaa kantaa vain kotikulmien käytäntöihin mutta Suvelasta tuskin löytyy yhtään omaa Vespaa. Muiden laitteita ehkä.

PS. Pyydän heti anteeksi halpaa heittoani kaupunginosien erilaisuudesta.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Meccca - 20.04.15 - klo:22:54
Moni kakku päältä kaunis. Kävin hakemassa pk.seudulta 2001 vuoden Yamaha Sliderin. Kuvissa näytti kaikinpuolin olevan hyvässä kunnossa ikäänsä nähden vakio-osia myöten. Paikan päällä tarkastelin skootteria ympäriinsä hyvin tarkkaan mitä nyt pienen lian läpi näki ja pinnat näytti olevan kunnossa. Ajoin pienen testipätkän skootterilla ja totesin hyvin toimivaksi tekniikan puolesta. Myyjä toisteli jatkuvasti kuinka tämän kuntoista peliä ei ole enää markkinoilla. Kaupat tehtiin, skootteri kyytiin pakettiautoon ja kotia kohti. Tänä aamuna ehdin ensimmäistä kertaa syventyä skootteriin ja aloin ihmetellä että miksi keskijalka hankasi hieman renkaaseen. Pohjasta paljastui hyvin epämiellyttävä yllätys kun oikean lohkon pohjasta oli jalan kiinnikkeen mukana lohjennut noin 7cm halkaisialtaan oleva palanen. Ihmettelin että miten ihmeessä jalka pysyi vielä kiinni niin hyvin ja miksi en huomannut tätä ostohetkellä mutta sitten huomasin oudon rautalanka virityksen syvemmällä rungossa joka piti tätä koko pakettia kasassa. Myyjä tosiaan vakuutteli kovasti ostotilanteessa että skootterissa ei ole mitään vikaa että ei muuta kuin kilvet kiinni ja ajamaa. Jos nyt sitten en olisi huomannut tätä rautalanka viritystä ollenkaan ja ajellut ympäriinsä tämä aikapommi kiinni skootterissa niin en halua edes kuvitella tilannetta kun jalka irtoaa lopullisesti takarenkaan kautta. Skootteri on käytännössä ajokelvoton koska pohjan reikä paljastaa magneeton ja paskaahan sinne on jo ehtinyt roiskua ennen tätä "insinöörikorjausta". Onko kellään kokemusta vastaavanlaisesta tilanteesta missä kauppatavara onkin ollut jotain muuta kuin on?
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: lehtijussi - 21.04.15 - klo:05:24
Ëi voi myyjä väittää, etteikö olisi tiennyt viasta, tuo saattaa mennä jo petoksesta...
Soita myyjälle ja sano tekeväsi tutkintapyynnön poliisille, jos ei suostu perumaan kauppoja.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Meccca - 21.04.15 - klo:05:44
Kiitos vastauksesta! En ole riidanhaastaja tyyppiä enkä tykkää alkaa vääntämään tuntemattomien kanssa mutta tätä asiaa en kyllä sulata.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: viisnelonen - 21.04.15 - klo:09:13
Oliko myynti-ilmoituksessa mainittu että vikoja ei ole ? jos näin,niin siitä saa kyllä perusteet kaupan purkuun. Tosin töitä saattaa sekin teettää. Jos taas "ei mitään vikaa" tuli esille vasta paikan päällä niin asia on hyvin vaikea todentaa ellei todistajaa ole. Siinähän on sinun sanasi myyjän sanaa vastaan vai oliko paikalla muita kuulemassa ko lausuman.
Irtaimisto myydään siinä kunnossa kuin se ostohetkellä on ellei muuta sovita. Tämä siis pääsääntöisesti yksityisten välisissä kaupoissa.
Myyjä voi puhua potaskaa jos todistajia ei ole paikalla.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Samppa - 21.04.15 - klo:09:38
Juu. Kyllä sen myyjän tulee kertoa niistä kaupantekoon vaikuttavista asioista, jotka ovat hänen tiedossaan. Toki ostajalla on tavarantarkastusvelvollisuus. Mikäli kaupantekotilanteessa ei ole ollut mukana ulkopuolisia todistajia, on sana sanaa vasten. Tietysti se myynti-ilmoitus olisi hyvä nähdä.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 21.04.15 - klo:09:58
Ostaja ostaa kokemattomana mielikuvaansa johon on ihastunut ja näkee sen piirteitä tarjokkaassa. Neutraalisti katsova auttaisi näkemään ne puutteetkin. Palkkioksi voi riittää kiitoskin eikä se mäyris ole kova palkka hyvästä avusta ja voi todistaa mitä kerrottiin.

Palstalaisetkin voisivat kertoa jos suostuvat ostajan avuksi omalla seudullaan tai toimintasäteellään.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: PappaSkootteri - 21.04.15 - klo:10:59
Muistaahan kaikki että antaessaa moponsa koeajettavaksi ja jos ostaja ehdokas ei palaakaan "koskaan" nniin mikään varkaus yms vakuutus ei korvaa menetettyä mopoa... joissakin tapauksissa ei kannattaisi antaa ajaa koeajoa kuin pihapiirissä... näin varoitukseksi vain kerron
Suurin osahan on tietty normi ostajia jotka tulevat hetken pasta takaisin ja lyövät rahat tiskiin kun paperit on tehty
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 21.04.15 - klo:11:22
Kortti-ikäisiltä joita kaikki nuremmat ovat voi ottaa kortin kaniin koeajon ajaksi. Vanhemmat äijät tuskin unohtaa palauttaa.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Meccca - 21.04.15 - klo:16:21
Homma saatiin päätökseen. Ehdotin kahta vaihtoehtoa että osa hinnasta takaisin tai sitten kaupanpurku. Ensimmäinen toteutui mutta asia tosin jää nyt pimentoon että kuka sen korjausvirityksen oli tehnyt. Olen tyytyväinen tähän ratkaisuun koska pahimmassa tapauksessa olisin voinut jäädä nuolemaan näppejäni. Tämä opittiin nyt kantapään kautta. Kiitos paljon kaikille vastanneille!
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 02.07.15 - klo:07:26
http://www.iltalehti.fi/autot/2015070119955464_au.shtml

Rekisteriotetta ei tarvitse enää kulnettaa mukana.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: MORPA - 05.07.15 - klo:23:50
http://www.iltalehti.fi/autot/2015070119955464_au.shtml

Rekisteriotetta ei tarvitse enää kulnettaa mukana.

Joskus pimeällä 90-luvulla ajo loppui siihen paikkaan jos ei ollut rekisteriotetta mukana. Siit oli se hyöty, et jos otti otteen mukaansa niin sinivuokot keskeytti ajoneuvovarkaan ajelut siihen paikkaan. Sillonhan oli vielä osassa autoistakin sellaset lukot jotka aukes millä vaan joka edes etäisesti avainta muistutti ;)

Voikos mopon muuttaa sellaseks max 25km/h kulkevaksi keksinnöksi jolla saa sitten ajella ilman kilpiä sun muita turhuuksia? Eikös tuommoinen ajoneuvoluokka ole ainakin joissain EU-maissa olemassa, ja suomessakin on niitä joitain sähköskoottereita tai joitain joilla mummot ja paapat ajelee missä sattuu :o
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 06.07.15 - klo:00:27
https://www.euroton.si/avtodeli/moped-tomos-tomos-flexer-25-sm-kosceno-bela-25kmh-p-594617.aspx

Siinä karkinnätti tomos 25 kmh.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: MORPA - 06.07.15 - klo:00:42
https://www.euroton.si/avtodeli/moped-tomos-tomos-flexer-25-sm-kosceno-bela-25kmh-p-594617.aspx

Siinä karkinnätti tomos 25 kmh.

Eikä maksa paljoo... Mut joo, siis aattelin jos olis Baotianin muuttanu semmoseks? Siitä kun ei varmaan kukaan juuri mitään edes maksa, kun ei ole papereita siihen mun Baoon. Tietty äkkiähän semmosetkin tekasis kun lahjoittajan nimikin on tiedossa, mut se taitaa olla jo hiukan laitonta puuhaa. Vaan eipä nuo konttorilla kyl ihan kauheasti niitä papereita yleensä tarkastele. Yhden kilvettömän Suzuki PV:n aikoinaan rekisteröin ja katsastin, papereissa oli väärä nimi, niin eipä onnistunut, no ajelin takas myyjän luokse joka kirjoitti oikean nimen, siis miehensä nimen ja pahoitteli tapahtunutta ;D
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 06.07.15 - klo:00:45
https://www.euroton.si/avtodeli/moped-tomos-tomos-flexer-25-sm-kosceno-bela-25kmh-p-594617.aspx

Siinä karkinnätti tomos 25 kmh.

Eikä maksa paljoo... Mut joo, siis aattelin jos olis Baotianin muuttanu semmoseks? Siitä kun ei varmaan kukaan juuri mitään edes maksa, kun ei ole papereita siihen mun Baoon. Tietty äkkiähän semmosetkin tekasis kun lahjoittajan nimikin on tiedossa, mut se taitaa olla jo hiukan laitonta puuhaa. Vaan eipä nuo konttorilla kyl ihan kauheasti niitä papereita yleensä tarkastele. Yhden kilvettömän Suzuki PV:n aikoinaan rekisteröin ja katsastin, papereissa oli väärä nimi, niin eipä onnistunut, no ajelin takas myyjän luokse joka kirjoitti oikean nimen, siis miehensä nimen ja pahoitteli tapahtunutta ;D

Tomoksessa on jalkatapit. Trafi mainitsee polkimet?
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: MORPA - 06.07.15 - klo:00:58
Jalkatapit voi kiinnittää vaikka katteisiin tai johonkin, myös voi vanhan fillarin polkimet pultata lattiaan kiinni, tai etupyörään niinkuin lasten kolmipyörässä, jolloin sais siihen vedonkin :P

Ei niissä sähköhärveleissä kyllä ole polkimia, ihan lattia niinku skootterissakin. Jos vaan jaksais, nii voishan tuon yrittää muuttaa ja kiistää saamansa sakot ja käydä koko oikeusjärjestelmän läpi ja kattoa mikä on tulos, vaivan arvoista se ei varmastikkaan olisi, ehkä homman voitettuaan olisi vahingonilo suuri, valtio nyt ei kuitenkaan ole velvollinen hävitessään korvaamaan oikeudenkäyntikuluja, joten tonnin tomos alkaa vaikuttamaan kilpailukykyiseltä ainakin hintansa puolesta ;D

Edittii: Näköjään kahdessa ketjussa käydään samasta asiasta keskustelua, mut siis jos suurin teho on se kilowatti, niin se pitäis sit jotenkin todentaa, eli tyyppikatsastusta tai jotain muuta ihanan kallista olis luvassa...
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Jogimies - 16.08.15 - klo:15:43
Ollut 2,5 vuotta skootterissa kilvet konttorilla, itse viety niin joutuuko katsastamaan kun hakee? vai saako kilvet hakemalla?
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: MORPA - 16.08.15 - klo:18:26
Ollut 2,5 vuotta skootterissa kilvet konttorilla, itse viety niin joutuuko katsastamaan kun hakee? vai saako kilvet hakemalla?

Jos se sun nimissä oli kun veit kilvet pois, niin saa ihan vaan hakemalla, eli ei tartte katsastaa :)
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: pera8x - 16.08.15 - klo:18:54
onkos tuosta kilpien hakemisesta ja ajan kulusta jotain faktaa kenelläkään esittää? tuli vaan mieleen, kun ostin kaverilta skootterin ja se oli vienyt kilvet sitten. sitten, kun laitoin mopedin omiin nimiini, niin sain kilvet konttorilta ilman mitään katsastuksia. lähinnä tuota ajankulua tässä mietin, että vaikuttaako se jotain? tai se, että kuka ne on vienyt ja millonka. en ole varmaan ikinä mopoa katsastanut. :D
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: pekpel - 16.08.15 - klo:23:40
Eipä mopoa just tarvi katsastaa muuten kuin sen jälkeen kun poliisi on todennut sen kevariksi ..
Yleensä ei ole ongelmia jos on katkeamaton ketju papereita esittää konttorilla kun hakee kilpiin ostettua mopoa.. Ihan kuin autoissakin..

Onhan tuo sääntö että vuosi pitää olla pois kilvet jos ei omistajanvaihdosta tapahdu.. Ekös tääkin pykälä kohta muutu, vai muuttuko se jo ?
Jos vaikka on kaks mopoa ja toista ei tarvi niin ilmoittaa vaan että on rikki..
Hakee kilvet sitten koska vaan takasin ja sanoo että nyt on kunnossa..
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: kani - 16.08.15 - klo:23:47
Joo, oliskohan se ollu nyt lokakuussa kun moponkin sai otettua pois liikenteestä talveksi. Mielenkiintoista mitenkäs eri maksut ja käytännöt nyt muuttuu. Yleensä on ollut varmaa vain se että kaikki kallistuu  >:(
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: MORPA - 17.08.15 - klo:00:49
Joo, oliskohan se ollu nyt lokakuussa kun moponkin sai otettua pois liikenteestä talveksi. Mielenkiintoista mitenkäs eri maksut ja käytännöt nyt muuttuu. Yleensä on ollut varmaa vain se että kaikki kallistuu  >:(

No mulla vakuutusmaksut on kesällä erittäin kalliit, ja talvella tulee kaks noin kymmenen euron erää. Luulenpa että Pohjola on jo varautunut tilanteeseen. Eli kuukausittainen vakuutusmaksu, jonka suuruus vaihtelee vuodenajan mukaan.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: pera8x - 17.08.15 - klo:05:44
ylläri, jos tuokin menee mopojen kohdalla samanlaiseks, kun prätkien kanssa. että kesällä ne vakuutusmaksut on ihan törkeen hintasia ja talvella ilmasia, tai lähes ilmasia. ja tietenkin ne on "tarkasti" laskettu.. joopa joo. kesältä saa kohta maksaa saman, kun aikasemmin koko vuodelta.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: kani - 17.08.15 - klo:14:43
Se kyllä ratkeaisi sitten niin että talveksi mopomönkijä tai mopoenduro millä pääsee juna-asemalle, kesäisin sitten ajelu vain avoautolla. Aina kun valtio  optimoi verotusta tai yritykset laskutustaan, minä optimoin kulutusta.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: User - 18.08.15 - klo:19:34
ja 2017 rapsahtaa käyttövero mopoille. prätkille ja veneille.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Kinkster - 08.06.16 - klo:09:05
Jos ostaa käytöstä poistetun (kilvet palautettu) skootterimopon niin meneekö kauppaprosessi kuitenkin ihan samalla lailla kuin ennenkin ja trafin sivuilta  (katsatusasemalla) se omiin nimiin mutta vakuutusta ei vaan ota?
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 12.07.16 - klo:18:43
http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000001217853.html

https://asiointi.trafi.fi/web/asiointi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/ajoneuvon-omistajanvaihdos

Kauppapaperit muutoksessa.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Sepi6 - 25.10.16 - klo:13:45
Jos ostaa käytöstä poistetun (kilvet palautettu) skootterimopon niin meneekö kauppaprosessi kuitenkin ihan samalla lailla kuin ennenkin ja trafin sivuilta  (katsatusasemalla) se omiin nimiin mutta vakuutusta ei vaan ota?
Tää on varmaan jo selvinnyt...kuitenkin jos kilvet on palautettu eikä katsatus veloitetta ole (= poliisit on vienyt kilvet), omistus ketju katkeamattomana (luovarit) tai rekisteriotteen rekisteröintiosa täytettynä onnistuu konttorilla. Trafin sivuilla, jos ajoneuvo sieltä järjestelmästä löytyy. Kilven joudut jokatapaukseesa hakemaan konttorilta, joko otat uuden numeron ja maksat 16 euroa ja saat kilven heti (jos on vakuutus)  tai ota vanhan numeron maksat 9 euroa ja kilven saat parissa viikossa (pahvikilvellä tuo aika). Trafin sivulta tehtynä järjestelmä ei vaadi vakuutuksen tekemistä jos on liikennekäytöstä poistettuna, vaikka omistaja/haltija vaihtuu.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 10.04.19 - klo:17:42
Lainaus
Versicherungskennzeichen für Roller, Moped und Mofa

Mitä ovat vakuutuslevyt ja mitä ajoneuvoja tarvitaan?

Moottorikäyttöisiä ajoneuvoja, kuten mopoja tai voimakkaalla moottorilla varustettuja polkupyöriä, ei saa rekisteröidä Saksassa rekisteröintikonttorissa, eikä niille näin ollen saada mitään rekisterikilpiä. Jotta nämä ajoneuvot voisivat osallistua liikenteeseen, nämä ajoneuvot vaativat käyttölupaa ja ns. Tämä merkki, joka tunnetaan myös nimellä "Moped Mark", osoittaa voimassa olevan vakuutuksen olemassaolon.

Vakuutusmerkki vaaditaan seuraaville ajoneuvoille:

    Mopot, kuten mopot, mopot ja skootterit, joiden suurin siirtymä on 50 cm3 ja suurin nopeus 45 km / h
    Entisen DDR: n tuotannosta peräisin olevat mopot ja mopot, joiden enimmäisnopeus on 60 km / h ja jotka oli ensin vakuutettu ennen 1.3.1992
    Mönkijät ja trikes, joiden suurin nopeus on 45 km / h ja suurin sallittu siirtymä 50 cm3
    Segwayt, joissa on sähkökäyttö ja suurin nopeus 20 km / h
    Polkimet, joiden moottorit ovat yli 250 wattia, tai poljin, joiden pituus on yli 25 km / h, tai vetoapu yli 6 km / h
    Polkupyörät, joissa on apumoottori (FmH)
    E-skootteri, jolla on käyttöoikeus
    Moottoripyörätuolit, jotka kuuluvat M- ja S-luokan ajokorttiluokkiin.
    Nelivetoiset kevyet ajoneuvot, joiden suurin massa on 350 kg ja suurin sallittu nopeus 45 km / h

Edellä mainitun rajan alapuolella olevat e-polkupyörät ja polkimet eivät vaadi vakuutusmerkkiä. Täällä olet vakuutettu vahingon sattuessa yksityisen vastuuvakuutuksen kautta. Kaikki muut mainitut ajoneuvot ovat pakollisen vakuutuksen alaisia, joten rekisterikilpi on pakollinen.

Lainsäätäjä voi rangaista rikkomuksista enintään yhden vuoden vankeusrangaistuksella tai sakolla. Jos teet onnettomuuden ilman voimassa olevaa vakuutustunnusta, sinun on myös maksettava koko vahinko, mukaan lukien mahdolliset vahingot.
https://www.financescout24.de/wissen/ratgeber/versicherungskennzeichen-roller


Saksassa on edelleen vakuutuskilpi joka taitaa maksaa 40 eeroo vakuutusyhtiöllä. Hyvä jos hakee ajamalla mopon sieltä. Vuosittain on eri väriset laput.

Tavitsee ABE (tyyppihyväksyntä) paprun TUV asemalta jonne valmistusvuosi ja runkonumero ja malli.

Entisellä omistajalla tuo ilmeisesti on?
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: MORPA - 27.09.19 - klo:00:31
No mä olen aina miettinyt miten saisi koko ajoneuvokaluston ulosliputettua tästä maasta. Se kun ei vaan onnistu ellet omaa kaksoiskansalaisuutta, ja silloinkin sun pitäisi viedä se ajoneuvokalustos pois maasta yli puoleksi vuodeksi. Näin se vaan menee, ei pysty pakenemaan suomen korporatiivista ryöstöorganisaatiota.

Veneen nyt ehkä sais ulkomaille rekisteröityä, mutta ei moista mätää pikkupurtiloa kannata. Jos olisi isompi vene jonka katsoisi tarvitsevan vakuutuksia, niin voisi kannattaa...
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: A_sentaja - 07.10.19 - klo:12:42
Olen aikeissa ostaa vuosia seisoneen projektin tallin perälle, itselleni käyttöön ja stressileluksi. Omistajan mukaan mopo on kilvissä, mutta liikenteestä poistettu, eikä ole papereita vain jokin varmenne todisteena.

Eli onnistuuko noilla spekseillä mopon vakuutukseen ja liikennekäyttöön otto, ihan netin kauttakin, vai pitääkö koko roska raahata viranomaisen silmien alle?

Yleensä olen luovarit mopon mukana saanut, niin tuo varmenne sana vähän hämää.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: joni_k - 07.10.19 - klo:13:32
jos mopossa on kilpi paikoillaan tai tiedossa vanha reknro voit tarkastaa traficomista mopon tiedot ennenkuin ostat. varmenteella homma on helppoa ja siistiä. ennenkuin otat mopon ajoon teet vaan vakuutuksen ja sitten traficomissa otat käyttöön.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: viisnelonen - 07.10.19 - klo:17:57
"Varmenteen" voimassaoloaika on rajallinen. ( muistaakseni 2 viikkoa siitä kun myyjä on sen luonut) Voit tarkistaa sen täältä:   https://asiointi.trafi.fi/fi/web/asiointi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/tarkista-varmenne

Tommoseen pitkään seisoneen ajoneuvon ollessa kyseessä tarkistaisin myös mahdolliset liikennevakuutus rästit. Ne saattaa estää liikennekäyttöönoton vaikka eivät olekaan sinun maksamatta jättämiä.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: tapiovuorent - 07.10.19 - klo:19:15
Kun ostat omistajalta , niin omistaja ottaa trafin sivulta sinulle VARMENTEEN . Sisältää numeroita tai kirjaimia tai molempia. On voimassa tosiaan n.2 viikkoa.
Sillä varmennenumerolla saat , ja pitää rekisteröidä se omiin nimiin. Rekisteröinti onnistuu ilman vakuutuksenottamista , jos jatkat liikennekäytöstä poistoa.
Jos haluat ottaa sen heti liikenteeseen , vakuutus pitää ottaa ennen reisteröimistä.
Käsittääkseni vanhoja vakuutusmaksuja ei tarvitse miettiä, koska et ole ennen mopoa omistanut.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: joni_k - 07.10.19 - klo:19:36
vakuutusmaksut ei taida siirtyä, mutta maksamattomat ajoneuvoverot siirtyy.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: MORPA - 07.10.19 - klo:19:57
Olen aikeissa ostaa vuosia seisoneen projektin tallin perälle, itselleni käyttöön ja stressileluksi. Omistajan mukaan mopo on kilvissä, mutta liikenteestä poistettu, eikä ole papereita vain jokin varmenne todisteena.

Eli onnistuuko noilla spekseillä mopon vakuutukseen ja liikennekäyttöön otto, ihan netin kauttakin, vai pitääkö koko roska raahata viranomaisen silmien alle?

Yleensä olen luovarit mopon mukana saanut, niin tuo varmenne sana vähän hämää.

Jos se on kilvissä, niin omistajalla on kilvet hallussaan. Sitten vaa tsekkaat rekisterinumerolla että myyjä(omistaja) on sama henkilö ja teet paperit. Maksamattomat vakuutusmaksut eivät periydy uudelle omistajalle, mutta ajoneuvoon kohdistuvat verot kyllä, eli tsekkaa nekin. Jos sillä varmenteella teet kaupat, niin maksa vasta kun varmenne on mennyt hyväksytysti läpi ja olet tarkastanut ettei ajopeliin kohdistu mitään maksamattomia veroja.

Helpointa ja riskittömittömämpää taitaa olla omistajaa pyytää poistamaan ajopeli rekisteristä ja sitten vaan runkonumerolla kuitti ja se siitä. Rekisteröinti toki maksaa jotain, mutta tossa esittämässäni menettelyssä katkeaa kaikki vastuut jotka entinen omistaja on ajoneuvolle tavalla tai toisella hankkinut. Ehkä et saa sitä rekisteriin jos on vaikka veroseuraamuksia määrätty mutta voit sen vaikka huoletta romuttaa, eli purkaa.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 07.10.19 - klo:20:15
Ajoneuvovero taitaa olla sen nykyisestä arvosta. Eli se tuskin koituu esteeksi.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: MORPA - 07.10.19 - klo:20:26
Ajoneuvovero taitaa olla sen nykyisestä arvosta. Eli se tuskin koituu esteeksi.

Mopossa ei ole ajoneuvoveroa, ellei sitä ole rangaistusluonteisesti määrätty, eli viritetty mopo joka on todettu muuksi kuin mopoksi. Veron määrä ei varsinaisesti liity ajoneuvon arvoon juuri mitenkään.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: viisnelonen - 07.10.19 - klo:22:30
vakuutusmaksut ei taida siirtyä, mutta maksamattomat ajoneuvoverot siirtyy.

Ei siirrykään uudelle omistajalle mutta estää tieliikennekäyttöön ottamisen.. näin ainakin autoissa.  Ihan sama se on noiden maksamattomien ajoneuvoverojen kanssa (ml ns dieselvero), ei nekään siirry uuden omistajan nimiin mutta jos haluaa ko ajoneuvon liikenteeseen niin se maksaa kenen intresseissä ajoneuvon käyttö on.

Edit: Jos jollakin on eri tieto tuon vakuutusmaksun osalta niin kertokoon.. kyseessähän on kuitenkin omistajan vaihdos .
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: MORPA - 07.10.19 - klo:22:56
Ei maksamattomat vakuutusmaksut estä liikennekäyttöön ottamista kun on uusi omistaja, ja siten myös vakuuttaja. Ne verot menee kuten sanoin.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: joni_k - 08.10.19 - klo:07:18
vakuutusmaksut ei taida siirtyä, mutta maksamattomat ajoneuvoverot siirtyy.

Ei siirrykään uudelle omistajalle mutta estää tieliikennekäyttöön ottamisen.. näin ainakin autoissa.  Ihan sama se on noiden maksamattomien ajoneuvoverojen kanssa (ml ns dieselvero), ei nekään siirry uuden omistajan nimiin mutta jos haluaa ko ajoneuvon liikenteeseen niin se maksaa kenen intresseissä ajoneuvon käyttö on.

Edit: Jos jollakin on eri tieto tuon vakuutusmaksun osalta niin kertokoon.. kyseessähän on kuitenkin omistajan vaihdos .

sanotaan että siirtyy ajoneuvon mukana, ellet sitten osta sitä autoa varaosiksi tai peltoautoksi. muuten sillä ei käytännössä tee mitään. tosta tuliki mieleen että oon diesel autoja katellu ja aika useassa liikkeessä auto pois liikenteestä ja käyttövoimaverot maksamatta huhtikuulta saakka. se on kiva paukku ostat auton ja maksat toisten veroja. onneks traficomista näkee nämä onko rästejä.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: A_sentaja - 08.10.19 - klo:09:02
"Varmenteen" voimassaoloaika on rajallinen. ( muistaakseni 2 viikkoa siitä kun myyjä on sen luonut) Voit tarkistaa sen täältä:   https://asiointi.trafi.fi/fi/web/asiointi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/tarkista-varmenne

Tommoseen pitkään seisoneen ajoneuvon ollessa kyseessä tarkistaisin myös mahdolliset liikennevakuutus rästit. Ne saattaa estää liikennekäyttöönoton vaikka eivät olekaan sinun maksamatta jättämiä.

Kun ostat omistajalta , niin omistaja ottaa trafin sivulta sinulle VARMENTEEN . Sisältää numeroita tai kirjaimia tai molempia. On voimassa tosiaan n.2 viikkoa.
Sillä varmennenumerolla saat , ja pitää rekisteröidä se omiin nimiin. Rekisteröinti onnistuu ilman vakuutuksenottamista , jos jatkat liikennekäytöstä poistoa.
Jos haluat ottaa sen heti liikenteeseen , vakuutus pitää ottaa ennen reisteröimistä.
Käsittääkseni vanhoja vakuutusmaksuja ei tarvitse miettiä, koska et ole ennen mopoa omistanut.

Elikkäs mopoprojektini etenee niin, että myyjä tuo lauantaina pelin pihaan ja tekee saman päivän aikana tuon varmenteen, Sitten vain tarkistan, että myyjä on sama kuin rek numeroon merkitty.. Sen jälkeen vain netissä vakuutukset ja rekisteröinti.. Jos nyt arvon foorumilaisia ymmärsin... ;D
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: tapiovuorent - 08.10.19 - klo:09:33
Kyllä. Ei kannata tehdä osto/myyntitapahtumasta liian vaikeaa.( Jos myyjällä ja ostajalla nettiyhteys/pankkitunn.)
Rekisterinumeron mukaan tehty kysely Trafin sivulla maksaa 2 €.
On se varmenne myyjällä jo mukanaan , tai hän tekee sen ostotapahtuman aikana , niin homma on o.k.
Empä usko , että kellään myyjällä on intressiä "keksiä " varmennenumeroa .
Tietysti voi varmistaa tuon rekisterinumeron mukaan , eipä se paljon maksa.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: konenikkari - 08.10.19 - klo:13:14
Ja tuossa vielä linkki, selvyyden vuoksi.
https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/ajoneuvotiedot-ja-veron-maksu
Josta ko. tiedot on saatavissa, ilmaiseksi, ja laajemmat pienellä maksulla.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: A_sentaja - 08.10.19 - klo:22:11
Kyllä. Ei kannata tehdä osto/myyntitapahtumasta liian vaikeaa.( Jos myyjällä ja ostajalla nettiyhteys/pankkitunn.)
Rekisterinumeron mukaan tehty kysely Trafin sivulla maksaa 2 €.
On se varmenne myyjällä jo mukanaan , tai hän tekee sen ostotapahtuman aikana , niin homma on o.k.
Empä usko , että kellään myyjällä on intressiä "keksiä " varmennenumeroa .
Tietysti voi varmistaa tuon rekisterinumeron mukaan , eipä se paljon maksa.

Ja tuossa vielä linkki, selvyyden vuoksi.
https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/ajoneuvotiedot-ja-veron-maksu
Josta ko. tiedot on saatavissa, ilmaiseksi, ja laajemmat pienellä maksulla.

Kiitoksia, tosiaan viimeiksi kun omaan käyttöön mopoa hommasin, tehtiin rekisteröinti vielä paperiversiona ja sen kanssa konttuurilla käynti,, niin se elämä ja byrokratia vaan muuttuu..
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Coastside - 09.10.19 - klo:07:47
Kun isäni osti ensimmäisen moponsa kyläkaupasta, hän tuskin oli kuullutkaan vakuutuskilven ostopakosta ja kukaan ei sen puuttumisesta osannut kyselläkään. Sen hankintakin olisi vaatinut kaupunkireissua ja rokulipäivää kaivoksesta. Kun minä aloin ajaa mopoilla, ostin yhteen vakuutuskilven kun se oli uusi. Tutuista kukaan ei vakuutuskilpeä ostanut. Joku saattoi maalata vanhan näyttämään oikealta. En edes kuullut kenenkään kaipailleen vakuutuskorvaustakaan.

Nyt olen vuosikymmenessä maksanut uuden merkkiskoden hinnan verran vakuutusmaksuja, saamatta mitään takaisin.
Otsikko: Vs: Mopon kaupan teosta ja rekisteröinnistä
Kirjoitti: Sepi6 - 09.10.19 - klo:11:47
Vakuutusyhtiöt muutteli vuosittain kilven väriä, numerot ja kirjaimet oli vuorovuosina ylhäällä tai alhaalla. Pirullisia värejä keksivät noihin, askartelukaupasta pienoimalli maalihyllystä valikoitiin.  :o